ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Eurovision - Αμάντα Γεωργιάδη: Απόψε ο Α’ ημιτελικός, τα στοιχήματα και το φαβορί (βίντεο)

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την ελληνική αποστολή και το «Die Together» - Η σειρά εμφάνισης της Ελλάδας, η Ουκρανία, ο αποκλεισμός της Ρωσίας και οι «Big Five»

 

Τα βλέμματα των φίλων της Eurovision είναι φέτος στραμμένα στο Τορίνο καθώς από τις 10 ως και τις 14 Μαΐου θα διεξαχθεί ο 66ος ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού.

 
Απόψε στις 22:00 ξεκινά η πρώτη φάση του διαγωνισμού και παρά τα πολλά τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν αρκετές αποστολές, η σκηνή του Pala Olimpico είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις πρώτες 17 χώρες, ανάμεσά τους και την χώρα μας οι οποίες συμμετέχουν στον Α' Ημιτελικό.

 
 
Η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα εμφανίζεται στην 15η θέση με το τραγούδι «Die Together». Πρόκειται για μια συναισθηματική και δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης.
 


Τι λέει η Αμάντα Γεωργιάδη για το τραγούδι που έχει συνθέσει η ίδια

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια, με ηλικία 25 ετών, δηλώνει ενθουσιασμένη που επιλέχθηκε να διαγωνιστεί για τη χώρα μας στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2022 με το τραγούδι «Die Together», που έχει συνθέσει η ίδια.
 
 


 
 
«Έγραψα το τραγούδι ένα χρόνο πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν έχει σχέση με τον πόλεμο ή με τον Covid. Είναι ένα τραγούδι που μιλά για την αγάπη. Όταν αγαπάς κάποιον ή κάτι πάρα πολύ, θες να κάνεις τα πάντα. Ο τίτλος είναι μεταφορικός και ο καθένας πρέπει να το ακούσει με το δικό του τρόπο. Ο στόχος μου στο Τορίνο είναι να σας κάνω περήφανους. Το σημαντικό είναι σας αρέσει. Είναι δύσκολο να συνδυάζω τις σπουδές στην ιατρική με το τραγούδι. Όταν κάνω πολλή μουσική, χρειάζομαι ένα break και τότε διαβάζω. Είναι ωραίο. Πάντα έβλεπα Eurovision και πάντα ήμουν με την Ελλάδα», έχει δηλώσει η Αμάντα Γεωργιάδη.

 
 

To who is who της ελληνικής αποστολής

Τη σκηνοθεσία της εμφάνισης στη σκηνή έχει επιμεληθεί ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η Σίλια Κριθαριώτη έχει δημιουργήσει το ρούχο της Αμάντας και ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού. Τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.




Η θέση της Ελλάδας στα στοιχήματα

Λίγες ώρες πριν τον πρώτο ημιτελικό τα στοιχήματα έχουν πάρει «φωτιά». Ήδη η Ελλάδα με το «Die Together» έχουν αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές και τα στοιχήματα «δίνουν» τη χώρα μας στη 2η θέση με εύκολη πρόκριση στον τελικό.
eurovision-odds
Eurovision 2022: Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ Ημιτελικό

Η χώρα μας διαγωνίζεται σε αρκετά πλεονεκτική θέση καθώς εμφανίζεται στη 15η θέση από τις δεκαεφτά χώρες που διαγωνίζονται συνολικά το βράδυ της Τρίτης στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision. Η Αμάντα διεκδικεί με αξιώσεις το εισιτήριο για τη βραδιά του Τελικού που θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου.

Φαβορί η Ουκρανία

Η Ουκρανία που θεωρείται το απόλυτο φαβορί συμμετέχει απόψε στον Α’ ημιτελικό και θα εμφανιστεί στην έκτη θέση. Το συγκρότημα Kalush Orchestra θα ερμηνεύσει το τραγούδι Stefania, το οποίο είναι στα ουκρανικά και έχει στοιχεία της ουκρανικής μουσικής παράδοσης. Η εμφάνιση της Kalush Orchestra συνδυάζει breakdancing με τον ουκρανικό λαϊκό χορό.

