ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο «κόκκινο» οι πληρότητες στα παραθαλάσσια της Αττικής - Παρατείνουν τις διακοπές του Πάσχα λόγω Πρωτομαγιάς

 

«Κόκκινο» έχουν χτυπήσει οι πληρότητες στα παραθαλάσσια προάστια της Αττικής και αυτή την εβδομάδα καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έκθεσης του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, πολλοί Αθηναίοι αποφάσισαν λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς να παρατείνουν τις «μίνι» διακοπές του Πάσχα.

 

«Πολλοί συμπολίτες μας όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα σε συμβατικές τιμές για το τριήμερο Μ. Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα, προέβησαν σε κρατήσεις από Δευτέρα του Πάσχα και μετά. Πραγματικά οι πληρότητες, χωρίς πλέον ευέλικτη πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή που γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά με προκαταβολή ή και προεξόφληση πριν την άφιξη στη κατοικία, κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα», αναφέρει στο iefimerida.gr ο πρόεδρος του E- Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.


Τηλεργασία και κυκλική εργασία διευκόλυναν την παράταση της «απόδρασης»

Στην κίνηση αυτή συνέτεινε το γεγονός ότι πολλοί Αθηναίοι εργάζονται μέσω τηλεργασίας, άρα μπορούν να εργαστούν στην κατοικία που θα φιλοξενηθούν αυτές τις ημέρες, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που εργάζονται με κυκλική εργασία και θα επισκεφτούν την εργασία τους ξεκινώντας το πρωί από το παραθαλάσσιο προάστιο του Ν. Αττικής. «Αποδεικνύεται εμπράκτως η μεγάλη λαχτάρα των συμπολιτών μας να βρεθούν εκτός πόλης, να «αποδράσουν» κοντά στη φύση, με στόχο την αλλαγή παραστάσεων», σχολιάζει ο κ. Μπάκας.


Ο πρόεδρος του E- Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας

Σημειώνεται ότι τη φετινή χρονιά, τα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής έχουν την τιμητική τους. Παραθαλάσσιες περιοχές όπως: ο Ωρωπός, Σούνιο, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Κινέτα, Παλαιά Φώκαια, Λούτσα και Λαύριο κατέγραψαν υψηλές πληρότητες για αυτοτελή διαμερίσματα ή και αυτοτελείς κατοικίες (όχι βίλες) που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και οι ιδιοκτήτες τους είχαν επιλέξει δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.


Σύμφωνα με την έρευνα του E-Real Estates, οι πληρότητες στο σύνολο των παραθαλάσσιων προαστίων του Ν. Αττικής ήδη από τις 17 Απριλίου είχαν αγγίξει «κόκκινο», ενώ όσοι θέλησαν να προβούν σε κράτηση εντός των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας χρειάστηκε να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη διότι οι μόνες διαθεσιμότητες καταγράφηκαν σε πολυτελείς μονοκατοικίες με πισίνα που σε πολλές περιπτώσεις για 3 διανυκτερεύσεις άγγιζαν τα 1.800€, ενώ δεν έλειπαν και οι κατοικίες που προσφέρονταν έναντι ακόμη και 1.000€ ανά διανυκτέρευση.

 

Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για ενοικίαση εξοχικών κατοικιών με τη σεζόν

Παράλληλα, πολλοί είναι οι πολίτες που έχουν αρχίσει την αναζήτηση μίσθωσης κατοικίας με τη σεζόν στα παράλια του Ν. Αττικής ή και σε προορισμούς πλησίον της θάλασσας σε απόσταση έως 1,5 ώρα από την Αθήνα. «Η τάση αυτή είδαμε να αναπτύσσεται έντονα το καλοκαίρι του 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και παράλληλα να κερδίζει συνεχώς έδαφος και το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Η ενοικίαση με τη σεζόν εξοχικής κατοικίας με 2Υ/Δ κυμαίνεται περίπου στις 3.000€-3.500€ ανάλογα με το είδος του ακινήτου, τις παροχές και την εγγύτητα στη θάλασσα, ενώ οι τιμές είναι υψηλότερες για τη μίσθωση για ένα ή/και δυο μήνες», τονίζει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου.

 

«Μήλον της έριδος» τα παραθαλάσσια προάστια του Ν.Αττικής λόγω της Πρωτομαγιάς

Πόρτο Ράφτη: Στο Πόρτο Ράφτη η πληρότητα αγγίζει το 97% και το κόστος για 4 διανυκτερεύσεις 2 ενηλίκων με 2 παιδιά σε διαμέρισμα με 2 Υ/Δ 100τμ κυμαίνεται στα 437€.

