ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Το ιδανικό πιάτο για την σαρακοστή: Μαύρες ταλιατέλες με θαλασσινά

Πολύ ωραία συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα αλλά και όλες τις μέρες της νηστείας προτείνει ο Γιάννη Λουκάκος.

Ο διάσημος σεφ επιλέγει μαύρες ταλιατέλες, που παίρνουν το χρώμα τους από το μελάνι σουπιάς, και φτιάχνει την πιο λαχταριστή μακαρονάδα θαλασσινών.
Υλικά

Γαρίδες 240 γρ.

Καλαμάρι 120 γρ.

Χταπόδι 100 γρ.

Μύδια 80 γρ.

Κρεμμύδι 60 γρ.

Κρασί λευκό 100 γρ.

Ζωμός κοτόπουλου 400 γρ.

Ταλιατέλες μαύρες 400 γρ,

Ντομάτα 120 γρ.

Κολοκύθια 120 γρ.

Μαϊντανός 5 γρ.

Κρεμμύδι φρέσκο 5 γρ,

Βούτυρο 120 γρ.

Σκόρδο 10 γρ.

Ελαιόλαδο

Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση

Βράζουμε τις μαύρες ταλιατέλες. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφήνουμε μόνο κεφάλι και ουρά για αισθητικούς λόγους και τις σωτάρουμε στο τηγάνι αφού τις αλατίσουμε σε πολύ λίγο ελαιόλαδο. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και στη συνέχεια σωτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε σκόρδο ψιλοκομμένο και λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέσουμε το ζουμί από το βράσιμο των μυδιών και τον ζωμό κοτόπουλου.

Κόβουμε βρασμένο χταπόδι, ωμό καλαμάρι, κολοκύθι σε λεπτές φέτες, ντομάτα σε μεγάλα κομμάτια και φρέσκο κρεμμύδι.

Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν τα βάζουμε στο τηγάνι και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά και τις γαρίδες.

Προσθέτουμε μαϊντανό, φρέσκο βούτυρο, μύδια, χυμό λεμονιού και είμαστε έτοιμοι.

 

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΓεύση

  Φιστίκι, φέτα, ελιές και ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας είναι τα ελληνικά προϊόντα που πρωταγωνιστούν σε σειρά παρουσιάσεων στην Ιαπωνία στο πλαίσιο της καμπάνιας «Perfect Match» της ΕΕ...

image descriptionΓεύση

  Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν, στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού.   Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία ...

image descriptionΓεύση

  Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε μια καλύτερη σεξουαλική ζωή, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και άλλωστε ποιος δεν θέλει μια καλύτερη σεξουαλική ζωή; Πολλοί είναι οι παράγοντες π...

image descriptionΓεύση

Όταν οι θερμοκρασίες «χτυπάνε κόκκινο», πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι ταλαιπωρούνται από απώλεια όρεξης και η ιδέα για μαγειρικούς πειραματισμούς δεν φαντάζει και τόσο ελκυστική. Με...

image descriptionΓεύση

Μπανάνα, ανανάς, καρύδα και μάνγκο είναι τα πιο γνωστά εξωτικά φρούτα που θα συναντήσεις στις ελληνικές αγορές και σίγουρα έχεις δοκιμάσει και ξέρεις τις γεύσεις τους. Ωστόσο, τα τ...