ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου

 

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση γεμάτη λάμψη, χρώμα, εορταστικές μελωδίες και χριστουγεννιάτικη μαγεία, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης φωταγώγησε με την οικογένειά του το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των εορτών στην πόλη μας!

 

Ο Πειραιάς φόρεσε και επίσημα τα γιορτινά του και με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου  δένδρου δεκάδες εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον Πειραϊκό ουρανό, δημιουργώντας  μια πανδαισία χρωμάτων. Ταυτόχρονα άναψαν και τα φώτα του Δημαρχείου Πειραιά, καθώς και οι γερανοί του Μετρό, δημιουργώντας μια μαγευτική εορταστική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης.

 

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς στο φυσικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο, το οποίο έχει εφέτος ύψος 19 μέτρα και είναι το πιο λαμπερό σε όλη τη χώρα, καθώς έχει στολιστεί με περισσότερα από 100.000 λαμπάκια! Ο στολισμός του είναι εμπνευσμένος από μια αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ιστορία αυτή του «Καρυοθραύστη», ένα γλυκό μαγικό παραµύθι για µία κούκλα παιχνίδι, που ζωντανεύει στα όνειρα ενός μικρού παιδιού και μας μεταφέρει σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου όλα είναι μαγικά! Η πόλη με τον εντυπωσιακό στολισμό της είναι πιο εξωστρεφής,  λαμπερή, φωτισμένη σε κάθε γειτονιά και στέλνει μήνυμα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας στη δύσκολη αυτή περίοδο που εξακολουθούμε να βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας.

 

Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Μπάγια Αντωνοπούλου.

 

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά με τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της, έκανε την ατμόσφαιρα ακόμη πιο γιορτινή!

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του,  τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πιστοί και εφέτος στο ραντεβού μας μπροστά στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη μας. Ο Πειραιάς είναι λαμπερός, φωτισμένος, γιορτινός, εξωστρεφής, όπως ακριβώς επιθυμούν οι Πειραιώτες. Ως Δημοτική Αρχή, κληθήκαμε και εφέτος να ισορροπήσουμε μεταξύ της πανδημίας που ταλαιπωρεί την παγκόσμια κοινότητα τα τελευταία 2 χρόνια και της επιθυμίας μας να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στους πολίτες του Πειραιά,  στους δημότες και σε όλη την Ελλάδα.  Στολίσαμε ακόμη περισσότερο την πόλη, προκειμένου να δημιουργήσουμε γιορτινό κλίμα σε κάθε γειτονιά. Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή ελπίδας, αισιοδοξίας και αγάπης και ευχόμαστε το 2022  να  επανέλθουμε σε μια κανονικότητα.

 

 

Ο Πειραιάς προοδεύει, ευημερεί, βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά. Παρά τα όποια προβλήματα,  το πρόσημο για την πόλη μας είναι θετικό και σε όλη την Ελλάδα  αναγνωρίζουν πλέον ότι ο Πειραιάς κάνει βήματα προόδου με την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων, αλλά και με έργα και δράσεις σε κάθε γειτονιά,  για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

 

Τη νέα χρονιά θα έχουμε σε λειτουργία το Μετρό στην πόλη μας, ενώ θα έχουμε ολοκληρώσει εμβληματικές αναπλάσεις και μεγάλα έργα, τα οποία αποτελούσαν πάγιο αίτημα των Πειραιωτών επί δεκαετίες και νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι΄ αυτό. Επιπλέον με μια πρώτη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το τελευταίο κτήριο-γιαπί της πόλης,  η Ράλλειος θα γίνει ένα εμβληματικό Δημαρχείο, αντάξιο της ιστορίας της πόλης και των Πειραιωτών.

 

Χαίρομαι ιδιαίτερα που στον Πειραιά τα τελευταία χρόνια δημιουργήσαμε ένα «δίχτυ» κοινωνικής αλληλεγγύης  σε έναν κοινό σκοπό: να είμαστε δίπλα σε κάθε Πειραιώτη που έχει ανάγκη τη στήριξη και τη βοήθειά μας. Πρόκειται για μια συμμαχία μεταξύ Δήμου Πειραιά, φορέων, παραγωγικών τάξεων του Πειραιά, επιχειρήσεων, Οργανισμών, την οποία θα ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη νέα χρονιά.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Αντιδημάρχους Ανδριάνα Ζαρακέλη και Λεωνίδα Μανωλάκο, διότι είναι αυτοί που «σήκωσαν» περισσότερο από τους άλλους το βάρος του στολισμού της πόλης, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στις χριστουγεννιάτικες δράσεις μας, οι οποίες διοργανώνονται και εφέτος τόσο στο κέντρο αλλά και σε όλες τις γειτονιές της πόλης, με στόχο να προσφέρουν στιγμές χαράς και διασκέδασης σε όλη την οικογένεια και κυρίως στα παιδιά που είναι οι πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων.  Ευχαριστώ επίσης για την παρουσίαση της εκδήλωσης την Μπάγια Αντωνοπούλου.

