ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γ. Πλακιωτάκης: Ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη Ναυτιλία και τη Νησιωτικότητα

«Πολιτικό αδιέξοδο», που τον οδήγησε στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βολή, ο κ. Πλακιωτάκης αναγνώρισε μεν ότι στην πρόσφατη, πρωτοφανή κακοκαιρία, υπήρξαν λάθη και αστοχίες, ωστόσο, όπως είπε, ο συνολικός απολογισμός της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα θετικός.

Ολόκληρη η ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

«Επιτρέψτε μου να παρατηρήσω, ότι το πολιτικό αδιέξοδο του κυρίου Τσίπρα, τον οδήγησε σε μία από τις ελάχιστες χρήσιμες παρεμβάσεις του στη πολιτική ζωή, αφού η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας επιτρέπει την παράθεση του έργου αυτής της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς, αλλά και τις αναπόφευκτες και αναγκαίες συγκρίσεις με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες έχουν την ευκαιρία, για μία ακόμα φορά, όχι μόνο να διαπιστώσουν τις τεράστιες διαφορές των δύο κυβερνήσεων. Όχι μόνο να θυμηθούν τις μεγάλες θετικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί και συντελούνται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά και να διαπιστώσουν ότι η κυβέρνηση μας υλοποιεί το πρόγραμμα για το οποίο μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες, όχι για να είναι καλύτερη από την αποτυχημένη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι εύκολο, αλλά για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες του σήμερα και, κυρίως, στις προκλήσεις του αύριο.

Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής, είναι ήδη ορατά. Όχι μόνο στους οικονομικούς δείκτες. Όχι μόνο στις διεθνείς αξιολογήσεις. Όχι μόνο στην αναβάθμιση της θέσεις της χώρας μας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Αλλά και στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Σημαντική μείωση της ανεργίας. Ψηφιακές υπηρεσίες. Φορολογικές ελαφρύνσεις. Αποκατάσταση της μεσαίας τάξης που τόσο ταλαιπωρήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Στήριξη του ΕΣΥ. Αλλαγές που φέρνουν επιτέλους το εκπαιδευτικό σύστημα στη νέα, σύγχρονη εποχή. Καλύτερο βιοτικό επίπεδο και βελτιωμένη ποιότητα ζωής για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Προφανώς, δεν γίνονται όλα τέλεια. Στην πρόσφατη πρωτοφανή κακοκαιρία, υπήρξαν αστοχίες και λάθη. Τα αναγνωρίσαμε. Ζητήσαμε συγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν. Κινηθήκαμε άμεσα για την αποζημίωση όσων αποκλείστηκαν στην Αττική Οδό. Προχωράμε στις αλλαγές που απαιτούνται για να διασφαλιστεί καλύτερος συντονισμός και πιο αποτελεσματική δράση, σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων.

Ο συνολικός, όμως, απολογισμός του έργου αυτής της κυβέρνησης, είναι χωρίς αμφιβολία ιδιαιτέρως θετικός. Κάτι που αναγνωρίζει η κοινωνία, όπως αποτυπώνεται στο σύνολο των δημοσκοπήσεων και γι’ αυτό εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και όχι τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πως θα μπορούσαν άλλωστε οι πολίτες να εμπιστευτούν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιμένει στις ίδιες πολιτικές που ακολούθησε στη διάρκεια της διακυβέρνησης του. Πολιτικές αποτυχημένες, που κόστισαν πολύ στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, την κοινωνία, την οικονομία, την αξιοπιστία και τη θέση της χώρας μας.

Πως θα μπορούσαν οι πολίτες να εμπιστευτούν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν διδάχτηκαν τίποτα από τα λάθη τους. Όταν παραμένουν προσκολλημένοι σε ιδεοληψίες που ανήκουν στο παρελθόν.

Πως θα μπορούσαν οι πολίτες να εμπιστευτούν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν υιοθετούν μια πολιτική μηδενισμού, άρνησης των πάντων χωρίς ρεαλιστικές προτάσεις, λαϊκισμού και ανευθυνότητας.

Οι πολίτες δεν επιθυμούν την επιστροφή στο αποτυχημένο κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιθυμούν να ρισκάρουν όσα θετικά έχουν γίνει τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Δεν επιθυμούν να ανακοπεί η θετική πορεία της πατρίδας μας.

Οι πολίτες ζητούν ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα, προκοπή, καλύτερη ζωή. Αυτά που διασφαλίζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Κύριε Πρόεδρε,

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμμετέχει στη μεγάλη κυβερνητική προσπάθεια, υπηρετώντας αποτελεσματικά, πολλούς, παράλληλους στόχους.

