ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Γλυκές Αλχημείες στην Αίγινα

Αφορμή για ταξίδι δίνει στον αγαπημένο μας ζαχαροπλάστη το αιγινίτικο φιστίκι. Ο Στέλιος και η ομάδα του παίρνουν το πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά και συναντούν τους ανθρώπους που σχετίζονται με αυτό το μικρό αλλά μαγικό καρπό. Μέσα στα κτήματα με τις φιστικιές που μόλις δένουν καρπό, μαθαίνει από πρώτο χέρι την διαδικασία από το χωράφι στην επεξεργασία. Στον Συνεταιρισμό Φιστικοπαραγωγών παρακολουθεί βήμα βήμα την μεταμόρφωση του καρπού. Το πώς έφτασε το φιστίκι της Αίγινας να γίνει το πιο δυνατό brand του νησιού το συζητάει ένα πρωινό με λιακάδα με μια από τις παλιότερες παραγωγούς. Σε μια καταγάλανη κουζίνα με δυο μαστόρισσες νοικοκυρές φτιάχνουν μια σπάνια εκδοχή του μπακλαβά. Ίσως ένας από τους πιο ιδιαίτερους που θα έχετε δοκιμάσει ποτέ. Γεμάτος με τα κελυφωτά αιγινίτικα καταπράσινα φιστίκια επιστρέφει στο εργαστήριο της Αθήνας.

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο ΣΚΑΙ

Μαγεμένος από την Αίγινα και από το υπέροχο προϊόν που παράγει, φτιάχνει μία τούρτα-κέικ γεμάτη με φιστίκια, πλημμυρισμένη με από το άρωμα τους. Μια τούρτα που έχει φιστίκι στη βάση και στο μπισκότο, αλλά και στην πεντανόστιμη πλούσια φιστικοβουτυρόκρεμα που περιέχει.

Και μια πανεύκολη πραλίνα φιστικιού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να φαγωθεί με χίλιους τρόπους. Και ο Στέλιος την κάνει ακόμα πιο ελκυστική, αφού την ενισχύει με λευκή σοκολάτα για ατελείωτη γευστική απόλαυση.

Ένα επεισόδιο γεμάτο φιστίκια θαυματουργά, μικρά και νόστιμα!

Διαβάστε επίσης

image descriptionΓεύση

Φέτος το Πάσχα θα σας δώσω μια εύκολη συνταγή για τσουρέκι χωρίς μαχλέπι και μαστίχα, αλλά με πορτοκάλι. Τώρα, όσοι το θέλετε παραδοσιακό δεν έχετε παρά να προσθέσετε από 1/2 κουτα...

image descriptionΓεύση

Έρχεται η Σαρακοστή! Τι να κάνουμε... θα τηρήσουμε το έθιμο. Έτσι, σε αυτό το τεύχος σάς προτείνω νηστίσιμα μπισκότα, για να έχετε κάτι να τσιμπήσετε όλες τις ώρες. Υλικα • 150 γρ....

image descriptionΠΟΡΟΣ

Στο κοσµοπολίτικο Ασκέλι στον Πόρο, η αύρα της θάλασσας σε προκαλεί να ζήσεις το κάθε λεπτό ξεχωριστά. Να ικανοποιήσεις όλες σου τις αισθήσεις.Να αρπάξεις αχόρταγα οτιδήποτε σου πρ...

image descriptionΓεύση

Πέρασαν 3,5 χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές, όπου κάποιοι από εσάς θυμούνται ακόμη τα μπισκότα τυριού με 3 υλικά που σας είχα δώσει, αφού τα φτιάχνετε μέχρι και σήμερα. Εκτάκτω...

image descriptionΓεύση

Φέτος, για τη Σαρακοστή, η συνταγή μας θα είναι ένα υπέροχο κέικ σοκολάτας, έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε τους σοκολατομανείς, μιας και πέρυσι είχαμε βάλει το αντίστοιχο κέικ με πορτ...

image descriptionΓεύση

Ζεστός μήνας ο Αύγουστος, τρώμε ελαφρά, αλλά πάντα θέλουμε και λίγο κέικ με τον απογευματινό καφέ μας. Γι’ αυτό προτείνω ένα αυθεντικό εγγλέζικο, ανάλαφρο και αέρινο κέικ καρότου χ...

image descriptionΓεύση

ΥΛΙΚΑ 2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΖΕΛΕ ΛΕΜΟΝΙ2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ4 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧ...

image descriptionΓεύση

Καταρχήν, συγνώμη για το λάθος στη συνταγή του προηγούμενου μήνα: το 1 ποτήρι κρασιού Μπράντι έγινε κακάο κατά λάθος..., ο δαίμων του τυπογραφείου!!Γι’ αυτό τον μήνα θα φτιάξουμε μ...

image descriptionΓεύση

Υλικά 250 γρ. βουτυρο1 φλιτζανι ζαχαρη6 αυγα4 κουταλιες της σουπας κακαο1/2 κιλο σαβαγιαρ1/2 λιτρο γαλα1 ποτηρι του κρασιου κακαο200 ΓΡ. αμυγδαλα καβουρντισμενα Εκτέλεση • Χτυπάμε ...