ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μακελειό στο Νάσβιλ: 7 όπλα κατείχε, νόμιμα, η δολοφόνος - Η διευθύντρια θυσιάστηκε για να σώσει τη ζωή των μαθητών

Ηαστυνομία του Νάσβιλ έκανε γνωστό χθες ότι η Όντρεϊ Χέιλ, που διέπραξε τη Δευτέρα τη σφαγή έξι ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών, σε χριστιανικό ιδιωτικό σχολείο της πρωτεύουσας της πολιτείας Τενεσί, είχε στην κατοχή της επτά όπλα, παρότι παρακολουθείτο από γιατρό και είχε ψυχολογικά προβλήματα, εκρηκτικό κοκτέιλ που βρίσκεται πίσω κι από άλλες τέτοιες τραγωδίες στις ΗΠΑ. Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν τρεις μαθητές και τρεις ενήλικοι, ενώ οι αστυνομικοί σκότωσαν τη δράστιδα.

Τα δυο τουφέκια εφόδου και το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκαν προχθές από την 28χρονη που έσπειρε τον θάνατο στο Covenant School, μικρό ιδιωτικό πρωτοβάθμιο σχολείο στο νότιο τμήμα της πολιτειακής πρωτεύουσας, είχαν αγοραστεί νόμιμα, όπως και το υπόλοιπο οπλοστάσιό της, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νάσβιλ, ο Τζον Ντρέικ.

Κουνς

Η διευθύντρια του σχολείου του Νάσβιλ, που δέχτηκε επίθεση τη Δευτέρα από τη Χέιλ, έσπευσε να αντιμετωπίσει την ένοπλη σε μια προσπάθεια να σώσει τους μαθητές της, σύμφωνα με μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Η Κάθριν Κουνς, η 60χρονη διευθύντρια, βρέθηκε νεκρή σε ένα διάδρομο, με τον αρχηγό της αστυνομίας του Νάσβιλ να αναφέρει ότι αυτό καταδεικνύει ότι ήρθε αντιμέτωπη με την 28χρονη.

Η Χέιλ επέλεγε θύματα τυχαία, είπε η αστυνομία - και στα πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος εμφανίζεται να περπατά κρατώντας όπλο στο χέρι. 

Νάσβιλ

Ο Ρας Πούλεϊ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Νάσβιλ και πρώην πράκτορας του FBI, δήλωσε ότι η Κουνς προσπάθησε να σώσει τους μαθητές της. «Η διευθύντρια, κ. Κουνς, μόλις άκουσε τους πρώτους πυροβολισμούς, έτρξε προς τον κίνδυνο», έγραψε στο Facebook. 

Έχει φροντίσει επίσης να προετοιμάσει το σχολείο με πρωτόκολλα ασφαλείας για τέτοιες περιπτώσεις. Αυτές οι ενέργειες έσωσαν αμέτρητες ζωές. Η Πούλεϊ είπε στο Fox News Digital ότι η διευθύντρια βρισκόταν σε τηλεδιάσκεψη όταν εισέβαλε η Χέιλ.

«Καταλαβαίνω από έναν μάρτυρα στο σχολείο ότι η Κάθριν Κουνς βρισκόταν σε κλήση Zoom όταν άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό», είπε ο Πούλεϊ. 

«Τερμάτισε αμέσως την κλήση, σηκώθηκε και κατευθύνθηκε κατευθείαν προς τη δράστιδα. Έκανε αυτό που κάνουν οι διευθυντές προστατεύουν τα παιδιά τους».

Ο Τζον Ντρέικ, ο αρχηγός της αστυνομίας του Νάσβιλ, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν είχε καμία αμφιβολία ότι η 60χρονη γυναίκα έσπευσε προς τον κίνδυνο - αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Η αστυνομία έδωσε εξάλλου χθες στη δημοσιότητα βίντεο της επέμβασης των μελών της που έβαλε τέλος στο μακελειό, τραβηγμένο από κάμερες που φόραγαν. Οι αστυνομικοί εικονίζονται να προχωρούν σε διαδρόμους διακοσμημένους με παιδικές ζωγραφιές και να πυροβολούν επανειλημμένα την Όντρεϊ Χέιλ, που σωριάζεται στο δάπεδο.

Πηγή: ΑΜΠΕ - dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Ισραήλ για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματοςΚόσμος

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και αυτών της αντιπολίτευσης για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τη δικαστική μεταρρύθμιση στο Ισραήλ συνεχίζοντ...

Αυτά τα επαγγέλματα σε κάνουν πιο δυστυχισμένο, σύμφωνα με μελέτη του ΧάρβαρντΚόσμος

Μια μακροχρόνια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι πιο δυσαρεστημένοι όταν καταπιάνονται με ένα συγκεκριμένο είδος εργασίας. Υπάρχουν πολλά πράγμ...

«Ευχαριστώ» του Ισραήλ και της Μοσάντ στις ελληνικές αρχές για την εξάρθρωση τρομοκρατώνΚόσμος

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ,  Μπένιαμιν Νετανιάχου  καθώς και η  Μοσάντ  απηύθυναν ευχαριστίες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ελλάδος, που απέτρεψαν  τρομοκρατική επίθεση  εις βάρος  ι...

Γαλλία – διαδηλώσεις: Επεισόδια σε Νάντη, Ρεν, Παρίσι – Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός σε όλη τη χώραΚόσμος

Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν σήμερα, νωρίς το απόγευμα, στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού στη Γαλλία, καθώς το κλίμα παραμένει τεταμένο και ο ...

Τουρκία-Συρία: Πάνω από 800.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς δουλειά λόγω των σεισμώνΚόσμος

Περίπου 828.000 εργαζόμενοι έχασαν τα μέσα διαβίωσής τους από τους σεισμούς που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμ...

Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Νάσβιλ: Ποια ήταν η 28χρονη τρανς που σκόρπισε τον θάνατοΚόσμος

Η αστυνομία ταυτοποίησε το άτομο που άνοιξε πυρ σε πρωτοβάθμιο ιδιωτικό σχολείο στη Νάσβιλ, στην πολιτεία Τενεσί, ως την 28χρονη Όντρεϊ Χέιλ, η οποία είναι μια τρανς πρώην μαθήτρια...

Χαιρετίζει ο Σι Τζινπίνγκ την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Ριάντ-ΤεχεράνηςΚόσμος

Ο Σι Τζινπίνγκ χαιρέτισε την πρόσφατη αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας, για την οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο το Πεκίνο, στη διάρκεια τηλεφωνικής επι...