ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Πρέσβης ΗΑΕ στην Ελλάδα: Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Το διττό μήνυμα πως «αυτή τη στιγμή βιώνουμε εξαιρετική δυναμική των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας» και ότι η στρατηγική συνεργασία αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω, στέλνει ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη χώρα μας, Σουλεϊμάν Αλμαζρούι.

Ο πρέσβης των ΗΑΕ, μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ για τισ σχέσεις των δυο χωρών, ενόψει του ελληνοεμιρατινού επιχειρηματικού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Αθήνα.

«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια εξαιρετική δυναμική στρατηγικών σχέσεων μεταξύ ΗΑΕ και Ελλάδας. Η συχνότητα των επισκέψεων που ανταλλάσσονται μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, την κοινή κατανόηση που μοιραζόμαστε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, προσδοκώντας ότι η στρατηγική μας συνεργασία θα ενισχυθεί περαιτέρω» αναφέρει ο Σουλεϊμάν Αλμαζρούι.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των «θερμών και ισχυρών διμερών σχέσεων» φέρει την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Άμπου Ντάμπι, κατά την οποία υπογράφηκαν 12 μνημόνια κατανόησης και συμφωνίες, καθώς και τη συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) και του κρατικού βιομηχανικού και επενδυτικού Ταμείου Αμπού Ντάμπι ADQ για την πραγματοποίηση επενδύσεων 4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Εν συνεχεία, ο πρέσβης κάνει λόγο για «έντονο ενδιαφέρον» των Εμιρατινών για επενδύσεις στην Ελλάδα, αναφερόμενος στο Επιχειρηματικό Φόρουμ ΗΑΕ - Ελλάδας, με επικεφαλής τον υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Στις 22 και 23 Ιουνίου, ο Δρ. Σουλτάν Αλ Τζάμπερ (Sultan Al Jaber), υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα εγκαινιάσει το Επιχειρηματικό Φόρουμ ΗΑΕ - Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Το Φόρουμ διοργανώνεται με πρωτοβουλία της πλευράς των Εμιράτων και ειδικότερα του Κρατικού Επενδυτικού Ταμείου του Άμπου Ντάμπι (ADQ), εκδηλώνοντας το έντονο ενδιαφέρον των Εμιράτων για επενδύσεις στην Ελλάδα και συνεργασίες με ελληνικές εταιρείες» σημειώνει ο Σουλεϊμάν Αλμαζρούι.

Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν 50 εταιρείες των Εμιράτων που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, η γεωργία, η υγεία, οι μεταφορές, οι υποδομές κ.ά. «Αξίζει να αναφέρουμε πολύ σημαντικά ονόματα εταιρειών των ΗΑΕ όπως: Mubadala Investment Company, Abu Dhabi Investment Authority - ADIA, Abu Dhabi National Energy Company - TAQA, Masdar, AD Ports, Etihad airlines και άλλες», γνωστοποιεί.

Σημειώνεται ότι στη φετινή 86η διοργάνωση της ΔΕΘ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα είναι η «Τιμώμενη χώρα».

Η συμμετοχή αυτή θα προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία στους επιχειρηματίες και από τις δύο πλευρές να δικτυωθούν και να συνεργαστούν για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων, τονίζει.

Καταληκτικά, ο Εμιρατινός πρέσβης υπογραμμίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αναμένουμε συνεργασία στον τομέα των αερομεταφορών μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών των ΗΑΕ και των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον τουρισμό και γενικότερα τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών».

Πηγή: CNN.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΚόσμος

Το Κρεμλίνο ανέφερε την Τρίτη ότι οι δύο Αμερικανοί πολίτες οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ πολεμούσαν δίπλα στους Ουκρανούς και σήμερα κρατούνται στο κατεχό...

image descriptionΚόσμος

Ο πρέσβης της Ιταλίας στη Ρωσία Τζόρτζιο Σταράτσε αποχώρησε στο κτίριο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Ο λόγος της επίσκ...

image descriptionΚόσμος

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία βρίσκεται πιο μακριά από την Ευρώπη σε σύγκριση με πριν από ένα τέταρτο του αιώνα κάνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σε ...

image descriptionΚόσμος

«Η Ελλάδα δεν προεξοφλεί τη στάση που θα τηρήσει η Τουρκία στην προσεχή σύνοδο του ΝΑΤΟ καθώς και σε άλλα διεθνή φόρα και ούτε διακινεί σενάρια σχετικά με το ενδεχόμενο έγερσης των...

image descriptionΚόσμος

Ο ρωσικός στρατός προκαλεί "απόλυτες καταστροφές" στην Λισιτσάνσκ, τη γειτονική πόλη του Σεβεροντονέτσκ στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο περιφερειάρχης της Λουχάνσκ ...