Στην τελική ευθεία τα έργα αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος

Το «πράσινο» φως για την έναρξη των τελικών έργων ολοκλήρωσης της αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του κεντρικού κτιρίου του Χατζηκυριάκειου Ορφανοτροφείου στον Πειραιά, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης για τη β’ και φάση ολοκλήρωσης των εργασιών, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 4.7 εκ. ευρώ, με πόρους από το ΠΕΠ Αττική 2014-2020.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Προέδρου Δ. Αρμενάκη και μελών του διοικητικού συμβουλίου του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος.

Παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος.

Επισημαίνεται πως ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 14,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα προβλέπουν την αποκατάσταση, αναδιαρρύθμιση του κτιρίου, το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στο μεγάλο σεισμό της Αθήνας το 1999. Εκτός από τις οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την στατική αποκατάσταση και αντισεισμική θωράκιση του κτιρίου, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων υλοποιούνται έργα επέκτασης και δημιουργίας νέων χώρων για την περίθαλψη περισσοτέρων παιδιών, τον εκσυγχρονισμό των χώρων διαβίωσής τους και την δημιουργία χώρων καλλιτεχνικών δράσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης αφού διαμήνυσε προς τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Ιδρύματος πως είναι σταθερή η βούλησή του να συνεχίζει να στηρίζει μία σημαντική κοινωνική δομή όπως είναι το Χατζηκυριάκειο, σημείωσε:

«Η έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου με στόχο να ξαναγίνουν, όσο το δυνατόν πιο άμεσα, λειτουργικές οι εγκαταστάσεις και να είναι δυνατή η φιλοξενία παιδιών αλλά και η ανάδειξη και αναβάθμιση όλων των ιστορικών κτιρίων της Αττικής, αποτελεί σταθερή προτεραιότητα μας. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μία κοινωνική δομή, η οποία προσφέρει για πολλά χρόνια πολύτιμες υπηρεσίες. Θα συνεργαστούμε με τα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος, με στόχο, να παραδοθεί γρήγορα το έργο προς χρήση. Το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο Θηλέων αποτελεί ένα στολίδι για τον Πειραιά, για την Αττική μας και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Δ. Αρμενάκης ευχαρίστησε την Περιφέρεια και προσωπικά τον Γ. Πατούλη για τη στήριξη, επισημαίνοντας τη σημασία να ολοκληρωθεί το έργο με γοργούς ρυθμούς και να συνεχίσει να επιτελεί τον πολύτιμο κοινωνικό του ρόλο.

Τη βούληση της Περιφέρειας να συνεχίσει να στηρίζει το Ίδρυμα υπογράμμισε και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, τονίζοντας πως έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της Περιφέρειας να αρθούν οι όποιες αγκυλώσεις υπήρχαν και να προχωρήσει ένα «εμβληματικό έργο», όπως το χαρακτήρισε για τον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης

Με μια φαντασμαγορική συναυλία ξεκίνησαν οι «Ημέρες Θάλασσας 2023»!ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Με μια φαντασμαγορική συναυλία από μεγάλα ονόματα του λαϊκού πενταγράμμου και δημοφιλείς τραγουδιστές αφιερωμένη στον σπουδαίο πολυγραφότατο Πειραιώτη στιχουργό των μεγάλων επιτυχι...

Ο Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε την ιστορική τριήρη «Ολυμπιάς»ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε στον Πειραιά την τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ....

Περιφέρεια Αττικής: Oλοκληρώνονται τα έργα αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού στο Χατζηκυριάκειο ΊδρυμαΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020   Υπεγρ...

Η τριήρης «Ολυμπιάς» δένει και φέτος στον Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας 2023»ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

O Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, θα υποδεχθεί, το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ, σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στην πλατεί...

Κοινή εκδήλωση ΕΒΕΠ και ΕΛΙΝΤ:  «Ανάπτυξη του Πειραιά από τη Ναυτιλία και τη Ναυπηγοεπισκευή»ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Εκδήλωση από κοινού διοργανώνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.) με θέμα «Ανάπτυξη του Πειραιά α...