ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φαντασμαγορικό υπερθέαμα η φωταγώγηση του Πύργου Πειραιά!

Φαντασμαγορικές εικόνες γεμάτες λάμψη, φως και πανδαισία χρωμάτων εξέπεμψε χθες ο εμβληματικός Πύργος του Πειραιά, ο οποίος φωταγωγήθηκε σε ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό υπερθέαμα, το οποίο καθήλωσε και έστρεψε όλα τα βλέμματα στο μεγάλο λιμάνι!

Το δεύτερο υψηλότερο κτήριο της Ελλάδος, σύμβολο αναγέννησης και ορόσημο για την ανάπτυξη της πόλης, το οποίο δεσπόζει σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Πειραιά έλαμψε, πλημμυρίζοντας με φως το μεγάλο λιμάνι και τον Πειραϊκό ουρανό, σε μια φωταγώγηση μοναδικής αισθητικής γεμάτη παλμό, συναίσθημα και γιορτινά χρώματα!



Ο Δήμος Πειραιά και η Piraeus Tower Α.Ε., διοργάνωσαν και εφέτος τον μοναδικό αυτό φωτισμό, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στον Πειραιά-Γιορτές στις Γειτονιές», με στόχο να μεταδώσουν - σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας - μαγεία, λάμψη και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στον Πειραιά. Μάλιστα, τα φώτα στον Πύργο θα λάμπουν στον Πειραϊκό ουρανό για ένα ολόκληρο μήνα, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά.

Το έναυσμα για τη φωταγώγηση του Πύργου έδωσαν από το λιμάνι του Πειραιά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Tower Α.Ε. κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος και η Γενική Διευθύντρια Οικονομικών & Εργασιών της PRODEA Investments κα Τερέζα Μεσσάρη, με εκατοντάδες πολίτες να παρακολουθούν το ξεχωριστό αυτό θέαμα, μέσω live streaming από την ιστοσελίδα https://christmasinpiraeus.com και από τα youtube και facebook του destination piraeus.



Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά είμαστε στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, με φόντο τον επιβλητικό Πύργο του Πειραιά, ο οποίος φωταγωγείται σε ένα μοναδικό υπερθέαμα, που πέρυσι έστρεψε όλα τα βλέμματα στην πόλη μας και εφέτος υπόσχεται να μας καθηλώσει με τη λάμψη του. Ο Πύργος κατασκευάστηκε το 1974 και μέχρι πριν δύο χρόνια αποτελούσε σύμβολο στασιμότητας για την πόλη μας. Με αποφασιστικότητα και μετά από συντονισμένες ενέργειες της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ο Πύργος του Πειραιά «παίρνει ζωή», καθώς επιτύχαμε να αναλάβει την αξιοποίησή του για τα επόμενα 99 χρόνια η Piraeus Tower, μια πολύ ισχυρή κοινοπραξία που αποτελείται από την Dimand, την EBRD και την PRODEA Investments. Πρόκειται για μια επένδυση περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα μετατρέψει τον Πύργο σε κύτταρο επιχειρηματικότητας και αναγέννησης της πόλης και νιώθω υπερήφανος που εταιρείες αυτού του βεληνεκούς συνεργάζονται με τον Δήμο, καθώς βλέπουν στον Πειραιά αυτό που βλέπουμε κι εμείς: ένα λαμπρό μέλλον. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω τον κ. Ανδριόπουλο και την κα Μεσσάρη, τους εκπροσώπους της Dimand και της PRODEA Investments, γι΄ αυτό το μοναδικό υπερθέαμα, καθώς και για την ευρύτερη συνεργασία μας. Αναβαθμίζουμε ένα κτήριο – σύμβολο, όχι μόνο για την πόλη του Πειραιά, καθώς είναι το δεύτερο ψηλότερο κτήριο στην Αττική και το ψηλότερο κτήριο στο κεντρικό λιμάνι της χώρας. Σε ένα λιμάνι που αναπτύσσεται, σε ένα λιμάνι που είναι πύλη εισόδου και εξόδου της χώρας μας, όχι μόνο για τουρίστες και εμπορεύματα, αλλά κυρίως ιδεών. Επιδίωξή μας ήταν από την αρχή της πρώτης μας θητείας, να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πειραιά, καθώς κατά το παρελθόν είχε μπει σε έναν κύκλο εσωστρέφειας. Αυτό πλέον έχει αλλάξει και ο Πύργος του Πειραιά σηματοδοτεί τα βήματα προόδου που έχει κάνει η πόλη μας τα τελευταία 7 χρόνια. Ο Πειραιάς έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή, στην εποχή της εξωστρέφειας, της αναγέννησης, της ανάπτυξης. Αφήνει πίσω του τη στασιμότητα και γίνεται μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη με ιδιαίτερη δυναμική, η οποία βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, με την αξιοποίηση του Πύργου να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Με την εντυπωσιακή αυτή φωταγώγηση, τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τον εορταστικό στολισμό σε κάθε γειτονιά, ο Δήμος Πειραιά στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι το 2022 θα είναι μια καλύτερη χρονιά, με την ευχή να μας επιτρέψουν οι συνθήκες να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία»!



Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Tower Α.Ε. κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, στον χαιρετισμό του, σημείωσε :

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ. Ο Πύργος του Πειραιά είναι ένας φωτεινός φάρος στο λιμάνι που δίνει την έμπνευση για να φωτιστεί και να πάρει περισσότερη ζωή αυτή η πόλη. Σήμερα, και για δεύτερη χρονιά, ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο Δήμος του Πειραιά, με αυτή την εορταστική φωταγώγηση και από άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν με ενέργειες και δράσεις που θα απευθύνονται στους δημότες και τους επισκέπτες του Πειραιά.
Ταυτόχρονα, είμαστε πάντα παρόντες, δίπλα στον Δήμο, στηρίζοντας τις αποφάσεις του για την αξιοποίηση και άλλων κτηρίων στο μέλλον. Ήδη έχουμε ανακοινώσει ότι θα κάνουμε μία μεγάλη επένδυση δίπλα στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
O Πύργος του Πειραιά θα είναι το ξεκίνημα αυτού που όλοι αποκαλούμε ‘Αθηναϊκή Ριβιέρα’ και μετά από 70 χιλιόμετρα, καταλήγει στο Σούνιο. Φανταστείτε λοιπόν πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν στο μέλλον που θα αναβαθμίσουν την πόλη, θα της δώσουν ένα καινούργιο ρυθμό και θα την κάνουν ένα ευρωπαϊκό τουριστικό, επενδυτικό και αναπτυξιακό προορισμό».



Η Γενική Διευθύντρια Οικονομικών & Εργασιών της PRODEA Investments, κα Τερέζα Μεσσάρη, στον χαιρετισμό της, επεσήμανε:

«Εκ μέρους της PRODEA Investments, της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, εκ μέρους των διεθνών και Ελλήνων μετόχων που εκπροσωπούμε, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για τη συμμετοχή μας σε αυτό το ιδιαίτερα εμβληματικό έργο, σε συνεργασία με την Dimand και την EBRD και με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά.
Υποσχόμαστε να επιστρέψουμε όλοι μαζί ένα ξεχωριστό τοπόσημο, που θα συμβάλλει τόσο στην αισθητική αναβάθμιση του Πειραιά όσο και στην εμπορική.
Ελπίζουμε να το «αγκαλιάσει» όλος ο κόσμος και να αναδειχθεί σε ένα πραγματικό στολίδι, ξεχωριστό σε όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς θα είναι ο ψηλότερος Πύργος με εξαιρετικά αειφόρα χαρακτηριστικά και μοναδική αισθητική».



Στη φωταγώγηση του Πύργου, παρευρέθηκαν: η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαρκαριάν Χαρουτιούν και ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας και Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος.

• Concept, Καλλιτεχνική Επιμέλεια και Εκτέλεση Παραγωγής: YARD
• Διεύθυνση Φωτισμού και Προγραμματισμός: Lighting Art

• Η εορταστική δράση πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού και με όλα τα μέτρα που ορίζει η Πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Δείτε ξανά και ξανά τη φωταγώγηση του Πύργου, στην ιστοσελίδα https://christmasinpiraeus.com καθώς και στο youtube του destination piraeus.

Ενημερωθείτε για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά στην ιστοσελίδα https://christmasinpiraeus.com

Διαβάστε επίσης

Μετρό: Στον τερματικό σταθμό του Πειραιά, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσαςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα-Πειραιάς».   Οι εργασίες βρίσκονται στο πιο δύσκολο σημείο, καθώς γίνονται 20 μέτρα κάτω από την επ...

Μεταφέρονται για το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου οι αυριανές ψυχαγωγικές δράσεις  του "Kids Christmas Fest' λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένωνΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου δωρεάν συναυλία με τους «Burger Project» στις 14:00 στην πλατεία Αλεξάνδρας   Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν αύριο Σάββατο 1...

SANTA RUN 2021: Tο γιορτινό αθλητικό δρομικό που χαρίζει εκατοντάδες χαμόγελα   επιστρέφει στον Πειραιά!ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Κυριακή 19   Δεκεμβρίου 09:00 Εκκίνηση: πλατεία Κοραή (Δημαρχείο Πειραιά) Τερματισμός : Δημοτικό Θέατρο Tο Santa Run Piraeus 2021, το ξεχωριστό αθλητικό δρομικό που υπόσχεται να χα...

«160 Χρόνια Ν.Α.Τ»: Έκθεση ζωγραφικής - γλυπτικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά – Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου - 6 Ιανουαρίου 2022 *ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Φέρτε μου τη θάλασσα να την προσκυνήσω, φέρτε μου τον ήλιο της να προσευχηθώ. Έθρεψα τα σπλάχνα σου, κύμα πελαγίσιο, με χιλιάδες μνήματα μέσα στο βυθό.           (Νίκος Γκάτσος, ...

«Δράσεις Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά»ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Πρώτη Υβριδική Ημερίδα ενημέρωσης της τοπικής κοινωίας στο ΕΒΕΠ Ο  Δήμος Πειραιά  και το  Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου  διοργανώνουν την  1η Υβριδική Ημερίδα  εν...

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά ο Ηλίας ΚλάππαςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών Νικητή στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά έδωσαν τον Ηλία Κλάππα τα αποτελέσματα του β΄ γύρου των αρχαιρεσιών . Σύμφωνα με την επαναληπτ...