ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συμφωνία του Θεού με τον Διάβολο: Πώς η Καθολική Εκκλησία μιλούσε μυστικά με τον Χίτλερ και γιατί ο Πάπας σιώπησε μέχρι τέλους για το Ολοκαύτωμα

Θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε Συμφωνία του Θεού με τον Διάβολο και κάτι τέτοιο ήταν, αν υποθέσουμε ότι ο Πάπας είναι ο εκπρόσωπος του Θεού επί της Γης!


Λίγα θέματα στην ιστορία της Εκκλησίας ή την ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου λεχουν σχολιαστεί - και σχολιάζονται ακόμα τόσα χρόνια μετά - τόσο έντονα όσο η απόφαση του Πάπα Πίου XII να αποφύγει να ασκήσει άμεσα δημόσια κριτική στον Αδόλφο Χίτλερ και στο καθεστώς του και να παραμείνει απόλυτα σιωπηλός απέναντι στο Ολοκαύτωμα.

 

Έγγραφα του Βατικανού, που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, αποκαλύπτουν ένα επτασφράγιστο μυστικό: Όταν ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Πάπας Πίος XII χρησιμοποίησε έναν Ναζί πρίγκιπα για να διαπραγματευτεί με τον Αδόλφο Χίτλερ!

 

Πολλοί συντηρητικοί κύκλοι της Εκκλησίας παρουσιάζουν τον Πάπα Πίο ως έναν σταθερό, θαρραλέο εχθρό του Χίτλερ και του φασισμού. Άλλοι τον επέκριναν σκληρά επειδή απέτυχε να καταγγείλει τον πόλεμο των Ναζί και την προσπάθεια του Χίτλερ να εξοντώσει όλους τους Εβραίους της Ευρώπης. Ακόμη και όταν τα SS συγκέντρωσαν περισσότερους από 1.000 Εβραίους στη Ρώμη, στις 16 Οκτωβρίου 1943, ο Πάπας αρνήθηκε να μιλήσει. Η φωνή του δεν ακούστηκε! Οι Εβραίοι κρατήθηκαν για δύο ημέρες κοντά στα τείχη του Βατικανού, στοιβάχτηκαν στη συνέχεια στα λερά βαγόνια ενός τρένου και κατευθύνθηκαν στο Άουσβιτς.

 

 
Το 2019, ο Πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε το άνοιγμα των αρχείων του Πίου XII, τα οποία τέθηκαν στη διάθεση των μελετητών το 2020. Από τότε, κανένα εύρημα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό όσο η ανακάλυψη ότι, λίγο αφότου έγινε πάπας ο Πίος XII ήρθε σε μυστικές διαπραγματεύσεις με τον Χίτλερ· μια ιστορία που ακούγεται για πρώτη φορά.

 

 

Να τονίσουμε ότι τους τελευταίους μήνες της ζωής του, ο προκάτοχος του Πίου XII, ο Πίος XI, είχε γίνει ενοχλητικός για τον Αδόλφο Χίτλερ. Το 1937, ο Πίος XI εξέδωσε εγκύκλιο που καταδίκαζε τη ναζιστική κυβέρνηση για διώξεις της Εκκλησίας και την υποστήριξη μιας παγανιστικής ιδεολογίας. 

Ο Πάπας, μάλιστα είχε δηλώσει ότι δεν μπορούσε να αντέξει τη Σβάστικα, την οποία ονόμασε «σταυρό που δεν είναι ο σταυρός του Χριστού».

Ο Πίος XI πέθανε στις αρχές του 1939, προς μεγάλη ανακούφιση του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Πάπας εξελέγη ο καρδινάλιος Εουτζένιο Πατσέλι, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών, λαμβάνοντας το όνομα «Πίος XII». Ο Χίτλερ είχε τώρα την ευκαιρία να βελτιώσει τις σχέσεις με το Βατικανό, ή σε κάθε περίπτωση να εμποδίσει τον νέο Πάπα να ασκήσει ανοιχτή κριτική στο καθεστώς του. Ως μυστικό μεσολαβητή του με τον Πάπα, επέλεξε τον 36χρονο πρίγκιπα Φίλιπ φον Χέσεν (Φίλιππος της έσης), γαμπρό του βασιλιά της Ιταλίας Βιτόριο Εμανουέλε Γ'. Λίγοι γερμανοί αριστοκράτες είχαν πιο πλούσιο γενεαλογικό δένδρο από τον φον Χέσεν, του οποίου παππούς ήταν ο Γερμανός αυτοκράτορας Φρειδερίκος Γ΄ και του οποίου η προγιαγιά ήταν η βασίλισσα Βικτώρια της Μεγάλης Βρετανίας!

