ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Ακάρ: Η Ελλάδα προκαλεί και φέρεται με ασέβεια

Νέα πυρά κατά της χώρας μας με αφορμή την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό εξαπέλυσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.
 
 
Ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου ο οποίος βρισκόταν στη Λιβύη, για επίσημη επίσκεψη.
Ο Άκαρ απευθυνόμενος σε στελέχη του στρατιωτικού επιτελείου εξαπέλυσε και επίθεση κατά της Ελλάδας.
Επισημαίνοντας ότι η παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη είναι επίσης ζωτικής σημασίας όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας, όπως και στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ακάρ είπε,
«Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της συμφωνίας θαλασσίων ζωνών με τη Λιβύη. Οι προσπάθειες της Ελλάδας να παρακάμψει αυτή η συμφωνία είναι μάταιη προσπάθεια. Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσω του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας, του διαλόγου και των ειρηνικών μεθόδων»
 
Τονίζοντας ότι είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα από την επαναδιαπραγμάτευση των προτάσεων λύσης στην Κύπρο, ο Ακάρ δήλωσε ότι η λύση των δύο κρατών στην Κύπρο είναι τώρα η μόνη λύση.
Στη συνέχεια, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, πως η Τουρκία δεν εποφθαλμιά τη γη, τα δικαιώματα και το νόμο κανενός.
«Σεβόμαστε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των γειτόνων μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Ωστόσο, δεν χαρίζουμε τα δικαιώματά μας. Δεν επιτρέπουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός. Όλοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό»
Μάλιστα, στο σημείο αυτό επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα κατηγορώντας την για προκλητική στάση.
 
«Ζητούμε ειρήνη, ειρήνη, διάλογο, σχέσεις καλής γειτονίας. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια γλώσσα διαρκούς πρόκλησης, κρίσης, ασέβειας και απειλής από την ελληνική πλευρά»
Εξέφρασε δε την άποψη πως τα τρίτα μέρη πρέπει να είναι αντικειμενικά σε θέματα που σχετίζονται «με τους γείτονές μας».
«Τους λέω ότι τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν πρέπει να μετατραπεί σε πρόβλημα με την ΕΕ, με τις ΗΠΑ με κανέναν τρόπο» κατέληξε.
 
 
Πηγή: sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΚόσμος

    Την ψυχραιμία με την οποία ένας φύλακας στη Νότια Αφρική αντιμετώπισε την ένοπλη επίθεση από συμμορία ληστών που έβαλε στόχο το όχημά του, πριν αλλάξει τους όρους του «παιχνιδι...

image descriptionΚόσμος

        ΠΗΓΗ: protothema.gr Η Κίνα που άρχισε να «στήνει» τμηματικά το δικό της Διαστημικό Σταθμό, θέτοντας σε τροχιά γύρω από τη Γη το πρώτο τμήμα του εκτόξευσε  ένα μεγάλο πύραυλ...

image descriptionΚόσμος

Μεγαλύτερες ελευθερίες για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 και όσους έχουν αναρρώσει από την ασθένεια αναμένεται να εγκριθούν το αργότερο έως την επόμενη εβδομάδα,...