ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πώς να κάνετε καλή εντύπωση: Ο απλός τρόπος για να ακούγεστε εξυπνότεροι όταν πιάνετε κουβέντα

Όταν γνωρίζουμε κάποιον συνήθως αναφέρουμε πού έχουμε σπουδάσει, με τι ασχολούμαστε και ποια είναι τα επιτεύγματά μας, σε μία προσπάθεια να φανούμε πιο έξυπνοι και να κάνουμε τον άλλον να μας συμπαθήσει. 

Ωστόσο, με αυτό τον τρόπο τελικά πετυχαίνουμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, να κάνουμε τον άλλον να νιώθει άβολα ή να φαινόμαστε ακόμα και αλαζόνες. 

Αντιθέτως, το μυστικό για να μας συμπαθήσει κάποιος είναι απλώς να του ζητήσουμε συμβουλές. 

Σκεφτείτε το: Έχουμε την τάση να ζητάμε συμβουλές από κάποιον που είναι έξυπνος και επιτυχημένος. Με αυτόν τον τρόπο, κολακεύουμε υποσυνείδητα τον απέναντί μας, διότι νομίζει ότι και ο ίδιος είναι έξυπνος και επιτυχημένος, γεγονός που μας κάνει να φαινόμαστε πιο συμπαθητικοί στα μάτια του.

Ακολουθούν τρεις συμβουλές για να γίνετε εξαιρετικοί στο να ζητάτε… συμβουλές: 

1. Κάντε πολλές ερωτήσεις

Σε μια μελέτη του Χάρβαρντ, οι ερευνητές ανέλυσαν άτομα που συμμετείχαν σε συνομιλίες γνωριμίας, καθώς και σε γρήγορα ραντεβού. 
Και στις δύο περιπτώσεις, οι άνθρωποι ένιωσαν πιο ζεστά απέναντι σε όσους έκαναν πολλές ερωτήσεις. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουμε αρκετές ερωτήσεις, κατέληξαν οι ερευνητές. Το κλειδί είναι να κάνετε επακόλουθες ερωτήσεις που σχετίζονται με αυτό που λέει ο άλλος, κάτι που δείχνει ότι πραγματικά ακούτε και ενδιαφέρεστε.

2. Διώξε τον φόβο

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για να προσεγγίσουμε κάποιον είναι το άγχος. Μας εμποδίζει να κάνουμε το πρώτο βήμα που μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα ευκαιρία.  Όμως η έρευνα δείχνει ότι ο φόβος είναι άστοχος.

Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες έλαβαν οδηγίες να ζητήσουν συμβουλές από κάποιον με τον οποίο είχαν χάσει την επαφή πριν από χρόνια.  Στην αρχή ένιωσαν ανήσυχα και νευρικά. Όταν τους πήραν συνέντευξη αργότερα, ωστόσο, όχι μόνο ανέφεραν ότι έλαβαν εξαιρετικές συμβουλές, αλλά το 90% από αυτούς είπε ότι η εμπειρία ήταν ευχάριστη και διασκεδαστική, αναφέρει το CNBC.

3. Να θυμάστε ότι η νέα σας γνωριμία δεν είναι ο νέος καλύτερος φίλος σας (ακόμα)

Είναι δελεαστικό να δεθείτε με αυτό το επιτυχημένο, διάσημο ή έμπειρο άτομο που μόλις γνωρίσατε. Αλλά τώρα δεν είναι η ώρα να τους ζητήσετε να γίνουν ο μέντοράς σας ή να κάνετε ερωτήσεις ανοιχτού τύπου. Ούτε είναι η ώρα να τους στείλετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο και να ζητήσετε λεπτομερή σχόλια.

Αντίθετα, κάντε συγκεκριμένες ερωτήσεις και κρατήστε την κουβέντα σύντομη. Να έχετε επίγνωση του χρόνου τους και μην κάνετε υπέρβαση. Ο στόχος μιας εξαιρετικής πρώτης εντύπωσης είναι να βεβαιωθείτε ότι θα αποκτήσετε μια δεύτερη — και όχι μόνο.

 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης

Eurovision: Απόψε ο πρώτος ημιτελικόςLifestyle

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision έχει ξεκινήσει και το Λίβερπουλ είναι έτοιμο να υποδεχτεί απόψε στην ΜS Bank Arena τον πρώτο ημιτελικό, καθώς ...

Ο πιο αποτελεσματικός – αλλά μη δημοφιλής -τρόπος για να μεγαλώσεις χαρούμενα παιδιάLifestyle

Το κλειδί για να μεγαλώσετε ένα ευτυχισμένο παιδί είναι να του επιτρέψετε να είναι δυστυχισμένο. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, λέει η Τοβάχ Κλ...

Πως ένα αφρικανικό πουλί μπορεί να εμπνεύσει τον σχεδιασμό ενός προηγμένου μπουκαλιού νερούLifestyle

Η λεπτομερής μελέτη των φτερών ενός πουλιού με την απίστευτη ικανότητα να συγκρατούν νερό ενόσω αυτό πετάει, θα μπορούσε να οδηγήσει στην επόμενη γενιά απορροφητικών υλικών. Ερευνη...