ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οίκος Αμυγδαλωτών Τσαγκάρης: 94 χρόνια γλυκιάς παράδοσης στην Ύδρα

Ένα από τα πιο παλιά ζαχαροπλαστεία της Ύδρας είναι «Ο Οίκος Αμυγδαλωτών Τσαγκάρης», που έχει περάσει στα χέρια της τέταρτης γενιάς της οικογένειας, στον Δημήτρη Τσαγκάρη.
Λειτουργεί από το 1930 όταν ο Αριστείδης Τσαγκάρης, ο ιδρυτής, άνοιξε το πρώτο ζαχαροπλαστείο «Κυβέλεια» στην παραλία. Το 1975 το ζαχαροπλαστείο μεταφέρεται σε ξεχωριστή θέση στον κινηματογράφο «Γαρδένια» όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Ο Δημήτρης Τσαγκάρης σπούδασε στη σχολή «Le Monde» και ανέλαβε τα ηνία, δηλαδή την τέχνη του αμυγδαλωτού.
Η συνταγή είναι επτασφράγιστο μυστικό. Το εργαστήριο έχει εκσυγχρονιστεί, όμως οι παραδοσιακές συνταγές είναι κομμάτι που αποφεύγει ρητά να αγγίξει στο ελάχιστο. Ένα από τα προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσετε είναι η ξακουστή υδραίικη πουτίγκα, μυστική συνταγή που άντεξε στον χρόνο. Τα χειροποίητα παγωτά του Δημήτρη ξεχωρίζουν, ιδιαίτερα το αμυγδαλωτό και το τριαντάφυλλο.
Ο Νίκος Καζαντζάκης βρίσκει σύμφωνο τον Δημήτρη σε αυτό που έλεγε για την παράδοση: «Το πρώτο χρέος εκτελώντας την θητεία σου στην ράτσα είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους, το δεύτερο να φωτίσεις στην ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους και το τρίτο σου χρέος να παραδόσεις στο γιο σου την μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει».

Amigdalota, a traditional almond sweet, specialty of Hydra island. The Tsagaris House of Amigdalota, is, since 1930, one of the oldest confectioneries of Hydra. Located in the Gardenia cinema, it has passed into the fourth generation of the family to Dimitris Tsagaris, who studied at the Le Monde school and inherited the fine art of Amigdaloto, as well as the renowned Hydra pudding and handmade ice cream recipes.

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ
TSAGKARIS PASTRY HYDRA
Ύδρα 180 40 | Hydra 180 40
+30 22980 052314
ydreika.amigdalwta@gmail.com
www.tsagkaris.com
f/b: @ydreikaamygdalota
instagram: tsagkaris_ydreika_amigdalota

Διαβάστε επίσης

Queenbee’s beauty στον Γαλατά: Ταξίδι στον κόσμο του χειροποίητου σαπουνιού - Μπομπονιέρες Γάμου & Βάπτισης Επιλεγμένα Άρθρα

«Η αγάπη μου για τη φύση και τα προϊόντα που μας χαρίζει απλόχερα με οδήγησε στη δημιουργία του εργαστήριου παραγωγής σαπουνιών ελαιολάδου. Καλώς ήρθατε στο εργαστήρι μας στον Γαλα...

Ψαροταβέρνα Νώντας στην Πέρδικα: Γεύσεις από το 1936, με θέα το απέραντο γαλάζιοΕπιλεγμένα Άρθρα

Από το 1936 μέχρι σήμερα η παραδοσιακή ψαροταβέρνα «Νώντας», της οικογένειας Μαρτή, στο γραφικό χωριό της Πέρδικας προσφέρει ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη από...

ANGELINA BOUTIQUE ESCAPE στην Πέρδικα: Ιδανικό για χαλάρωση και ρομαντικές αποδράσειςΕπιλεγμένα Άρθρα

Ένα γοητευτικό, καλαίσθητο ξενοδοχείο, που βρίσκεται στο γραφικό και ήσυχο ψαροχώρι της Πέρδικας, μόλις 9 χλμ. από το λιμάνι της Αίγινας. Ιδανικό για ξέγνοιαστες διακοπές ή για ένα...

Τουρισμός στον Αργοσαρωνικό: Η συνταγή της επιτυχίαςΕπιλεγμένα Άρθρα

Τι προτείνεται στο Σχέδιο Δράσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξη των νησιών του Αργοσαρωνικού. Γράφει η Βίκη Τρύ...

Αλέξανδρος Βασιλικός: «Η Αθήνα έχει ανάγκη τον Αργοσαρωνικό»Επιλεγμένα Άρθρα

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος μιλά στο «Saronic Magazine» για τις ευκαιρίες των νησιών.    Η εγγύτητα στην Αθήνα αποτελεί ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα τ...

Πόρος - Πλατεία Κοριζή: Η γειτονιά των αρχαιοτήτων, της νεότερης Iστορίας και της νυχτερινής ζωήςΠΟΡΟΣ

Μια από τις γραφικότερες γειτονιές του Πόρου, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια το Hot Spot της παραλιακής οδού της πόλης του Πόρου. Πρόκειται για την πλατεία Κοριζή, την όμορφη, πολύ...

Η Αίγινα μας εμπνέει…Επιλεγμένα Άρθρα

Η Ντία Φιλιππίδου, ομότιμη καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών του Boston College, περιγράφει στο «SM» πώς το αγαπημένο της νησί έγινε ιδανικός τόπος μελέτης και ποιοτικής ζωής.   Γράφει η...

Summer 22 /Cover Story: Yachting, η ήρεμη δύναμη  του ΑργοσαρωνικούΕπιλεγμένα Άρθρα

Η θάλασσα του Αργοσαρωνικού φέρνει εισόδημα στις τοπικές κοινωνίες, και τα πλοία αναψυχής ελπίδα στους ανθρώπους.    Γράφει ο Σάββας Αθανασίου   Η θάλασσα δεν χωρίζει τις στεριές, ...

Ο θαλάσσιος τουρισμός στον Σαρωνικό,  πλεονέκτημα αλλά και "κρυφό χαρτί"  της Αθήνας! - Συνέντευξη στον Γιάννη ΠροβήΕπιλεγμένα Άρθρα

Η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας, Αττικής και Αργοσαρωνικού μιλούν στο SM για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και τη δρομολόγηση μιας νέας σ...