Ukraine


Το τραγούδι τους γράφτηκε αρχικά για τη μητέρα ενός από τα μέλη της μπάντας, αλλά ακολούθως έγινε σύμβολο της ουκρανής μητέρας. Η παρουσία τους στη σκηνή ολοκληρώνεται με κίτρινους και μπλε φωτισμούς, στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Ukrains_Simaia


Ο αποκλεισμός της Ρωσίας

Στην Eurovision 2022 δεν συμμετέχει η Ρωσία, καθώς αποκλείστηκε μετά την εισβολή των στρατιωτικών της δυνάμεων στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών

Η σειρά εμφάνισης των χωρών είναι: Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία.

Οι «Big Five» και πώς θα ψηφίσουν

Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Στον Α’ Ημιτελικό ψηφίζουν η Ιταλία και η Γαλλία.

Στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια χώρα (Ιταλία).

Οι σχολιαστές της Eurovision 2022

Η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, για ακόμη μια χρονιά, πιστοί στο ραντεβού τους, θα αναλάβουν τα ηνία του σχολιασμού της μετάδοσης της Eurovision 2022, που θα παρακολουθήσουμε απευθείας από την ΕΡΤ1, το ERTFLIX, το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, στις 10, 12 (Ημιτελικοί) και 14 Μαΐου 2022 (Μεγάλος Τελικός), στις 22:00.

Ποιος θα ανακοινώσει το 12άρι

Όσο για το ποιος θα ανακοινώσει φέτος το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της 66ης Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Pala Olympico του Τορίνο της Ιταλίας, αυτή δεν είναι άλλη από την περσινή εκπρόσωπο της χώρας μας, Στεφανία Λυμπερακάκη.

 
 
 
Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Επτά βρετανικές πόλεις υποψήφιες για τη διοργάνωση του διαγωνισμού της EurovisionLifestyle

Επτά βρετανικές πόλεις επελέγησαν στη διαδικασία διοργάνωσης του επόμενου διαγωνισμού της Eurovision που φιλοξενεί το Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό της Ουκρανίας λόγω της ρωσικής...

Διαστημική τρολλιά: Η φωτογραφία ερυθρού αστέρα αποδείχθηκε φωτογραφία μιας φέτας... chorizoLifestyle

Εν μέσω «βομβαρδισμού» αποκαλυπτικών φωτογραφιών του εξωδιαστήματος από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA, ο Γάλλος φυσικός επιστήμονας Etienne Klein αιφνιδίασε τους 90....

Σε έναν κόσμο που όλα είναι "λάθος", λύση δίνει ο εφευρέτης του κύβου του Ρούμπικ!Lifestyle

Η θλιβερή διαπίστωση  ενός διορατικού ανθρώπου είναι ότι ο κόσμος σήμερα είναι «χειρότερος από κάθε άποψη» - Ποια «συνταγή» προτείνει στη νέα γενιά, για να φέρουν την αλλαγή   Σχεδ...

Επισιτιστική κρίση: Οι φτωχοί θα πληρώσουν περισσότερα για λιγότερα τρόφιμα προειδοποιεί ο FAOLifestyle

Ως επακόλουθο του πολέμου στην Ουκρανία, οι επισιτιστικές κρίσεις επιδεινώθηκαν και εντός του 2022 αναμένεται ότι θα αυξηθεί ουσιαστικά ο «λογαριασμός» που καλούνται να πληρώσουν ο...

Σάλος στη Eurovision: Η EBU άλλαξε τις ψήφους των κριτικών επιτροπών έξι χωρών για λόγους χειραγώγησης – Ποιες είναιLifestyle

Η EBU άλλαξε τις ψήφους των επιτροπών έξι χωρών στη Eurovision 2022, επισημαίνοντας παράλληλα ότι λαμβάνει «εξαιρετικά σοβαρά» κάθε «ύποπτη απόπειρα χειραγώγησης» της ψηφοφορίας.  ...