ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τζόνι Ντεπ: Όλα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο

Ο Τζόνι Ντεπ ολοκλήρωσε τη Δευτέρα την κατάθεσή του στη συνεχιζόμενη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ. 


Ο δικηγόρος του Ντεπ -μεταξύ άλλων- έβαλε να ακουστεί ένα ηχητικό απόσπασμα στο οποίο η Χερντ έλεγε ότι αν ο πρώην σύζυγός της ισχυριζόταν δημόσια ότι εκείνη τον έχει ξυλοκοπήσει, τότε κανένας δεν θα το πίστευε. 

«Πες στον κόσμο. Πες τους: Εγώ, ο Τζόνι Ντεπ, ένας άνδρας, είμαι θύμα ενδοοικογενειακής βίας και γνωρίζω ότι πρόκειται για μια δίκαιη μάχη. Τότε θα δούμε πόσοι άνθρωποι θα σε πιστέψουν ή θα σταθούν στο πλευρό σου», ακούγεται η Χερντ στην ηχογράφηση. 

Σε ερώτηση του δικηγόρου του για το αν είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ο Ντεπ δήλωσε: «Ναι, είμαι». 


Αλλά το βασικό ερώτημα για τους ενόρκους δεν είναι αν ο Τζόνι Ντεπ ήταν θύμα – αλλά μάλλον αν μπορεί να αποδείξει ότι η Χερντ δεν ήταν. Ο Ντεπ έχει ισχυριστεί ότι οι ψευδείς ισχυρισμοί της πρώην συζύγου του για σωματική κακοποίηση, τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από το κινηματογραφική σειρά ταινιών «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» και κατέστρεψαν την καριέρα του.

Το πρώην ζευγάρι συχνά κατέγραφε τους καβγάδες, οπότε αν υπήρχε διαφωνία σχετικά με το τι έχει πει κάποιος από τους δύο, τότε θα μπορούσαν να ακούσουν την ηχογράφηση. Αυτά τα αποσπάσματα έχουν γίνει κρίσιμα στοιχεία στην υπόθεση, καθώς οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Ντεπ και την Χερντ αντίστοιχα, τα χρησιμοποιούσαν ώστε να υποστηρίξουν τα γεγονότα όπως τα περιγράφουν οι πελάτες τους. Ακόμα ένα αποδεικτικό στοιχείο ήταν τα γραπτά μηνύματα που αντάλλαξαν Ντεπ και Χερντ και τα οποία έδειξαν οι δικηγόροι στους ενόρκους. 


Αυτές είναι μερικές βασικές στιγμές από την κατάθεση του Ντεπ και όλα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο:

 

Η Χερντ παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον Ντεπ


Σε ηχητικό κλιπ που άκουσαν οι ένορκοι την Τετάρτη, η Χερντ παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον Ντεπ κατά τη διάρκεια ενός καβγά. 

«Σε χτυπούσα, δεν σου έδινα μπουνιές. Είσαι ένα μωρό, ωρίμασε», είπε στον Ντεπ. Το απόσπασμα επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του Ντεπ ότι η Χερντ τον χτύπησε. Όμως, δεν επιλύει το βασικό ζήτημα: εκείνος τη χτύπησε; 

 

Η Χερντ λέει στον Ντεπ: «Με Χτύπησες»



Σε απόσπασμα που άκουσαν οι ένορκοι το πρωί της Δευτέρας, η Χερντ είπε στον Ντεπ ότι τον εγκατέλειψε μια εβδομάδα πριν τη χτυπήσει. Ο Ντεπ δεν αμφισβήτησε αυτόν τον ισχυρισμό στο ηχητικό κλιπ. Λίγα λεπτά αργότερα στη συζήτηση, είπε: «Έκανα ένα τεράστιο λάθος», ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο πού αναφερόταν. 

