ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Airbnb: Μήνυση κατά της Νέας Υόρκης για τους περιορισμούς στη βραχυχρόνια μίσθωση

Η Airbnb Inc κατέθεσε την Πέμπτη αγωγή κατά της Νέας Υόρκης σχετικά με ένα νέο νόμο που αποκάλεσε «de facto απαγόρευση» κατά των βραχυχρόνιων μισθώσεων που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο, ο οποίος, σύμφωνα με την εταιρεία, θα περιορίσει τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να φιλοξενήσουν καταλύματα στην πόλη.

 


Τα δημοτικά συμβούλια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες εισάγουν ολοένα και περισσότερο κανονισμούς για τη ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις θα απαιτούν από τους οικοδεσπότες να αποκτούν άδειες και να πληρώνουν τέλη εγγραφής ή θα περιορίζουν τον αριθμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων σε επιχειρηματικές περιοχές.

Η κατάθεση της εταιρείας στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης, μέσω της νομοθεσίας που ψηφίστηκε το 2022, εφάρμοσε ουσιαστικά «το πιο ακραίο και καταπιεστικό ρυθμιστικό του σύστημα μέχρι σήμερα, το οποίο λειτουργεί ως de facto απαγόρευση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στη Νέα Υόρκη».


Η Airbnb, σε επιστολή της προς τους οικοδεσπότες, δήλωσε ότι «η σημερινή κατάθεση έρχεται μόνο μετά την εξάντληση όλων των διαθέσιμων οδών για μια λογική λύση με την πόλη».

Ο νόμος, σύμφωνα με την κατάθεση, θα δυσχεράνει την επιχειρηματική δραστηριότητα των οικοδεσποτών, απαιτώντας από αυτούς να εγγραφούν στο Γραφείο Ειδικής Επιβολής του Δημάρχου της Νέας Υόρκης (OSE) και να πιστοποιήσουν ότι θα συμμορφώνονται με «τον λαβύρινθο των πολύπλοκων κανονισμών» για την οριοθέτηση, τον νόμο περί πολυκατοικιών και τον κώδικα συντήρησης κατοικιών καθώς και τον κατασκευαστικό κώδικα.

Οι έλεγχοι των αιτήσεων του OSE θα διασφαλίσουν ότι «μόνο ένας ελάχιστος αριθμός οικοδεσποτών θα λάβει ποτέ άδεια εγγραφής», αναφέρει η Airbnb στην κατάθεση.

Η Airbnb δήλωσε ότι από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, περισσότερες από 5.500 βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις έχουν κλείσει για να φιλοξενήσουν περισσότερους από 10.000 επισκέπτες στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία ανέφερε στην κατάθεση ότι ένας προηγούμενος νόμος που τέθηκε σε ισχύ το 2021 ώθησε 29.000 οικοδεσπότες να εγκαταλείψουν την αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων στη Νέα Υόρκη. Τα ετήσια καθαρά έσοδα της Airbnb στη Νέα Υόρκη το 2022 ήταν 85 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης

 ΗΠΑ: «Όχι» στην αύξηση του πυρηνικού οπλοστασίου για την αποτροπή της Ρωσίας και της ΚίναςΚόσμος

«Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή που απαιτεί νέα στρατηγική»: ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τζο Μπάιντεν παρουσίασε σήμερα την αμερικανική στρατηγική για τα πυρηνικά όπλα, ...

Σαρωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση ετοιμάζει ο Ερντογάν –  Τι θα γίνει με Τσαβούσογλου, Ακάρ και ΣοϊλούΚόσμος

Μεγάλες αλλαγές σε κομβικά υπουργεία δείχνει να ετοιμάζει ο Ερντογάν στο νέο κυβερνητικό σχήμα που αναμένεται να ανακοινώσει το Σάββατο, μετά την ορκωμοσία του στην τουρκική εθνοσυ...

 Τα παιδιά που ζουν με κατοικίδια μπορεί να είναι λιγότερο επιρρεπή σε τροφικές αλλεργίες, δείχνει μελέτηΚόσμος

Οι γονείς τείνουν να αμφιταλαντεύονται σχετικά με το αν είναι ασφαλές για το νεογέννητο να βρίσκεται κοντά σε κατοικίδια ζώα, αλλά αποδεικνύεται ότι η παρουσία ενός κατοικίδιου ζώο...

Ένα ακόμη ατύχημα Μπάιντεν: Σκόνταψε και έπεσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης (βίντεο)Κόσμος

Ατύχημα είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Κολοράντο. Ο 80χρονος πρόεδρος σκόνταψε κι έ...

Αποχωρεί από την ενεργό πολιτική ο Κούρδος ηγέτης Σελαχατίν Ντεμιρτάς Κόσμος

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική ανακοίνωσε ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης Σελαχατίν Ντεμιρτάς, μετά την χαμηλότερη των προσδοκιών επίδοση του φιλοκουρδικού Κόμ...