Την προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας. Την ασφάλεια στις θάλασσες. Τη στήριξη των ναυτικών και της ακτοπλοΐας, ώστε να ξεπεράσουν τος αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας. Τη διασφάλιση και διεύρυνση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και μεταξύ τους. Την αξιοποίηση των λιμανιών της πατρίδας μας. Την προστασία της υγείας επιβατών και πληρωμάτων. Την ανάπτυξη των νησιών, με τη διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για ολοκληρωμένη πολιτική στο νησιωτικό χώρο και συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη έργων υποδομής και επιχειρηματικότητας.

Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και συστηματική προσπάθεια, προχωράμε στην υλοποίηση του συνολικού σχεδιασμού μας για τη Ναυτιλία και τη Νησιωτικότητα.

Προστατεύουμε αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα μας.

Σώζουμε ζωές στο Αιγαίο.

Στηρίζουμε τους ναυτικούς και τη ναυτιλία.

Ενισχύουμε το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του.

Εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις, σε όλα τα επίπεδα.

Προχωράμε την αξιοποίηση των λιμανιών μας.

Δίνουμε ουσία και νόημα στη νησιωτικότητα.

Δημιουργούμε το ολοκληρωμένο, σύγχρονο, λειτουργικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το σύνολο της ναυτιλιακής βιομηχανίας στα χρόνια που έρχονται.

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλά με ειλικρίνεια στους πολίτες.

Δε συγκρίνουμε το σήμερα με το χθες. Αυτό το έκρινε ο λαός με τη ψήφο του.

Εργαζόμαστε για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο.

Για μια σταθερή αναπτυξιακή προοπτική, που μοιράζει τα οφέλη της σε όλες και όλους.

Οι πολίτες γνωρίζουν καλά τι έχει πετύχει, αλλά και πόσα ακόμα μπορεί να καταφέρει αυτή η κυβέρνηση.

Αντιλαμβάνονται πλήρως, ότι πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να μας γυρίσει πίσω στο αποτυχημένο παρελθόν.

Γι’ αυτό, απορρίπτουν την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν να εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρός άντρας μετά από φωτιά σε κατάστημαΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Μεγάλη κινητοποίηση από την πυροσβεστική Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί της Παρασκευής  στον Πειραιά,  από φωτιά που εκδηλώθηκε σε ι σόγειο κατάστημα. Συγκριμένα η φωτιά εκδηλώθηκ...

Δημάρχος Πειραιά Γ. Μώραλης: Το άνοιγμα του Hampton by Hilton Piraeus Μικρολίμανο είναι άλλο ένα καλό νέο για την πόλη μαςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

     Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τη δημιουργία του ξενοδοχείου Hampton by Hilton Piraeus Μικρολίμανο                  «Το άνοιγμα του  Hampton   by   Hilton   Piraeus...

Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος»: Εκβρασμός Ζιφιού στον Σαρωνικό- Έλλειψη παιδείας και σοβαρότηταςΕλλάδα

Ο εντοπισμός ενός νεαρού Ζιφιού στις ακτές του Σαρωνικού την περασμένη εβδομάδα, ήταν αρκετός για να ευαισθητοποιήσει τις αρχές και τα μέσα ενημέρωσης, τονίζει σε ανακοίνωσή του, τ...

ΟΛΠ: Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Αποστολής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο ΠεκίνοΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Εκδήλωση αποχαιρετισμού των αθλητών της ελληνικής αποστολής   Επισημοποίηση της συνεργασίας μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής   Ο  Οργανισμός Λιμένος Πειραιά , διαχρο...

Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ του Παλαιού Φαλήρου - Ο δράστης διέφυγε και αναζητείται ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε στα ΕΛΤΑ του Νέου Φαλήρου στις 8:50 σήμερα το πρωί. Ο δράστης, ο οποίος φορούσε μάσκα για τον κορωνοϊό, μπήκε στα ΕΛΤΑ στην οδό Σμολένσκυ στο Νέο Φάληρο κ...

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις με τον νεκρό Γάλλο χορευτή στον Πειραιά - Τα ονόματα που χάραξε με πέτρα λίγο πριν πεθάνειΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από τον θάνατο του  Γάλλου  χορευτή Τζόις - Τίμοθι Ράντοτσικ που πέθανε ενώ πρώτα αγνοούνταν για μέρες. Όλα τα στοιχεία οδ...

Μεγάλη προσπάθεια να σωθεί η φάλαινα στον Άλιμο - Πολύ σοβαρή η κατάσταση τηςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Συνεχίζονται το απόγευμα της Παρασκευής οι αγωνιώδεις προσπάθειες των ειδικών, των κτηνιάτρων και των εθελοντών για να σώσουν τη μικρή φάλαινα που εκβράστηκε από νωρίς το πρωί στ...

Λιμανάκια Βουλιαγμένης – Ντοκουμέντο: Η επιχείρηση απεγκλωβισμού σπάνιου φαλαινοειδούς (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Η  Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής – Hellenic Rescue Team of Attica  κατόπιν αιτήματος του Λιμενικού Τμήματος Βουλιαγμένη μετέβη προς βοήθεια σε απεγκλωβισμό σπάνιου φαλαινοειδούς,...