ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι διατροφικές συνήθειες της γοητευτικής Μόνικα Μπελούτσι

 

Η Μόνικα Μπελούτσι βρίσκεται στη χώρα μας για να ενσαρκώσει τη Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο για 3 μοναδικές παραστάσεις (21-23 Σεπτεμβρίου). Όπως είναι εμφανές, η γοητευτική Μόνικα, αν και 56 ετών πλέον, διατηρεί την ομορφιά και της αλλά και ένα ζηλευτό σώμα. Μητέρα δυο παιδιών, πρώην μοντέλο και σταρ του σινεμά, αποτελεί σύμβολο της γυναικείας θηλυκότητας και σεξουαλικότητας. Πώς τα καταφέρνει; Ποιος είναι ο τρόπος ζωής που ακολουθεί;

 

Υγιεινός τρόπος ζωής χωρίς στερήσεις

Είναι γνωστή για τις ζηλευτές καμπύλες της, που φροντίζει να συντηρεί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς ωστόσο να στερείται μικρές απολαύσεις! Έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο παρελθόν: «Είμαι η απόδειξη ότι μπορεί κάποια γυναίκα να αρέσει χωρίς να είναι 50 κιλά».

 

 

Τιμά την πατρίδα της, την Ιταλία

Οι ιταλικές της ρίζες, πέρα από την προφορά της, φαίνονται και στις διατροφικές της συνήθειες. Τρώει τα πάντα αλλά λατρεύει την κουζίνα της πατρίδας της. Το αγαπημένο της πιάτο είναι τα ζυμαρικά με παρμεζάνα, ενώ καμιά φορά μπορεί να πιει και κανένα ποτήρι κρασί με το φαγητό της, αν και δεν της αρέσει πολύ το αλκοόλ. Στην καθημερινότητά της, όταν δουλεύει τρώει τα πάντα, αλλά με σύνεση, προσέχοντας τις ποσότητες.

 

Η καθημερινή της διατροφή

Η Μόνικα Μπελούτσι δεν πίνει καφέ κάθε μέρα. Στο πρωινό εναλλάσσει καφέ, τσάι, γιαούρτι με φρούτα ή με μέλι. Επίσης τρώει ελαφρά γεύματα, πλούσια σε πρωτεΐνες, ενώ δεν στερείται και το ψωμί, αν και προτιμά το ολικής αλέσεως ή το καλαμποκιού. Όταν στο μενού έχει μακαρόνια, προτιμά να τα φάει το μεσημέρι, ενώ το βράδυ θα ισορροπήσει τις θερμίδες με μια σαλάτα και φρούτο. Χρησιμοποιεί συχνά το μέλι στο πρωινό της, που της δίνει ενέργεια ενώ δημιουργεί και αίσθημα κορεσμού. Ωστόσο, αν και κατά κανόνα τρώει ελαφρά και υγιεινά και είναι λάτρης των βιολογικών προϊόντων, είναι επιρρεπής στα γλυκά και στις λιχουδιές.

 

 

 

Η διατροφή για τις ανάγκες συγκεκριμένων ρόλων του σινεμά

Όταν χρειαστεί να χάσει κάποια κιλά για τις ανάγκες κάποιου ρόλου, θα αναγκαστεί -με βαριά καρδιά- να στερηθεί πράγματα. Τότε τρώει συνήθως πρωτεΐνες ενώ κόβει εντελώς τη ζάχαρη, το τυρί, τα μακαρόνια και το κρασί. Σε αυτές τις φάσεις, προτιμά το ψάρι και τα πράσινα λαχανικά.

 

Τα μυστικά της ομορφιάς της

Η γοητευτική Μόνικα Μπελούτσι φροντίζει να ενυδατώνει συχνά την επιδερμίδα της, να μην αγχώνεται, να περνάει καλά, να χαίρεται κάθε στιγμή της καθημερινότητάς της. Παράλληλα, καλλιεργεί θετική σκέψη για τη ζωή της ενώ αποφεύγει το μακιγιάζ, όποτε δεν της είναι απαραίτητο και αποφεύγει την έκθεση στον ήλιο, προστατεύοντας το δέρμα της από τη φωτογήρανση.

 

Ποια είναι η αγαπημένη της γυμναστική;

Η Μπελούτσι δεν αγαπά πολύ το γυμναστήριο, αλλά λατρεύει δυο δραστηριότητες που της σμιλεύουν το κορμί και την κρατούν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Κάνει ανελλιπώς 3-4 φορές την εβδομάδα γιόγκα. Παράλληλα, είναι δεινή κολυμβήτρια αλλά κολυμπά μόνο στη θάλασσα καθώς το θαλασσινό νερό τονώνει το δέρμα, ενώ το νερό της πισίνας το ξηραίνει. Ο συνδυασμός και των δυο της δίνει την τέλεια σιλουέτα. Η κολύμβηση είναι πολύ καλή αεροβική γυμναστική, που καίει μέχρι και 700 θερμίδες την ώρα, ενώ η γιόγκα λεπταίνει και σμιλεύει τη σιλουέτα.

 

Νίκη Κοσκινά

 

Πηγή: olivemagazine.gr

 

 

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2022 – Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για την εκπροσώπηση της ΕλλάδαςLifestyle

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στις 24 του Σεπτέμβρη και η Eurovision να βρίσκεται μακριά, ωστόσο ήδη έχουν αρχίσει και ακούγονται τα πρώτα ονόματα για την εκπροσώπηση της Ελλάδας. Επ...

Η έμπνευση δεν κοιμάται ποτέ: Έξι επώνυμοι μοιράζονται τα μυστικά της νυχτερινής δημιουργικότηταςLifestyle

  Είθισται η μέρα να ταυτίζεται με την παραγωγικότητα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το φως μίας καινούργιας ημέρας είναι τα «καύσιμα» για την υλοποίηση των σχεδίων, των σκέψεω...