image description

Μειώστε το άγχος εύκολα και για πάντα - Οι τρεις κινήσεις που θα σας αλλάξουν τη ζωή

Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορούν να μας δημιουργήσουν έντονη ανησυχία και άγχος, όπως η παρουσίαση ενός μεγάλου project, το οποίο δουλεύαμε καιρό ή ακόμα και αιφνίδια γεγονότα που δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση να συμβούν. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που βιώνουν έντονη ανησυχία την στιγμή που δεν συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω.
Άγχος και συνήθειες

Σε αυτήν την περίπτωση, σκέψεις και πιθανά σενάρια μπορεί να «κατακλύζουν» τον εγκέφαλό μας, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε μία έντονη πίεση, αφού τα επίπεδα άγχους «σκαρφαλώνουν» σε επικίνδυνα ύψη.

Το άγχος αποτελεί την «απάντηση» σε κάποιο στρεσογόνο ερέθισμα, εξωτερικό ή εσωτερικό, με τα συμπτώματα να εμφανίζονται σε σωματικό, θυμικό ή και κοινωνικό επίπεδο

Ανεξάρτητα από το ερέθισμα που πυροδότησε την εσωτερική ανησυχία, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για να περιορίσουμε το περιττό άγχος και να ξεφύγουμε από τα δυσοίωνα σενάρια.


Οργανωνόμαστε

Η διαδικασία της οργάνωσης είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού όχι μόνο καταφέρνετε να εκτονώσετε την ένταση αλλά ταυτόχρονα τακτοποιείτε και φτιάχνετε τον χώρο σας, ακριβώς όπως τον θέλετε.

Δοκιμάστε να καθαρίσετε το γραφείο σας από όλα όσα δεν χρειάζεστε και έπειτα να τακτοποιήσετε όλα σας τα αντικείμενα ανάλογα με την συχνότητα που τα χρησιμοποιείτε ή την σημαντικότητά τους.

Το decluttering αν και αποτελεί ένα απλό ξεκαθάρισμα, προσλαμβάνει θεραπευτικές ιδιότητες, διότι χαρίζει ένα νοητικό διάλειμμα από την διαρκή ενασχόληση με δύσκολα ζητήματα της καθημερινότητας.

Μας βοηθά να συντονίσουμε τον εγκέφαλό μας σε μια συστηματική, ενεργητική κατάσταση, που μπορούμε να εφαρμόσουμε και σε άλλους τομείς της ζωής μας για να επιτύχουμε τους στόχους μας.


Βαθιές ανάσες

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε να φροντίζουμε το σώμα μας μέσω της διατροφής και της άσκησης. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να τεντώσετε το σώμα σας και να χαλαρώσετε παίρνοντας βαθιές αναπνοές.

Σύμμαχος στην μείωση του άγχους είναι η γιόγκα, που συνδυάζει ασκήσεις τεντώματος και ελεγχόμενης αναπνοής.

Καθώς η αναπνοή και οι κινήσεις του σώματος γίνονται πιο ελεγχόμενες, ο εγκέφαλος ακολουθεί στο ίδιο μοτίβο, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεστε ευκολότερα στην παρούσα στιγμή.


Φροντίζουμε το μπαλκόνι μας

Η κηπουρική είναι γνωστή για τα οφέλη της στην ψυχική υγεία. Είτε πρόκειται για τις γλάστρες στο μπαλκόνι είτε για τον κήπο σας, η φροντίδα των φυτών σας μπορεί να αποτελέσει πηγή χαλάρωσης και ανακούφισης από το άγχος.

Η έκθεση στον ήλιο, η επαφή με το χώμα και τα λουλούδια είναι αρκετή για να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε και να αισθανθούμε πιο ήρεμοι ενώ οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που πραγματοποιείτε όσο φροντίζετε τα φυτά σας, επιτρέπουν στον εγκέφαλο να κάνει ένα διάλειμμα από τις καθημερινές υποχρεώσεις και τα αμέτρητα emails.

 

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΓυναίκα

  Με την ανάρτηση δυο προσωπικών της φωτογραφιών στο facebook, στις οποίες απεικονίζεται ίδια μαζί με την κόρη, τη μητέρα και την γιαγιά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σα...

image descriptionΓυναίκα

  Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου σε όλες τις χώρες του κόσμου είναι αφιερωμένη στη μητέρα. Είναι η μέρα που τιμούμε τις γυναίκες που μας έφεραν στη ζωή, τις γυναίκες που σε όλες τις δ...

image descriptionΕλλάδα

  Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, για την ενημέρωση και υποστήριξη γυναικών...

image descriptionΓυναίκα

  O δάσκαλος Νίκος Γαλάνης δημιουργεί με τους μαθητές του ένα συγκλονιστικό βίντεο και στέλνουν μήνυμα για την ισότητα των φύλων   8 Μαρτίου. Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ποια είν...

image descriptionΓυναίκα

  Πέθανε σε ηλικία 101 ετών η μαθηματικός που με τη δουλειά της στη ΝΑΣΑ συνέβαλε ώστε να πετύχει η κατάκτηση του διαστήματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες με επανδρωμένες αποστολές. ...

image descriptionΓυναίκα

Από τις κινητοποιήσεις του Μάη 1968 ως το 1970, οπότε ξεκίνησε η συζήτηση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, μέχρι το 1986, με την ποινικοποίηση του βιασμού μόνον στη...