ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Mετρό: Τα μελλοντικά σχέδια για να φτάσει στην παραλία του Αλίμου, μέσω της Αγίου Δημητρίου

Μια Νέα γραμμή 5 του Μετρό που από Ευαγγελισμό θα πηγαίνει Βύρωνα, Υμηττό, Δάφνη, Άγιο Δημήτριο και Καλαμάκι θα μας απασχολήσει μελλοντικά στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας. Ο σχεδιασμός της Αττικό Μετρό αφορά σε μία ακόμα μία γραμμή Μετρό στην πρωτεύουσα.
 

Μια νέα γραμμή
Πλέον το παρακλάδι αυτό, είναι ουσιαστικά μια νέα, 5η γραμμή, η οποία μετά τον σταθμό του Βύρωνα θα στρίβει προκειμένου να υπάρξει σταθμός στην ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό. Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, στη συνέχεια η νέα γραμμή εξετάζεται να συνδεθεί στη Δάφνη με τον υφιστάμενο σταθμό της γραμμής 2 δημιουργώντας ένα νέο συγκοινωνιακό κόμβο. Η επέκταση αυτή έχει εκτιμώμενο κόστος 350 εκατ. ευρώ.

 

Ακόμα πιο μελλοντικά η σκέψη είναι η γραμμή αυτή να συνεχίσει και μέσω της Αγίου Δημητρίου και της Λ. Καλαμακίου να φτάσει στην παραλία του Καλαμακίου, περνώντας απο τις δύο πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Επί της ουσίας αυτή η νέα γραμμή θα καλύψει επαρκώς περιοχές των νοτίων προαστίων καλύπτοντας ένα κενό που υπάρχει σήμερα στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιας της Αθήνας. Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί η χάραξη μετά τη Δάφνη καθώς αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο των επιλογών για το μέλλον του δικτύου Μετρό.

Η νέα γραμμή 5 θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής επέκτασης και η υλοποίηση της θα αποφασιστεί ανάλογα με τις προτεραιότητες που θα τεθούν για τις ανάγκες του δικτύου.
Νέος συγκοινωνιακός υπερ-κόμβος ο Ευαγγελισμός
Με την κατασκευή της γραμμής 4 που ήδη υλοποιείται και την μελλοντική κατασκευή της γραμμής 5 προς Δάφνη, ο σταθμός Ευαγγελισμός θα γίνει ένας μεγάλος συγκοινωνιακός κόμβος τριών γραμμών Μετρό.

Αν συνυπολογίσουμε και την σύνδεση με τις λεωφορειακές γραμμές που υπάρχουν, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι η περιοχή θα αποτελέσει ένα νέο μεγάλο κόμβο για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Αυτή τη στιγμή η σύνδεση της γραμμής 5 στο σταθμό του Ευαγγελισμού θα είναι ως κοινή χρήση με τον σταθμό της γραμμής 4. Το ίδιο προβλέπεται να ισχύσει και για τους σταθμούς Κολωνάκι και Ακαδημία και στη συνέχεια να αποφασιστεί η περαιτέρω επέκταση της γραμμής.

Οι επεκτάσεις που προωθούνται
Όπως έχει γίνει γνωστό η Αττικό Μετρό και το υπουργείο Υποδομών επεξεργάζονται κάποιες νέες επεκτάσεις οι οποίες θα καλύψουν νέες περιοχές της πρωτεύουσας.

Αυτό που εξετάζεται είναι οι επεκτάσεις της γραμμής 4 από το Άλσος Βεϊκου προς Πετρούπολη και από το Γουδή μέχρι τη Λυκόβρυση στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Για τη γραμμή 2 ο σχεδιασμός είναι η νότια επέκταση της γραμμής 2 από το Ελληνικό στη Γλυφάδα και στα βόρεια η επέκταση από την Ανθούπολη μέχρι το Ίλιον και το Μενίδι. Με αυτές τις επεκτάσεις ολοκληρώνεται η κόκκινη γραμμή της Αθήνας.

Τέλος, μέρος του σχεδιασμού είναι η υπόγεια επέκταση της γραμμής 1 προς Καλλιθέα και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η επέκταση αυτή θα αποτελέσει νέο κλάδο της ιστορικής πρώτης γραμμής της Αθήνας που λειτουργεί από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Πηγή: ypodomes.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Καταγγελία Ένωσης Γονέων – Αναφορά Τρύφωνα Αλεξιάδη   Τις επιστολές της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη  προς τις Διευθύνσεις Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδε...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  O Κάνθαρος , η πρωτοποριακή υπηρεσία Ανακύκλωσης με το διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή, μετά την επιτυχημένη εφαρμογή της στην περιοχή της Καστέλλας, έρχεται από τη Δευτέρα...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά, του IN.EM.Y.-Ε.Σ.Ε.Ε. και του Ε.Σ.Π., με στόχο τη στήριξη και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην πόλη, υπεγράφη χθες, 24 Ν...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Με ένα βίντεο το οποίο δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, αποκαλύπτει πως σε σχολική μονάδα της περιοχής του τα παιδιά έκαν...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας προσκαλούν  την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και ώρα 19.00’  στην αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη» του Πειραϊκού Συνδέσμου (Καραΐσκ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί στο εργοστάσιο στο Κερατσίνι. Εκεί όπου βρήκε φρικτό θάνατο η 8χρονη που εγκλωβίστηκε στη μεγάλη σιδερένια πόρτα.   Συγγενείς της 8χρονης συγκεντρώθ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Συντονισμένη επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας  πραγματοποιήθηκε   από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, τη Δημοτική ...