ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΗΠΑ: Απεδείχθη αθώος για απόπειρα δολοφονίας 33 χρόνια μετά και αποφυλακίστηκε

Ένας Αμερικανός από την Καλιφόρνια, ο Ντάνιελ Σαλντάνα 55 ετών, αποφυλακίστηκε, αφού είχε περάσει 33 χρόνια στη φυλακή για απόπειρα δολοφονίας, μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητά του. «Νιώθω χαρούμενος» ήταν η λακωνική του δήλωση μετά την αποφυλάκισή του.

Ο Ντάνιελ Σαλντάνα κρίθηκε ένοχος το 1990 με την κατηγορία ότι πυροβόλησε εναντίον αυτοκινήτου που μετέφερε έξι εφήβους που επέστρεφαν από έναν αγώνα γυμνασίου στο Ανατολικό Λος Άντζελες. Δύο μαθητές λυκείου τραυματίστηκαν, αλλά επέζησαν. Οι δράστες μπέρδεψαν τους εφήβους με μέλη συμμοριών, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο Ντάνιελ Σαλντάνα ήταν 22 ετών τη στιγμή του πυροβολισμού και εργαζόταν ως οικοδόμος και ήταν ένας από τους τρεις κατηγορούμενους για την επίθεση.

Καταδικάστηκε για έξι κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας και πυροβολισμούς κατά οχήματος γεμάτο με ανθρώπους και επρόκειτο να εκτίσει ποινή φυλάκισης 45 ετών.

«Ήταν ένας αγώνας, να ξυπνάς κάθε μέρα γνωρίζοντας ότι είσαι αθώος». Είστε κλεισμένοι σε ένα κελί, ικετεύστε για βοήθεια. Είμαι απλά χαρούμενος που ήρθε αυτή η μέρα», δήλωσε ο Ντάνιελ Σαλντάνα, σύμφωνα με το Tanjug.

Το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες, Τζορτζ Γκασκόν, ξεκίνησε έρευνα, αφού έμαθε τον Φεβρουάριο ότι ένας άλλος ένοπλος είπε στην αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης αποφυλάκισης το 2017 ότι «ο Ντάνιελ Σαλντάνα δεν συμμετείχε με κανέναν τρόπο και δεν ήταν καν κοντά στο περιστατικό».

Ωστόσο, ο πρώην αναπληρωτής εισαγγελέας, ο οποίος άκουσε τη μαρτυρία του άλλου κατηγορούμενου, δεν έκανε τίποτα, ούτε διαβίβασε τις πληροφορίες στον Σαλντάνα ή στον δικηγόρο του, πρόσθεσε ο Γκασκόν.

Εξαιτίας αυτού, ο Ντάνιελ Σαλντάνα πέρασε άλλα έξι χρόνια στη φυλακή προτού ο εισαγγελέας ανοίξει εκ νέου την έρευνα και τον κηρύξει αθώο, επεσήμανε ο Γκασκόν.

Ο εισαγγελέας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση, αλλά ζήτησε συγγνώμη από τον Σαλντάνα και την οικογένειά του.

«Ξέρω ότι αυτό δεν θα φέρει πίσω τις δεκαετίες που περάσατε και υπομείνατε στη φυλακή. Αλλά ελπίζω ότι η συγγνώμη μας θα είναι μια μικρή παρηγοριά καθώς ξεκινάτε μια νέα ζωή. Δεν είναι μόνο τραγωδία να στέλνεις έναν αθώο στη φυλακή, αλλά κάθε φορά που συμβαίνει αυτό το είδος αδικίας, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πραγματικοί ένοχοι περπατούν ελεύθερα έξω και διαπράττουν νέα εγκλήματα», είπε ο Γκασκών.

Πηγή: Politika.rs

Διαβάστε επίσης

To FBI αποκαλύπτει σχέδια εξόντωσης της Βασίλισσας Ελισάβετ κατά την διάρκεια επισκέψεών της στις ΗΠΑΚόσμος

Αρχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το  FBI  και αφορούν επισκέψεις της βασίλισσας Ελισάβετ στις Ηνωμένες Πολιτείες στην δεκαετία του 1980 και του 1990 αποκαλύπτουν την διατύπω...

Αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβόλησε μέσα στο σπίτι του 11χρονο αγόρι το οποίο είχε καλέσει την αστυνομία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίαςΚόσμος

Οικογένεια από το Μισισίπι των ΗΠΑ ζήτησε την αποπομπή αστυνομικού εναντίον του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες επειδή πυροβόλησε ένα 11χρονο αγόρι, το οποίο κάλεσε την αστυνομί...

Μόσχα: Ρωσικά αεροσκάφη αναχαίτισαν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά πάνω από τη ΒαλτικήΚόσμος

Η Μόσχα ανέφερε σήμερα ότι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυν...

Ιαπωνία: Περιστατικό με πυροβολισμούς και επίθεση μαχαίρι – Αναφορές για τραυματίεςΚόσμος

Για  περιστατικό με πυροβολισμούς και μαχαίρωμα με αρκετούς τραυματίες  στην κεντρική  Ιαπωνία , κάνουν αναφορά τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το πρακτορείο Kyodo μιλά για άν...

Μεγάλη πυρκαγιά σε επταώροφο κτίριο στο Σίδνεϊ - Επεκτείνεται σε γειτονικά κτίριαΚόσμος

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με 20 οχήματα επιχειρούν σήμερα για να κατασβέσουν σφοδρή πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε επταώροφο κτίριο στο κέντρο του Σίδνεϊ και επεκτείνεται κα...