ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τον Μανώλη Περατικό.

Τώρα που ακόμη υπάρχουν κλιματόφυλλα σα? προτείνω αυτά τα υπέροχα ντολμαδάκια. Επίση? βάλτε φύλλα στην κατάψυξη για να έχετε όλο τον χειμονα , θα σα? χρειαστούν ! Υλικά για 70 ντολμαδακια μπουκίτσε?: 100 φυλλα περίπου 1 κιλό κρεμμύδια 1 φλιτζάνι ρύζι για γεμιστά 2 λεμόνια 2 κουταλιέ? σούπα? ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας αλάτι 1 φλιτζάνι κρασί 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια νερό 1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο 1 χούφτα ψιλοκομμένο άνιθο Εκτέλεση: Βράζουμε τα τριμένα σε τριφτη κρεμμύδια μαζί με το κρασί για ένα τέταρτο και μετά σουρώνουμε. Επειτα μαρινάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντα? έω? ότου αλλάξουν χρώμα, αλλά μην αρπάξουν. Προσθέτουμε το χυμό του ενό? λεμονιού ,το αλάτι, την ζάχαρη,τον άνιθο,τον δυόσμο και το ρύζι . Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά . Μπορείτε να κάνετε την γέμιση από την προηγούμενη. Σε μια κατσαρόλα με νερό ζεματίζουμε τα φύλλα για ένα 20λεπτο περίπου και στραγγίζουμε. Με όλα τα υλικά μα? κρύα, αρχίζουμε το τύλιγμα. Θα βάλουμε 10 φυλλα στον πάτο τι? κατσαρόλα? και 10 στο τέλο? από πάνω. Αφού τελειώσουμε, σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο ανάποδα και ρίχνουμε το χυμό του δεύτερου λεμονιού και τα 2 φλιτζάνια νερο . Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου. Αφού τα κατεβάσουμε από την φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στην κατσαρόλα για να τραβηχτούν τα υγρά τους. (καλύτερα και όλη νύχτα αν γίνεται). Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Κέικ καρότου (Carrot Cake)Γεύση

Ζεστός μήνας ο Αύγουστος, τρώμε ελαφρά, αλλά πάντα θέλουμε και λίγο κέικ με τον απογευματινό καφέ μας. Γι’ αυτό προτείνω ένα αυθεντικό εγγλέζικο, ανάλαφρο και αέρινο κέικ καρότου χ...

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙΓεύση

ΥΛΙΚΑ 2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΖΕΛΕ ΛΕΜΟΝΙ2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ4 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧ...

Πάστα ΦλώραΓεύση

Καταρχήν, συγνώμη για το λάθος στη συνταγή του προηγούμενου μήνα: το 1 ποτήρι κρασιού Μπράντι έγινε κακάο κατά λάθος..., ο δαίμων του τυπογραφείου!!Γι’ αυτό τον μήνα θα φτιάξουμε μ...

ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡΓεύση

Υλικά 250 γρ. βουτυρο1 φλιτζανι ζαχαρη6 αυγα4 κουταλιες της σουπας κακαο1/2 κιλο σαβαγιαρ1/2 λιτρο γαλα1 ποτηρι του κρασιου κακαο200 ΓΡ. αμυγδαλα καβουρντισμενα Εκτέλεση • Χτυπάμε ...

Νηστίσιμος μπακλαβάς  χωρίς ζάχαρηΓεύση

Σε αυτό το τεύχος, μιας και σε λίγες μέρες αρχίζει η Σαρακοστή, θα σας δώσω μια συνταγή για έναν υπέροχο μπακλαβά χωρίς ζάχαρη, ο οποίος μένει τραγανός για τουλάχιστον 15 μέρες, πρ...

ΓαλακτομπούρεκοΓεύση

Ας πούμε καλό χειμώνα μιας και κρύωσε για τα καλά και να σας δώσω τη χρωστούμενη συνταγή του υπέροχου γαλακτομπούρεκου που λόγω φεστιβάλ φιστικιού πήρε τη θέση της το παστέλι, για ...

Νηστίσιμο κέικΓεύση

Λόγω της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου, αποφάσισα ,αντί του γαλακτομπούρεκου που ήθελα, να σας δείξω ένα απίθανο κέικ με λάδι και καρύδια. Επιφυλάσσομαι για το επόμενο τεύχος, για...

Palmier: 2 υλικά =1 μπισκότοΓεύση

Καλοκαίρι ίσον ζέστη, ίσον ελαφρύ φαγητό και γλυκό, ίσον… PALMIER. Τα αγαπημένα σας μπισκότα με μόνο δύο υλικά, για να τα σερβίρετε με τον καφέ, με παγωτό, αλλά και σκέτα, ανά πάσα...

Ο σεφ του Saronic Magazine προτείνειΓεύση

Αυτό τον μήνα σάς προτείνω μια ελαφριά μους με φράουλες, μιας και είναι στην καλύτερή τους εποχή. Η ίδια μους μπορεί επίσης να γίνει με πορτοκάλι, λεμόνι ή μανταρίνι, ανάλογα με τη...