 

Εύχομαι υγεία σε όλους που είναι το ύψιστο αγαθό. Η νέα χρονιά να φέρει  στον καθένα ό,τι  επιθυμεί: οικογενειακή και επαγγελματική ευτυχία και πρόοδο για τη χώρα και την πόλη μας, τον Πειραιά.  Χρόνια πολλά σε όλους».

 

Η τελετή της φωταγώγησης του δένδρου μεταδόθηκε  με live streaming από την ιστοσελίδα christmasinpiraeus.gr και τα youtube και facebook του destination piraeus, όπου εκατοντάδες άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση. 

 

Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο προέρχεται από το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου, το πανέμορφο ορεινό χωριό της Κεντρικής Ελλάδος και δωρίστηκε στον Δήμο Πειραιά από το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Ο Πρόεδρος του Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής του Α.Π.Θ. κ.  Ιωάννης Γήτας, σε δήλωσή του ανέφερε σχετικά:

 

«Στη μακρόχρονη ιστορία του οργανισμού έχουν γίνει αρκετές πρωτότυπες ενέργειες όπως: η εισαγωγή καλλιέργειας χριστουγεννιάτικων δέντρων στην περιοχή του Ταξιάρχη, η δημιουργία πρότυπης μονάδας επεξεργασίας ξύλου στο Περτούλι, η πλήρης απογραφή των δέντρων του Περτουλίου με υπερσύγχρονες εικόνες laser (LiDAR), η εγκατάσταση σταθμού κλιματικής αλλαγής στο Περτούλι και η παραχώρηση χώρου για την εγκατάσταση τηλεσκοπίου στον Ταξιάρχη.

Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης της δασικής έρευνας το Ταμείο Δασών χρηματοδοτεί ερευνητικά έργα τα οποία χρησιμοποιούν ως χώρο έρευνας τα δύο πανεπιστημιακά δάση. Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του οργανισμού το Ταμείο Δασών χορηγεί, σε ετήσια βάση, δενδρύλλια ελάτης προς στολισμό παιδικών χωριών, νοσοκομείων και γηροκομείων».

 

 

Σημειώνεται πως όπως κάθε χρόνο, με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, μετά το πέρας των Χριστουγεννιάτικων εορτών, το δένδρο θα μεταφερθεί προς ανακύκλωση, προκειμένου να μπορούν τα θρυμματισμένα υπολείμματα  να αξιοποιηθούν και σε άλλες χρήσεις.

 

  • Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των μέτρων που έχει ορίσει η Πολιτεία για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

 

 

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις στο: christmasinpiraeus.gr

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού αποκτά ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. ΡέντηΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

    Στην ίδρυση Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού προχωρά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε μια προσφυγική πολυκατοικία επί των οδών Μαινεμένης-Καραολή και Δημητρίου-Ικονίου. Η Δημοτική...

Ξεκινούν την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου τα κανονικά δρομολόγια του τραμ στον ΠειραιάΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Αλλαγές στα δρομολόγια των γραμμών από Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου Αλλαγές δρομολογούνται από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στη λειτουργία του δικτύου του τραμ, καθώς από την Τετ...

«160 Χρόνια ΝΑΤ»: Γιορτάζει την ελληνική ναυτοσύνη με έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικήςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά από 13 Δεκεμβρίου Μια εντυπωσιακή και επίκαιρη  Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής, με τίτλο «160 Χρόνια ΝΑΤ» διοργανώνει στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειρ...

Νικόλαος Μανωλάκος: Κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών για την φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχωνΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

                                                  Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος , κατέθεσε  σήμερα στις 02/12/2021 Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέ...

Λιμάνι Πειραιά: Έληξε ο «αποκλεισμός» των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του ΣΕΜΠΟΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Έληξε πριν από λίγο ο «αποκλεισμός» των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά. Οι απεργοί του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, συμφώνησαν να αφήσουν τις πύ...

Ελληνικό - Συμβολικής σημασίας τo πρώτο κτίριο που ολοκληρώνεται στο α' εξάμηνο του 2023ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Το κτίριο που θα στεγάζει 4 σωματεία ΑμεΑ (Aμυμώνη, Ερμής, Νίκη, και Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας - ΣΑμΣΚΠ) θα είναι το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό, στ...

Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά: Ηλίας Κλάππας - Πολυχρόνης Περιβολάρης στον β' γύρο με διαφορά μιας ψήφου!ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Την επόμενη Κυριακή σε επαναληπτικές εκλογές θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του  Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά , αφού κανείς από τους δύο πρώτους,  Ηλία Κλάππα  και  Πολυχρόνη  Περ...