ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Παρασκευές με Ιταλική φινέτσα στo Cafe - Restaurant ΝΗΣΟΣ

Με ιταλική κουζίνα, η οποία κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς κουζίνες του κόσμου, μας υποδέχεται κάθε Παρασκευή το Cafe – Restaurant Νήσος στην παραλία της Αίγινας. Κύριο χαρακτηριστικό της, η νοστιμιά των πιάτων που οφείλεται στα  φρέσκα υλικά και στον συνδυασμό τους  με απλότητα και βέβαια με Ιταλική φινέτσα. Η ντομάτα, το βασιλικό, το σκόρδο είναι κάποια από τα βασικά της υλικά.

Δεν είναι τυχαίο που η Ιταλική κουζίνα χαρακτηρίζεται με τον όρο «comfort food» που σημαίνει ένα φαγητό που έχει μαγειρευτεί με παραδοσιακό τρόπο και προκαλεί «νοσταλγική» ή συναισθηματική επίδραση σε αυτόν που το γεύεται και τον κάνει να αισθάνεται όμορφα, δημιουργώντας θετικά συναισθήματα.

 

 

Η δημιουργική ομάδα της Νήσου μας περιμένει κάθε Παρασκευή να δοκιμάσουμε σαλάτα Καπρέζε,  την πιο αντιπροσωπευτική Ιταλική σαλάτα που πήρε το όνομα της από το μικρό νησάκι Κάπρι στον κόλπο της Νάπολης, με ντομάτα, μοτσαρέλα, αρωματισμένη με πέστο βασιλικού.

 

 

Αραντσίνι ένα από τα πιο γνωστά street  foods  από την περιοχή της Μεσίνα, της Σικελίας. Είναι κροκέτες που περιβάλλονται με μία τραγανή κρούστα και στο εσωτερικό τους κρύβουν σπυρωτό ριζότο μανιταριών.

 

Τραγανή πίτσα με σπιτική κόκκινη σάλτσα, λεπτοκομμένο προσούτο, μοτσαρέλα  και ρόκα και πολλά άλλα νόστιμα πιάτα που θα μας κάνουν να χαλαρώσουμε και να περάσουμε ένα ευχάριστο βράδυ.

Διαβάστε επίσης

20 εξωτικά φρούτα που αξίζει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σουΓεύση

Μπανάνα, ανανάς, καρύδα και μάνγκο είναι τα πιο γνωστά εξωτικά φρούτα που θα συναντήσεις στις ελληνικές αγορές και σίγουρα έχεις δοκιμάσει και ξέρεις τις γεύσεις τους. Ωστόσο, τα τ...

Γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας : «Ταξίδι γεύσεων» για τον επισκέπτη κάθε νομούΓεύση

  Σε διαδικασία επανασχεδιασμού βρίσκεται η αγορά του τουρισμού στην Ελλάδα μετά τις επιπτώσεις που άφησε πίσω της η πανδημία του κορωνοϊού. Η επόμενη μέρα, λαμβάνοντας υπόψη τις μ...