ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Διαδικτυακό σεμινάριο από το ΒΕΠ για τον εθισμό από το ίντερνετ και την τεχνολογία

 

 Πρωτοβουλία της ομάδας γυναικείας επιχειρηματικότητας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς για τις μαμάδες – επιχειρηματίες!

 

Τις επιπτώσεις από τον εθισμό που προκαλείται από τη συνεχή χρήση του διαδικτύου και των συσκευών υψηλής τεχνολογίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν οι γυναίκες – επιχειρηματίες που είναι μέλη του ΒΕΠ, ανήμερα της Εορτής της Μητέρας.

 

Η Ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει αυτό το ειδικό διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) και το προγραμμάτισε στην Ημέρα της Μητέρας ώστε να τονιστούν οι παρενέργειες από την προσήλωση και την εξάρτηση που προκαλεί η μακρά παραμονή στο διαδίκτυο, κάτι το οποίο τονίστηκε από ειδικούς και ψυχολόγους κατά τη διάρκεια της παραμονής στο σπίτι, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του στελέχους κορωνοϊού “Covid-19”. Στη διάρκεια του σεμιναρίου δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές προς τις μητέρες – επιχειρηματίες, τόσο για την οργάνωση και των προγραμματισμό των εργασιών τους μέσω του διαδικτύου, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά τους χρησιμοποιούν συσκευές υψηλής τεχνολογίας, καθώς και τον χρόνο παραμονής τους στον κυβερνοχώρο.

 

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος χαρακτήρισε απολύτως απαραίτητες αυτές τις ενημερωτικές δράσεις που αναλαμβάνει η Ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και επισήμανε:

 

«Με τις απαγορεύσεις που προκάλεσε η διασπορά του νέου στελέχους κορωνοϊού “Covid -19” είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τους ανθρώπους μας και να συσφίξουμε τις οικογενειακές σχέσεις μας. Παράλληλα έπρεπε να ανταπεξέλθουμε στις επαγγελματικές υποχρεώσεις μας, σχεδιάζοντας την ‘επόμενη ημέρα’ μετά την υγειονομική κρίση ή συμμετέχοντας σε τηλεδιασκέψεις με τους συνεργάτες μας.

 

»Αυτά τα νέα δεδομένα που μπήκαν στη ζωή μας, φώτισαν πτυχές όπως οι συνέπειες από τον εθισμό στο διαδίκτυο, η έλλειψη επικοινωνία ή ακόμα και η διαπίστωση φαινομένων αντικοινωνικής συμπεριφοράς, Με το διαδικτυακό σεμινάριο του ΒΕΠ δίδεται η δυνατότητα στις μητέρες επιχειρηματίες, στους πατεράδες, αλλά και σε παιδιά να αποφύγουν τις παγίδες και τις εμμονές που προκαλεί η σύγχρονη τεχνολογία αποκόπτοντας ευάλωτους χαρακτήρες από την κανονική πραγματικότητα, εγκλωβίζοντάς τους σε εικονικούς κόσμους.

 

»Εμείς, οι άνθρωποι του βιοτεχνικού κόσμου, έχουμε μάθει να είμαστε ρεαλιστές, να αγωνιζόμαστε στην πραγματική οικονομία, να παλεύουμε για μια καλύτερη πραγματικότητα. Γι’ αυτό επικροτούμε, υποστηρίζουμε και εμπνεόμαστε από πρωτοβουλίες που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο».

 

Για την προσωπική εμπειρία της μίλησε η συγγραφέας – δημοσιογράφος κ. Λία Λάππα, η οποία εμπνεύστηκε την ηρωΐδα «Φτερωτή Ποδηλατούλα» χάρη στον τρόπο με τον οποία χειρίστηκε τις αντιδράσεις της κόρης της αναφορικά με την πλοήγηση στο διαδίκτυο. Η κ. Λάππα απαρίθμησε τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία από την χρήση του διαδικτύου και προέβαλε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα βιβλία στη διάπλαση των παίδων αλλά και των μεγαλυτέρων.

 

Στη συνέχεια, η ψυχίατρος – ψυχοθεραπεύτρια κ. Γεωργία Μπαλτά σκιαγράφησε με εύληπτο τρόπο τις ψυχολογικές επιπτώσεις από τη χρήση της τεχνολογία και την πολύωρη παραμονή στον κυβερνοχώρο, τόσο από τα παιδιά, όσο και από τους μεγαλύτερους. Η κ. Μπαλτά αναφέρθηκε σε τρόπους διαχείρισης, αλλά και αντιμετώπισης φαινομένων αλλαγής της συμπεριφοράς, ειδικά όταν λαμβάνει αντικοινωνικό χαρακτήρα.

 

Στη διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου συμμετείχαν επίσης γυναίκες επιχειρηματίες που είναι μέλη του ΒΕΠ, αλλά και μαμάδες, καθώς και παιδιά. Κατέθεσαν τη δική τους προσωπική εμπειρία αλλά και τους προβληματισμούς τους από την αποξένωση που προκάλεσε η πανδημία αλλά και από το νέο πλαίσιο κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνίας και επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω του διαδικτύου.

 

Εισήγηση για τον εθισμό στο διαδίκτυο έκανε επίσης η Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων και μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του ΒΕΠ κ. Κλαίρη Περηφάνου, ενώ συντόνισε η Ειδική Συνεργάτρια του Επιμελητηρίου κ. Βίκυ Μαυρομμάτη.

  

                                       ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς και του Δήμου Κορυδαλλού και της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του ΠΕΣΥΔΑΠ αποτράπηκαν τα χειρότερα, τόσο για τ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά, επισκέφτηκε ο Αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Μανωλάκος, Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ., με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Προμήθευαν νοσοκομεία, στρατόπεδα, ΜΚΟ   Νέο, σημαντικό πλήγμα εναντίον της παραγωγής και διάθεσης επικίνδυνων για την υγεία τροφίμων κατάφεραν οι υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Βαρύτατες κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας κατά του υπαιτίου για το τροχαίο δυστύχημα στην Γλυφάδα τον περασμένο Φεβρουάριο, που κόστισε την ζωή του 25χρονου οδηγού μηχανής Νάσ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Όλες οι λεπτομέρειες της έγκρισης και περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου   Με αφορμή άρθρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε δήθεν ελλείψεις αδειοδοτήσεω...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  – Η υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πειραιά για το σχολικό έτος 2020 – 21 έχει ξεκινήσει  – Δείτε πού και μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε τη...