ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάστα Φλώρα

Καταρχήν, συγνώμη για το λάθος στη συνταγή του προηγούμενου μήνα: το 1 ποτήρι κρασιού Μπράντι έγινε κακάο κατά λάθος..., ο δαίμων του τυπογραφείου!! Γι’ αυτό τον μήνα θα φτιάξουμε μια υπέροχη πάστα φλώρα υλικα 250 γρ. βούτυρο 1 αβγό ½ φλιτζάνι ζάχαρη ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό Ξύσμα από 1 λεμόνι 1 σφηνάκι μπράντι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη) 1 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ Μαρμελάδα βερίκοκο 1 κρόκος για άλειμμα Εκτελεση • Ρίχνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν. πάουντερ. Αφού ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα, μέχρι να γίνουν μια μπάλα. • Τότε βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και την πλάθουμε στο χέρι, προσθέτοντας αλεύρι, αν χρειαστεί. Αφήνουμε τη ζύμη τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί. • Απλώνουμε σε μια ταρτιέρα με τα χέρια μας τα 2/3 της ζύμης και κρατάμε το υπόλοιπο για τα μπαστουνάκια, τα οποία τα φτιάχνουμε όπως στη φωτογραφία. • Αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε στους 180 C0 για 45-60 λεπτά. Στη μισή ώρα κοιτάξτε αν έχει πάρει χρώμα από πάνω και, αν ναι, σκεπάστε τη με λίγο αλουμινόχαρτο. • Το μυστικό αυτής της πάστα φλώρα είναι το σιμιγδάλι, που θα κάνει τη ζύμη να τρίβεται πολύ ωραία. • Επίσης, ταιριάζει το γλυκό βύσσινο, αλλά θα πρέπει να στραγγίξετε καλά το σιρόπι. Για όποιες απορίες μη διστάσετε να μου γράψετε: www.manolisperaticos.com Καλη επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Κέικ καρότου (Carrot Cake)Γεύση

Ζεστός μήνας ο Αύγουστος, τρώμε ελαφρά, αλλά πάντα θέλουμε και λίγο κέικ με τον απογευματινό καφέ μας. Γι’ αυτό προτείνω ένα αυθεντικό εγγλέζικο, ανάλαφρο και αέρινο κέικ καρότου χ...

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙΓεύση

ΥΛΙΚΑ 2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΖΕΛΕ ΛΕΜΟΝΙ2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ4 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧ...

ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡΓεύση

Υλικά 250 γρ. βουτυρο1 φλιτζανι ζαχαρη6 αυγα4 κουταλιες της σουπας κακαο1/2 κιλο σαβαγιαρ1/2 λιτρο γαλα1 ποτηρι του κρασιου κακαο200 ΓΡ. αμυγδαλα καβουρντισμενα Εκτέλεση • Χτυπάμε ...

Νηστίσιμος μπακλαβάς  χωρίς ζάχαρηΓεύση

Σε αυτό το τεύχος, μιας και σε λίγες μέρες αρχίζει η Σαρακοστή, θα σας δώσω μια συνταγή για έναν υπέροχο μπακλαβά χωρίς ζάχαρη, ο οποίος μένει τραγανός για τουλάχιστον 15 μέρες, πρ...

ΓαλακτομπούρεκοΓεύση

Ας πούμε καλό χειμώνα μιας και κρύωσε για τα καλά και να σας δώσω τη χρωστούμενη συνταγή του υπέροχου γαλακτομπούρεκου που λόγω φεστιβάλ φιστικιού πήρε τη θέση της το παστέλι, για ...

Νηστίσιμο κέικΓεύση

Λόγω της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου, αποφάσισα ,αντί του γαλακτομπούρεκου που ήθελα, να σας δείξω ένα απίθανο κέικ με λάδι και καρύδια. Επιφυλάσσομαι για το επόμενο τεύχος, για...

Palmier: 2 υλικά =1 μπισκότοΓεύση

Καλοκαίρι ίσον ζέστη, ίσον ελαφρύ φαγητό και γλυκό, ίσον… PALMIER. Τα αγαπημένα σας μπισκότα με μόνο δύο υλικά, για να τα σερβίρετε με τον καφέ, με παγωτό, αλλά και σκέτα, ανά πάσα...

Ο σεφ του Saronic Magazine προτείνειΓεύση

Αυτό τον μήνα σάς προτείνω μια ελαφριά μους με φράουλες, μιας και είναι στην καλύτερή τους εποχή. Η ίδια μους μπορεί επίσης να γίνει με πορτοκάλι, λεμόνι ή μανταρίνι, ανάλογα με τη...