Επικαιροποιημένα εμβόλια: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την έναρξη των εμβολιασμών – Οι πρώτες πληροφορίες

Για το πρόγραμμα εμβολιασμών και την παραλαβή των επικαιροποιημένων εμβολίων κατά του κορονοιού, θα ενημερώσει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Απομένει να γίνει γνωστή η ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, που καλύπτουν κατά μεγάλο ποσοστό την παραλλαγή Όμικρον, σε ποσοστό 85%.

Στο σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της covid-19 περιλαμβάνεται η διαδικασία παραλαβής από το υπουργείο Παιδείας ενός εκατομμυρίου εμβολίων ως το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα χρησιμοποιούνται ως αναμνηστική δόση και μόνο.

Εκτιμάται ότι θα υπάρχει σύσταση για εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών και σε άτομα υψηλού κινδύνου άνω των 12 ετών.

Διαβάστε επίσης

Khosta-2: Nέος ιός που δεν «τον πιάνουν» τα εμβόλια του κορονοϊού – Τι ξέρουν οι επιστήμονες μέχρι τώραΥγεία

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν νέο κορονοϊό στις νυχτερίδες, ικανό να μολύνει ανθρώπους και να παρακάμψει την ανοσολογική προστασία από τα εμβόλια COVID-19. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε...

Τα έμβρυα στη μήτρα βρίσκουν αποκρουστική τη γεύση της σαλάτας λάχανο που τρώει η μαμάΥγεία

Τα μωρά στη μήτρα είναι μεγάλοι θαυμαστές των καρότων, αλλά όχι τόσο των φυλλωδών πράσινων λαχανικών – και το δείχνουν στα πρόσωπά τους, ανέφεραν οι επιστήμονες σε μια νέα μελέτη π...

Θ. Πλεύρης: Αρχές Οκτωβρίου τα εμβόλια κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού Ο4 και Ο5Υγεία

Από τις  αρχές Οκτωβρίου  θα μπορούν να εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 ετών με τα  επικαιροποιημένα εμβόλια  κατά των  μεταλλάξεων  του  κορονοϊού Ο4 και Ο5 . Α...

Συστάσεις Επιτροπής για τα επικαιροποιημένα εμβόλια – Πότε και ποιοι πρέπει να το κάνουν άμεσαΥγεία

Τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλιαέχουν πρόσφατα εγκριθεί από τους αρμόδιους ρυθμιστικούς οργανισμούς και χορηγούνται αποκλειστικά ως αναμνηστική δόση. Ως εκ τούτου πριν τη χορήγ...

Τα υπέρ-επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, προειδοποιεί μελέτηΥγεία

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τις μεγαλύτερες ποσότητες υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων  έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας από εκείνους που καταναλώνουν τις λιγότερες, σύμφωνα μ...