 

Ο διαμεσολαβητής του Χίτλερ φον Χέσεν

 

Ο άνθρωπος που μιλούσε με τον Πάπα


 
Ο φον Χέσεν ήταν μέλος των SA και είχε το προτέρημα να κρατά μυστικά. Λίγο μετά την εκλογή του νέου Πάπα, ο Χίτλερ κάλεσε τον φον Χέσεν. Δεδομένης της προθυμίας του νέου Ποντίφικα να γυρίσει σελίδα στις κακές σχέσεις του Βατικανού με το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, ο Χίτλερ είχε αποφασίσει να διερευνήσει την πιθανότητα μιας συμφωνίας. Ο φον Χέσεν κλήθηκε να δει αν μπορούσε να προγραμματίσει μυστική συνάντηση με τον ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για να αρχίσουν συζητήσεις.
Μια Κυριακή στα μέσα Απριλίου του 1939, μόλις ένα μήνα αφότου ο Πατσέλι έγινε Πάπας, ο φον Χέσεν κάλεσε τον «άνθρωπό» του – διαμεσολαβητή, στη Ρώμη. Εκεί εξήγησε ότι ο Χίτλερ του είχε ζητήσει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον νέο Ποντίφικα έξω από τους κανονικούς διπλωματικούς διαύλους.
Ο Πάπας συνάντησε τον απεσταλμένο του Χίτλερ για πρώτη φορά στις 11 Μαΐου. Για να βοηθήσει στη διασφάλιση της μυστικότητας, ο Πάπας, έκανε το εξαιρετικά ασυνήθιστο βήμα να πραγματοποιήσει τη συνάντηση στο διαμέρισμα του καρδινάλιου Λουίτζι Μαλιόνε, του υπουργού Εξωτερικών του. Οι δύο άντρες μίλησαν στα γερμανικά, τα οποία ο Πάπας μιλούσε άπταιστα. Τα αρχεία του Βατικανού περιέχουν στα γερμανικά την αφήγηση της συνομιλίας τους. Ό,τι ανακαλύφθηκε πρόσφατα, προσφέρει την ακριβή περιγραφή των όσων ειπώθηκαν.

Πολύ ευγενικός ο Καγκελάριος...


Σε αυτή την πρώτη συνάντηση, ο Πάπας κρατούσε αντίγραφο μιας επιστολής που είχε στείλει στον Χίτλερ, στην οποία εξέφραζε την εκτίμησή του για τις ευχές του Φύρερ για την εκλογή του. Την διάβασε δυνατά στον πρίγκιπα και μετά διάβασε την απάντηση του Χίτλερ. Τελειώνοντας την ανάγνωση, ο Πάπας είπε: «Ήμουν πολύ προσεκτικός και η απάντηση του Καγκελαρίου του Ράιχ ήταν πολύ ευγενική. Αλλά η κατάσταση από τότε έχει επιδεινωθεί». Ως παράδειγμα, ανέφερε το κλείσιμο καθολικών σχολείων και την… κατήχηση στα ιδεώδη του Τρίτου Ράιχ, την έκδοση βιβλίων που επιτίθενται στην Εκκλησία και τον παπισμό και την περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων στην Εκκλησία της Αυστρίας. Είπε στον πρίγκιπα ότι ήταν πρόθυμος να καταλήξει σε συμφωνία με τον Χίτλερ και ότι ήταν έτοιμος να συμβιβαστεί στο βαθμό που του επέτρεπε η συνείδησή του, «αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει πριν από οτιδήποτε άλλο να υπάρξει ανακωχή: «Είμαι βέβαιος ότι αν αποκατασταθεί η ειρήνη μεταξύ Εκκλησίας και κράτους, όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Ο γερμανικός λαός είναι ενωμένος και η αγάπη του για την Πατρίδα δεδομένη. Μόλις έχουμε ειρήνη, οι Καθολικοί θα είναι πιστοί στο κράτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον», είπε! Και διευκρίνισε με νόημα στον φον Χέσε: «Κοιτάξτε την Ιταλία. Και εδώ υπάρχει μια αυταρχική κυβέρνηση. Και όμως η Εκκλησία μπορεί να φροντίσει για τη θρησκευτική εκπαίδευση των νέων… Κανείς εδώ δεν είναι αντιγερμανός. 

Αγαπάμε τη Γερμανία. Είμαστε ευχαριστημένοι που η Γερμανία είναι μεγάλη και ισχυρή».

Ο Πάπας συγχωρεί τους διεστραμμένους σεξουαλικά ιερείς του... /copyright Ap Photos

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο ΕΘΝΟΣ 

Διαβάστε επίσης

"Ντιρλαντά", το πιο διάσημο ελληνικό τραγούδι στον κόσμο και η περίεργη ιστορία τουStories

Το «Ντιρλαντά» έχει ένα ρυθμό που σε ξεσηκώνει. Σα να σε ζωντανεύει. Ένα τραγούδι χωρίς μουσικό τέλος, ένας σκοπός που σου επιτρέπει να βάλεις ό,τι στίχο θέλεις.   Το τραγούδι έγρα...