ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Palmier: 2 υλικά =1 μπισκότο

Καλοκαίρι ίσον ζέστη, ίσον ελαφρύ φαγητό και γλυκό, ίσον… PALMIER. Τα αγαπημένα σας μπισκότα με μόνο δύο υλικά, για να τα σερβίρετε με τον καφέ, με παγωτό, αλλά και σκέτα, ανά πάσα στιγμή. 2 υλικά που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι κάθε νοικοκυράς. Palmier Υλικά 1 πακετο σφολιατα κατεψυγμενη Ζαχαρη Εκτέλεση • Αφήστε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει και ανοίχτε το ένα από τα δύο φύλλα. Απλώστε ζάχαρη σε όλο το φύλλο με ένα πινέλο (μην την τσιγκουνευτείτε, δεν θα σας βγει ωραίο). • Τυλίξτε το φύλλο ρολό σφιχτό σε μια μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει. Βγάλτε και κόψτε φέτες του ενός πόντου περίπου και απλώστε τες πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, έως ότου πάρουν χρώμα και καραμελώσει η ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσουν καλά, πριν ενδώσετε!! • Στο δεύτερο φύλλο προσθέστε, αν θέλετε, και λίγο κανέλα, αλλά με μέτρο, γιατί, αν πέσει παραπάνω, πικρίζει. • Ιδέα για αλμυρό: Αντί για ζάχαρη, απλώστε τριμμένη παρμεζάνα (μόνο) και κάντε απίθανα αλμυρά PALMIER!!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Διαβάστε επίσης

Κέικ καρότου (Carrot Cake)Γεύση

Ζεστός μήνας ο Αύγουστος, τρώμε ελαφρά, αλλά πάντα θέλουμε και λίγο κέικ με τον απογευματινό καφέ μας. Γι’ αυτό προτείνω ένα αυθεντικό εγγλέζικο, ανάλαφρο και αέρινο κέικ καρότου χ...

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙΓεύση

ΥΛΙΚΑ 2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΖΕΛΕ ΛΕΜΟΝΙ2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ4 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧ...

Πάστα ΦλώραΓεύση

Καταρχήν, συγνώμη για το λάθος στη συνταγή του προηγούμενου μήνα: το 1 ποτήρι κρασιού Μπράντι έγινε κακάο κατά λάθος..., ο δαίμων του τυπογραφείου!!Γι’ αυτό τον μήνα θα φτιάξουμε μ...

ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡΓεύση

Υλικά 250 γρ. βουτυρο1 φλιτζανι ζαχαρη6 αυγα4 κουταλιες της σουπας κακαο1/2 κιλο σαβαγιαρ1/2 λιτρο γαλα1 ποτηρι του κρασιου κακαο200 ΓΡ. αμυγδαλα καβουρντισμενα Εκτέλεση • Χτυπάμε ...

Νηστίσιμος μπακλαβάς  χωρίς ζάχαρηΓεύση

Σε αυτό το τεύχος, μιας και σε λίγες μέρες αρχίζει η Σαρακοστή, θα σας δώσω μια συνταγή για έναν υπέροχο μπακλαβά χωρίς ζάχαρη, ο οποίος μένει τραγανός για τουλάχιστον 15 μέρες, πρ...

ΓαλακτομπούρεκοΓεύση

Ας πούμε καλό χειμώνα μιας και κρύωσε για τα καλά και να σας δώσω τη χρωστούμενη συνταγή του υπέροχου γαλακτομπούρεκου που λόγω φεστιβάλ φιστικιού πήρε τη θέση της το παστέλι, για ...

Νηστίσιμο κέικΓεύση

Λόγω της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου, αποφάσισα ,αντί του γαλακτομπούρεκου που ήθελα, να σας δείξω ένα απίθανο κέικ με λάδι και καρύδια. Επιφυλάσσομαι για το επόμενο τεύχος, για...

Ο σεφ του Saronic Magazine προτείνειΓεύση

Αυτό τον μήνα σάς προτείνω μια ελαφριά μους με φράουλες, μιας και είναι στην καλύτερή τους εποχή. Η ίδια μους μπορεί επίσης να γίνει με πορτοκάλι, λεμόνι ή μανταρίνι, ανάλογα με τη...