ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Οι τοξικές χημικές ουσίες που περιέχονται στις συσκευασίες τροφίμων διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμαΥγεία

  Μια διεθνής ερευνητική ομάδα με επικεφαλής ερευνητές από την Ελβετία ανακάλυψαν ότι από τις περίπου 14.000 γνωστές χημικές ουσίες που περιέχονται στις συσκευασίες τροφίμων , οι 3...

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με κίνδυνο διαβήτη τύπου 2Υγεία

Τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, αλλά ο κίνδυνος αυτός μπορεί να μειωθεί με την κατανάλωση λιγ...

Η ανάλυση της φωνής μπορεί να διαγνώσει τον διαβήτη τύπου 2 με υψηλή ακρίβεια, σύμφωνα με μελέτηΥγεία

  Νέα μελέτη διαπιστώνει ότι η ανάλυση της φωνής θα μπορούσε να χρησιμεύσει για τον εντοπισμό μη διαγνωσμένων περιπτώσεων διαβήτη τύπου 2. Η ερευνητική ομάδα από το Ινστιτούτο Υγεί...

Έρευνα συνδέει τρεις από τις πιο υγιεινές τροφές με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 1 σε παιδιά με προδιάθεση – Ποιες είναι αυτέςΥγεία

  Οι μπανάνες , η βρώμη και το γιαούρτι συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε παιδιά με προδιάθεση, όπως επισημαίνει μελέτη που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Gu...

Φάρμακο για απώλεια βάρους επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, σύμφωνα με νέες μελέτεςΥγεία

  Η σεμαγλουτίδη , η δραστική ουσία που περιέχει το ozempic, το φάρμακο για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 και της παχυσαρκίας , μπορεί επίσης να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανση...

Νέα «έξυπνη» μάσκα παρακολουθεί δείκτες άσθματος, νεφρικής νόσου μέσω της αναπνοήςΥγεία

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας δημιούργησαν μια πρωτοποριακή «έξυπνη» μάσκα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση μιας σειράς ιατρικών παθήσεω...

Η ενασχόληση με δημιουργικές δραστηριότητες βελτιώνει την ψυχική υγείαΥγεία

Η συμμετοχή των ανθρώπων σε δημιουργικές δραστηριότητες βελτιώνει την ψυχική τους υγεία, όπως διαπιστώνουν επιστήμονες στη Βρετανία σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Fronti...

Μελέτη: Η κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2Υγεία

Η κατανάλωση κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 , σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων από 1,97 εκατομμύρια συμμετέχοντες, που δημο...