ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΗΠΑ: Την Τρίτη αναμένεται να παραδοθεί στη Δικαιοσύνη ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παραδοθεί οικειοθελώς στη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης για να του απαγγελθούν κατηγορίες την Τρίτη 4η Απριλίου, δήλωσε δικηγόρος του, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος Αμερικανού πρώην προέδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραπέμπεται σε δίκη από το σώμα ενόρκων του Μανχάταν μετά από έρευνα για χρήματα που καταβλήθηκαν με σκοπό την εξαγορά σιωπής της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, και έγινε έτσι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες, ανέφεραν την Πέμπτη οι New York Times.

Οι κατηγορίες, που προκύπτουν από την έρευνα υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ, θα μπορούσαν να αναδιαμορφώσουν την προεδρική κούρσα του 2024.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα συνέχιζε την προεκλογική του εκστρατεία για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αν κατηγορούνταν για έγκλημα.

Το σώμα ενόρκων που συγκάλεσε ο Μπραγκ τον Ιανουάριο άρχισε να αξιολογεί στοιχεία σχετικά με τον ρόλο του Τραμπ στην πληρωμή της Ντάνιελς λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, τις οποίες τελικά κέρδισε.

Η Ντάνιελς, γνωστή ηθοποιός και σκηνοθέτης ταινιών για ενήλικες, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ, έχει πει ότι έλαβε τα χρήματα σε αντάλλαγμα για να σιωπήσει σχετικά με μια σεξουαλική επαφή που είχε με τον Τραμπ το 2006.

Ο προσωπικός δικηγόρος του πρώην προέδρου Μάικλ Κόεν έχει πει ότι ο Τραμπ έδωσε εντολή για πληρωμές στην Ντάνιελς και σε μια δεύτερη γυναίκα, το πρώην μοντέλο του Playboy Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, η οποία επίσης είπε ότι είχε σεξουαλική σχέση μαζί του. Ο Τραμπ έχει αρνηθεί ότι είχε σχέσεις με οποιαδήποτε από τις δύο γυναίκες.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς εξέτασαν την πληρωμή της Ντάνιελς το 2018, με αποτέλεσμα να επιβληθεί ποινή φυλάκισης στον Κόεν, αλλά να μην απαγγελθούν κατηγορίες στον Τραμπ.

Κανένας πρώην ή εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ποινικές κατηγορίες.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει επίσης δύο ποινικές έρευνες από έναν ειδικό σύμβουλο που διορίστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ και μία από έναν τοπικό εισαγγελέα στην Τζόρτζια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διαβάστε επίσης

Αθώα η Γκουίνεθ Πάλτροου για το ατύχημα με σκι – Υπαίτιος ο συνταξιούχος οπτικόςΚόσμος

Απαλλάχθηκε από  κάθε κατηγορία η Γκουίνεθ Πάλτροου  για το  ατύχημα με σκι. Σύμφωνα με τους ενόρκους υπαίτιος «100%» για το ατύχημα ήταν ο συνταξιούχος οπτικός   Τέρι Σάντερσον. Τ...

Iνδία: Στους 35 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων από την κατάρρευση ινδουιστικού ναούΚόσμος

Ο απολογισμός των θυμάτων της  κατάρρευσης του πατώματος ινδουιστικού ναού  στην πολιτεία Μάντια Πραντές της  Ινδίας  έφθασε τους 35 νεκρούς, ενώ η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ...

Oυκρανία: Συμπληρώθηκαν 400 ημέρες ένοπλης σύρραξης – 47 επιθέσεις από ΡώσουςΚόσμος

Οι  ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις  απέκρουσαν δεκάδες επιθέσεις του στρατού της  Ρωσίας ,  αρκετές από τις οποίες έγιναν ταυτόχρονα, σε διάφορους τομείς του ανατολικού μετώπου την 40...

Ζελένσκι: «Αν χάσουμε το Μπάκχμουτ θα συρθούμε σε διαπραγματεύσεις με την Ρωσία»Κόσμος

Μιλώντας στο Associated Press, ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι αποκάλυψε πως αν η Ουκρανία χάσει από την κατοχή της το Μπάκχμουτ θα εξαναγκαστεί να συρθεί σε διαπραγματεύσεις με τη ...

ΟΗΕ: Η Ρωσία αναλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου ΑσφαλείαςΚόσμος

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα προεδρεύσει μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο, τον μήνα κατά τον οποίο η Ρωσία θα έχει την ε...

Αυστρία: Βουλευτές γύρισαν την πλάτη στον Β. Ζελένσκι και αποχώρησαν στη διάρκεια ομιλίας τουΚόσμος

Ακροδεξιοί βουλευτές αποχώρησαν σήμερα από την αίθουσα της βουλής στη διάρκεια ομιλίας του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι. Τα μέλη του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας (FPO), επικαλέ...