Σούνιο: Στο Σούνιο η μόνη διαθεσιμότητα σε οικονομικές κατοικίες καταγράφεται σε διαμέρισμα 38 τ.μ. με το κόστος για 4 διανυκτερεύσεις να διαμορφώνεται στα 580 €. Διαθεσιμότητα υπάρχει μόνο σε πολυτελείς κατοικίες με πισίνα με το κόστος για 2 ενήλικες με 2 παιδιά έως 12 ετών, το κόστος αγγίζει ακόμη και τις 2.100€.

Ανάβυσσος: Στην Ανάβυσσο η πληρότητα για αυτοτελή διαμερίσματα ή και κατοικίες καταγράφεται στο 100%. Η μόνη διαθεσιμότητα καταγράφεται σε πολυτελείς βίλες με πισινά 6 ατόμων, 3-4 υπνοδωματίων με το κόστος για 4 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 1.179 και να αγγίζει και τα τις 3.156€

Παλαιά Φώκαια: Μηδενική είναι η διαθεσιμότητα κατοικίας στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας. Η επόμενη πρόταση είναι η περιοχή της Κερατέας, όπου για μονοκατοικία 80 τ.μ. (όχι βίλα) με 2 Υ/Δ που διατίθεται για 4 διανυκτερεύσεις το κόστος διαμορφώνεται στα 360€.

Ωρωπός: Η διαθεσιμότητα στην περιοχή του Ωρωπού είναι 88% με τη μόνη διαθέσιμη επιλογή studio 35 τ.μ. με κόστος 207 €, ενώ η επόμενη αμέσως πρόταση για όσους μπορούν να μετακινηθούν εκτός των «τειχών» του Ν. Αττικής, είναι η περιοχή της Ερέτριας, όπου το κόστος για την ενοικίαση παραθαλάσσιας κατοικίας 190 τ.μ. (όχι βίλας) με 3 Υ/Δ για 4 διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 728 €.


Αρτέμιδα: Η διαθεσιμότητα για διαμέρισμα ή και αυτοτελή κατοικία για το διάστημα 3/5 και αναχώρηση 7/5, αγγίζει το 80% με το κόστος να διαμορφώνεται από 290€ έως 540€, ενώ για πολυτελή διαμερίσματα ή και μονοκατοικίες 160 τ.μ. με 3 Υ/Δ το κόστος για 4 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 641€ έως 960€.

Βάρκιζα: Διαθεσιμότητα καταγράφεται μόνο σε κατοικίες studio 30 τ.μ.- 40 τ.μ. με το κόστος για 4 διανυκτερεύσεις, 2 ενηλίκων με 2 παιδιά έως 12 ετών, κυμαίνεται από 211€ έως 309€.

 


Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης

Βούλιαξαν οι παραλίες στα νότια προάστια της Αττικής (εικόνες)ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Boύλιαξαν από κόσμο οι παραλίες των νοτίων προαστίων τη Δευτέρα του Πάσχα. Χιλιάδες Αθηναίοι με σύμμαχο τον καλό καιρό ξεχύθηκαν στη θάλασσα για… ηλιοθεραπεία και βουτιές. Η κίνη...

Πειραιάς - Ανάσταση: Κοκκίνισε το λιμάνι! - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

«Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά από τον Πειραιά μας» εύχεται ο  Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης , συνοδεύοντας την ανάρτησή του με τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ου...

Πασχαλινά γεύματα σε άστεγους και μοναχικούς συνανθρώπους μας στο λιμάνιΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προσέφερε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, πασχαλινά γεύματα σε άστεγους που διαμένουν στο λιμάνι.  Πρόκειται για ...

Στον Πειραιά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον ΕπιτάφιοΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Αγία Τριάδα για τον Επιτάφιο της Μεγάλης Παρασκευής Πρωτοφανής τιμή για την πόλη του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας αποτελεί η επιλογή της Προέδρο...

Ο Δήμος Πειραιά προσέφερε παιχνίδια στις πολύτεκνες οικογένειες της Ιεράς Μητροπόλεως ΠειραιώςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Παιχνίδια για τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών που υποστηρίζονται από την Μητρόπολη Πειραιώς παρέδωσε το πρωί της Μ. Πέμπτης στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Αντιδήμα...

Δήμος Πειραιά: Πασχαλινό τραπέζι για τις πλέον ευπαθείς ομάδες της πόληςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Είδη για το οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι (αμνοερίφια και πατάτες) στα πλέον επιβαρυμμένα νοικοκυριά, αυτά των πολύτεκνων - τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών του Δήμου Πειρ...

Στο Λιμάνι του Πειραιά ο Γιάννης Πλακιωτάκης: Λίγο ακόμη υπομονή για να κερδίσουμε πάλι τη ζωή μαςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Το Λιμάνι του Πειραιά και το Blue Star Patmos επισκέφθηκε ο  Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης,  συνοδευόμενος από τον  Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησ...