ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

To test του αντίχειρα που δείχνει εάν κινδυνεύετε από ανεύρυσμα αορτής

Ένα αορτικό ανεύρυσμα συνήθως δεν έχει συμπτώματα, παρά το γεγονός ότι οι επιπλοκές του μπορεί να προκαλέσουν εκτεταμένη εσωτερική αιμορραγία.
Με τη βοήθεια μόνο ενός δαχτύλου, ένας άνθρωπος μπορεί να καταλάβει εάν κινδυνεύει από ανεύρυσμα αορτής, μια πιθανόν θανάσιμη κατάσταση στις κύριες αρτηρίες στην καρδιά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Απλά ανοίξτε την παλάμη σας και τεντώστε τον αντίχειρά σας προς την κατεύθυνση του μικρού δαχτύλου.
Το φυσιολογικό είναι ο αντίχειρας να φτάνει περίπου στο κέντρο της παλάμης και μέχρι το ύψος του μικρού δαχτύλου.
Εάν όμως ξεπερνάει το τέλος της παλάμης, ίσως αποτελεί σημάδι αορτικού ανευρύσματος.
 
Το γεγονός ότι μπορείτε να κινήσετε τον αντίχειρά σας μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ότι τα μακρά οστά του ασθενή είναι υπερβολικά τεντωμένα και οι αρθρώσεις είναι χαλαρές.
Κάτι που ενδέχεται να δείχνει την ύπαρξη πάθησης του συνδετικού ιστού σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένης και της αορτής, αναφέρουν οι ερευνητές.
Ένα ανεύρυσμα στην αορτή συνήθως δεν έχει καθόλου συμπτώματα, γι’ αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι ίσως δεν γνωρίζουν ότι έχουν.
Όπως ανακάλυψαν ερευνητές του πανεπιστημίου Yale στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ασθενείς με ασυνήθιστα αποτελέσματα στο παραπάνω τεστ του αντίχειρα συχνά υποφέρουν με αορτικό ανεύρυσμα, που οι επιπλοκές ίσως οδηγήσουν σε μεγάλη εσωτερική αιμορραγία και πιθανότατα θάνατο.
 
Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στις 18 Μάη στην ιατρική επιθεώρηση "The American Journal of Cardiology" εξετάστηκαν 305 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση για ανεύρυσμα, βαλβίδα ή bypass στεφανιαίας αρτηρίας.
 
Από τους 59 ασθενείς με ανεύρυσμα, μόνο οι 10 είχαν λάθος αποτέλεσμα στο τεστ του αντίχειρα.
Ωστόσο, οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι ασθενείς που απέτυχαν στο τεστ του αντίχειρα έχουν "υψηλή πιθανότητα να κρύβουν ένα ανεύρυσμα αορτής" παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι ασθενείς με ανεύρυσμα δεν είχαν αρνητικά αποτελέσματα στο συγκεκριμένο είδος εξέτασης.
Όπως και να έχει, δοκιμάστε εάν ο αντίχειράς εκτείνεται στην παλάμη σας εντός φυσιολογικών ορίων και εάν όχι επισκεφτείτε τον γιατρό σας.
Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Κοροναϊός – Καταρρίπτει ο Μόσιαλος νέα σενάρια συνωμοσιολογίας για παλιό μοριακό τεστ – Γιατί αποσύρεται στις ΗΠΑΥγεία

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δεν απέσυραν ένα παλιό μοριακό τεστ, επειδή δεν κατάφερνε να κάνει διάκριση μεταξύ της Covid-19 και της γρίπης. Απλώς συσ...

 Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε ποτέ με τον ανεμιστήρα ανοιχτό ακόμα κι αν έχει καύσωναΥγεία

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να κοιμάστε με τον ανεμιστήρα αναμμένο όλη τη νύχτα κατά τη διάρκεια του καύσωνα: Οι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι ο αέρας μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και κρίσει...

Νέες οδηγίες από το CDC για τη χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους από τους εμβολιασμένουςΥγεία

Πρόσφατα, στις 27/07/21 τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) συστήνουν εκ νέου στους Αμερικανούς να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής τη...

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Πως καταλαβαίνουμε ότι έχουμε υποστεί θερμοπληξία – Νέες οδηγίεςΥγεία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους πολίτες να πάρουν μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα ειδικά εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. «Οφείλουμε να αναλαμβάνουμε την ατομ...