ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ταινίες που βλέπουμε του Αγίου Βαλεντίνου

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου προστέθηκε στις μέρες των αγίων για να υπάρχει μια αφορμή να υμνηθεί ο έρωτας. Αν και δεν είναι αργία, γίνεται αφορμή για να αργούμε από τις γκρίνιες, τις μιζέριες και να θέτουμε νέους στόχους αγάπης. Ως καταναλωτική γιορτή, ο κινηματογράφος την ύμνησε με ρομάντζα που ιδανικά απολαμβάνουμε ξανά και ξανά στις 14 Φεβρουαρίου.

Never Been Kissed (1999)

«Δε με Φίλησαν Ποτέ» η Ντρου Μπάριμορ, έθεσε τα θεμέλια του ρομάντζου όπου η ανέγγιχτη κοπέλα αναζητά τον απόλυτο έρωτα και… βρίσκει τον δάσκαλό της. Κυριολεκτούμε!

Ever after: a Cinderella story (1998)

Ένα χρόνο πριν, με την ίδια πρωταγωνίστρια, στον «Παραμυθένιο Έρωτα», βρίσκει τον διάολό της στο πρόσωπο της κακιάς μητριάς. Η ιστορία της Σταχτοπούτας θυμίζει ακόμα ότι το «και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα» παραμένει η καλύτερη συνταγή του έρωτα.

Pretty Woman (1990)

Σε ίδιας κοπής ιστορία, πάνω στο σύμπαν της Σταχτοπούτας, το «Pretty Woman» περιγράφει την ιστορία μιας όχι βγαλμένης πόρνης που κερδίζει και το πριγκιπόπουλο, και το όνειρο.

My best friend’s wedding (1997)

«Ο Γάμος του Καλύτερου μου Φίλου» βρίσκει και πάλι τη Τζούλια 7 χρόνια αργότερα, να προσπαθεί να εφαρμόσει τον όρκο που αντάλλαξε με τον καλύτερο της φίλο: Να τον παντρευτεί αν παραμείνει ελεύθερος μέχρι μια κάποια ηλικία. Δεν τα καταφέρνει αλλά η υποχώρησή της είναι η μεγαλύτερη υποταγή στην αγάπη.

Say Anything (1989)

Στο «Πες το όπως θες» ή «Πες κάτι αρκεί να είναι αγάπη» μια καντάδα από κασετόφωνο κάνει το κενό ανάμεσα στους αγαπημένους να εξαφανιστεί.

The Notebook (2004)

Στο «Ημερολόγιο» ένας φτωχός αλλά παθιασμένος νεαρός ερωτεύεται μια πλούσια γυναίκα, δίνοντάς της μια αίσθηση ελευθερίας. Σύντομα χωρίζουν λόγω των κοινωνικών διαφορών τους, η ανάμνηση όμως επιστρέφει ακόμα και όταν έχει εξαφανιστεί η μνήμη.

Bridget John’s Diary (2001-2004-2016)

Σε ένα άλλο ημερολόγιο τώρα, αυτό της «Μπρίτζετ Τζόουνς», μια βρετανίδα ζητάει βοήθεια από τις ηρωίδες της Jane Austen για να διαλέξει σωστά ανάμεσα σε δύο άντρες. Χρειάστηκαν πολλά ημερολόγια και 3 κινηματογραφικές συνέχειες για να πάρει αποφάσεις.

Four wedding and a funeral (1994-2019)

Στο «Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία», η ζωή και ο θάνατος θα συναντηθούν σε διάφορες εκκλησίες. Και ο έρωτας έρχεται στο τέλος αυτών των 5 θρησκευτικών τελετών. Ακολούθησε και τηλεοπτική σειρά που όμως δεν μας έκανε να την ερωτευτούμε.

Dirty Dancing (1987)

Και από το χορό του Ησαΐα, σε ένα βρώμικο χορό. Στο «Dirty Dancing», εκεί που η αγνή Babe, μέσα από τον χορό και τον έρωτα δεν θα αφήσει κανέναν να την βάλει στη γωνία.

La La Land (2016)

Η ομορφότερη ιστορία αγάπη της νέας χιλιετίας, το «La La Land», παρουσιάζει έναν έρωτα -και το τέλος του- στη διάρκεια ενός χρόνου. Οι ζωές αλλάζουν αλλά ο παράφορος έρωτας δύσκολα χάνει το χρώμα του στο technicolor.

Διαβάστε επίσης

"Ντιρλαντά", το πιο διάσημο ελληνικό τραγούδι στον κόσμο και η περίεργη ιστορία τουStories

Το «Ντιρλαντά» έχει ένα ρυθμό που σε ξεσηκώνει. Σα να σε ζωντανεύει. Ένα τραγούδι χωρίς μουσικό τέλος, ένας σκοπός που σου επιτρέπει να βάλεις ό,τι στίχο θέλεις.   Το τραγούδι έγρα...

Συμφωνία του Θεού με τον Διάβολο: Πώς η Καθολική Εκκλησία μιλούσε μυστικά με τον Χίτλερ και γιατί ο Πάπας σιώπησε μέχρι τέλους για το ΟλοκαύτωμαStories

Θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε Συμφωνία του Θεού με τον Διάβολο και κάτι τέτοιο ήταν, αν υποθέσουμε ότι ο Πάπας είναι ο εκπρόσωπος του Θεού επί της Γης! Λίγα θέματα στην ιστορία...