10 Φεβρουαρίου- Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων
Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Υγείας του ΟΗΕ για τη σημασία των οσπρίων στη διατροφή.
Δημοσιογραφική Επιμέλεια Βασ. Κοριμέντζας
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Υγείας του ΟΗΕ για τη σημασία των οσπρίων στη διατροφή.
Δημοσιογραφική Επιμέλεια Βασ. Κοριμέντζας
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Το 17% όλου του φαγητού στη Γη πετιέται στα σκουπίδια χωρίς να καταναλωθεί Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία από την τελευταία έκθεση «Food Waste Index Report 2021» του Προγράμμ...
Μπανάνα, ανανάς, καρύδα και μάνγκο είναι τα πιο γνωστά εξωτικά φρούτα που θα συναντήσεις στις ελληνικές αγορές και σίγουρα έχεις δοκιμάσει και ξέρεις τις γεύσεις τους. Ωστόσο, τα τ...
Υλικά 1 κιλό αρνίσια συκωταριά (εντόσθια) 1 κ. σ. αλεύρι 2 κ. σ. κορν φλάουρ 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 1/2 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο 1 1/2 φλ. τσαγιού μαϊνταν...
Πολύ ωραία συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα αλλά και όλες τις μέρες της νηστείας προτείνει ο Γιάννη Λουκάκος. Ο διάσημος σεφ επιλέγει μαύρες ταλιατέλες, που παίρνουν το χρώμα τους απ...
Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί και καπνιστή πάπρικα Υλικά για 4 άτομα 4 μέτρια ψαρονέφρια 250γρ γραβιέρα 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή 150ml ελαιόλαδο Αλατοπίπερο Εκτέλεση Στον...
Με ιταλική κουζίνα, η οποία κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς κουζίνες του κόσμου, μας υποδέχεται κάθε Παρασκευή το Cafe – Restaurant Νήσος στην παραλία της Αίγινα...
Για κάποιον που ούτε ψαράς είναι ούτε ζει σε νησί, ίσως τα πράγματα να είναι δύσκολα στο να ξεχωρίσει το πραγματικά φρέσκο ψάρι κι εύκολο να του πασάρουν ότι θέλουν. Ας βάλουμε τα ...
Σε διαδικασία επανασχεδιασμού βρίσκεται η αγορά του τουρισμού στην Ελλάδα μετά τις επιπτώσεις που άφησε πίσω της η πανδημία του κορωνοϊού. Η επόμενη μέρα, λαμβάνοντας υπόψη τις μ...
Θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, διεκδικεί το "Μελομακάρονο" της Παραμυθιάς. Ψήθηκε σε ειδικό φούρνο, παρουσιάστηκε το πρωί στην πλατεία της κωμόπολης και το γεύτηκαν μικροί και μ...
Το Mirazur, το γαλλικό εστιατόριο του Ιταλοαργεντινού σεφ Μάουρο Κολαγκρέκο στο Μεντόν της Κυανής Ακτής ανακηρύχθηκε σήμερα καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, στην τελετή για την παρο...