 

Οι ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ 

Τον Μάιο του 2014, οι Ντεπ και Χερντ ταξίδεψαν από τη Βοστώνη στο Λος Άντζελες με ιδιωτικό τζετ. Η Χερντ ισχυρίζεται ότι ο Ντεπ την κλώτσησε και τη χαστούκισε κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης, αλλά ο ηθοποιός το αρνείται. Ο Ντεπ κατέθεσε ότι πριν την πτήση, είχε πάρει δύο χάπια Roxicodone – ένα οπιούχο από το οποίο ήταν εξαρτημένος. Υποστήριξε επίσης ότι η Χερντ προσπαθούσε να προκαλέσει καβγά.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο Ντεπ είδε ένα γραπτό κείμενο το οποίο ανέφερε ότι ήταν υπό την επήρεια κι άλλων ουσιών, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά του να μην είναι ελεγχόμενη. Ο ηθοποιός είπε στο δικαστήριο ότι υπερέβαλε. Υπήρχαν και περιπτώσεις που αρνήθηκε τη χρήση ουσιών, αλλά τα γραπτά κείμενα υποστηρίζουν το αντίθετο. Αυτό δεν σημαίνει πως χτύπησε τη Χερντ, αλλά θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας για τους ενόρκους στην αξιολόγηση της συνολικής του αξιοπιστίας.

 

Το τέρας 

Ο δικηγόρος της Χερντ ανέφερε συχνά τη λέξη «το τέρας», έναν όρο που ο Ντεπ χρησιμοποιούσε στα γραπτά κείμενα. Ο Ντεπ υποστηρίζει ότι ο όρος προήλθε από την Χερντ ως περιγραφή της σκοτεινής του πλευράς και ότι εκείνη το χρησιμοποίησε χωρίς να συμφωνεί μαζί της.  Αλλά ο δικηγόρος της Χερντ του έδειξε άλλα μηνύματα, στα οποία ο ηθοποιός ανέφερε συχνά αυτή τη λέξη. 

Όσον αφορά τη σημασία πίσω από το «τέρας», κάποια στιγμή ο Ντεπ είπε ότι αναφέρεται στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Είπε επίσης ότι σχετίζονταν με την αντίληψη που είχε η Χερντ στη χρήση ναρκωτικών ουσιών που εκείνος έκανε, που πολλές φορές ήταν λανθασμένη. Άλλη ερμηνεία ήταν η νηφαλιότητα ή ο άνθρωπος που ήταν αρκετά χαζός «ώστε να συνεχίσει να συμμετάσχει σε καβγάδες που δεν οδηγούν πουθενά. 

 

Βίαια μηνύματα

Ο Ντεπ περιέγραψε τον εαυτό του ως τον άνθρωπο που αποφεύγει τις συγκρούσεις, να ξεφεύγει από καυγάδες και να κρύβεται στο δωμάτιό του. Είπε επίσης ότι στη σχέση δεν είχε αυτός τον λόγο, παρά μόνο λίγο. Όμως, στο δικαστήριο άρχισε να εξηγεί τα βίαια και ενοχλητικά γραπτά μηνύματα που έστελνε. 

 

Με πληροφορίες από το Variety 

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2022: Απόψε ο πρώτος ημιτελικός – Σε ποια θέση θα εμφανιστεί η Αμάντα Γεωργιάδη Lifestyle

Αντίστροφα κυλάει ο χρόνος για τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2022 που θα μεταδοθεί απόψε στις 22:00 από την ΕΡΤ. Το Τορίνο τις τελευταίες ημέρες ζει στους ρυθμούς του μουσικού...

Έκθεση για τον Λούσιαν Φρόιντ διοργανώνεται πρώτη φορά στο Μουσείο Φρόιντ στο ΛονδίνοLifestyle

Η πρώτη έκθεση με έργα του Λούσιαν Φρόιντ που θα φιλοξενηθεί στην κατοικία του παππού του, Σίγκμουντ Φρόιντ, στο Λονδίνο θα περιλαμβάνει άγνωστα σχέδια και γράμματα που ρίχνουν φως...

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ εμφανίστηκε με τη σημαία της Ουκρανίας στην πρώτη συναυλία του για το 2022Lifestyle

Ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ κυμάτισε την ουκρανική σημαία, καθώς ξεκίνησε την παγκόσμια περιοδεία του για το 2022 στο Σπόκειν στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.   Στις 28 Απριλίου, το πρώ...