ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ιδανικό πιάτο για την σαρακοστή: Μαύρες ταλιατέλες με θαλασσινά

Πολύ ωραία συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα αλλά και όλες τις μέρες της νηστείας προτείνει ο Γιάννη Λουκάκος.

Ο διάσημος σεφ επιλέγει μαύρες ταλιατέλες, που παίρνουν το χρώμα τους από το μελάνι σουπιάς, και φτιάχνει την πιο λαχταριστή μακαρονάδα θαλασσινών.
Υλικά

Γαρίδες 240 γρ.

Καλαμάρι 120 γρ.

Χταπόδι 100 γρ.

Μύδια 80 γρ.

Κρεμμύδι 60 γρ.

Κρασί λευκό 100 γρ.

Ζωμός κοτόπουλου 400 γρ.

Ταλιατέλες μαύρες 400 γρ,

Ντομάτα 120 γρ.

Κολοκύθια 120 γρ.

Μαϊντανός 5 γρ.

Κρεμμύδι φρέσκο 5 γρ,

Βούτυρο 120 γρ.

Σκόρδο 10 γρ.

Ελαιόλαδο

Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση

Βράζουμε τις μαύρες ταλιατέλες. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφήνουμε μόνο κεφάλι και ουρά για αισθητικούς λόγους και τις σωτάρουμε στο τηγάνι αφού τις αλατίσουμε σε πολύ λίγο ελαιόλαδο. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και στη συνέχεια σωτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε σκόρδο ψιλοκομμένο και λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέσουμε το ζουμί από το βράσιμο των μυδιών και τον ζωμό κοτόπουλου.

Κόβουμε βρασμένο χταπόδι, ωμό καλαμάρι, κολοκύθι σε λεπτές φέτες, ντομάτα σε μεγάλα κομμάτια και φρέσκο κρεμμύδι.

Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν τα βάζουμε στο τηγάνι και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά και τις γαρίδες.

Προσθέτουμε μαϊντανό, φρέσκο βούτυρο, μύδια, χυμό λεμονιού και είμαστε έτοιμοι.

 

 

Διαβάστε επίσης

20 εξωτικά φρούτα που αξίζει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σουΓεύση

Μπανάνα, ανανάς, καρύδα και μάνγκο είναι τα πιο γνωστά εξωτικά φρούτα που θα συναντήσεις στις ελληνικές αγορές και σίγουρα έχεις δοκιμάσει και ξέρεις τις γεύσεις τους. Ωστόσο, τα τ...

Γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας : «Ταξίδι γεύσεων» για τον επισκέπτη κάθε νομούΓεύση

  Σε διαδικασία επανασχεδιασμού βρίσκεται η αγορά του τουρισμού στην Ελλάδα μετά τις επιπτώσεις που άφησε πίσω της η πανδημία του κορωνοϊού. Η επόμενη μέρα, λαμβάνοντας υπόψη τις μ...