ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απίστευτες δηλώσεις Ακάρ: «Παρά τις παράλογες, παράνομες δηλώσεις θέλουμε διάλογο με την Ελλάδα»

Συνεχίζει να προκαλεί ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επιχειρεί να εμφανίσει την Τουρκία ως υπέρμαχη του διαλόγου τον οποίο «αρνείται η Ελλάδα.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει παράλογες και παράνομες τις ελληνικές θέσεις (που αφορούν στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας).

Συγκεκριμένα, ο Ακάρ σε κοινές δηλώσεις με τον Φινλανδό ομόλογό του, Άντιι Καϊκόνεν, στην Άγκυρα, υποστήριξε πως «είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσω διαλόγου στο πλαίσιο του νόμου και των σχέσεων καλής γειτονίας».

Και πρόσθεσε: «Ο διάλογος από μόνος του δεν σημαίνει επίλυση των προβλημάτων. Αλλά δεν είναι επίσης δυνατή η επίλυση προβλημάτων χωρίς διάλογο. Αποδίδουμε σημασία στις συμβουλευτικές συνομιλίες, στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και στις διαδικασίες τμηματοποίησης του ΝΑΤΟ και κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη συνέχισή τους».

Παράλογες δηλώσεις

«Δύο από τις συναντήσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα. Περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια να έρθει η ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για την τέταρτη συνάντηση, η οποία θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα. Αλλά δεν ήρθαν. Προσκαλώ τον Έλληνα ομόλογό μου στην Τουρκία κάθε φορά που συναντιόμαστε, διότι οι καλές σχέσεις μεταξύ των υπουργών συμβάλλουν στη δημιουργία ατμόσφαιρας για την επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, κάθε φορά ο ομόλογός μου αναβάλλει την πρόσκληση/επίσκεψη για διάφορους λόγους. Αυτή είναι η κατάσταση. Στην τελευταία συνάντηση του ΝΑΤΟ, είπα στον Έλληνα ομόλογό μου ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν με συνάντηση στο πόδι. Επανέλαβα την πρόσκληση», πρόσθεσε.

Και συνέχισε, λέγοντας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Καθημερινής, ότι «η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα. Δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει σε απειλές. Κάποιοι πολιτικοί και κάποιοι στρατιωτικοί στην Ελλάδα σχεδόν κοιμούνται, ονειρεύονται. Πρέπει να ξυπνήσουν τώρα. Θα πρέπει να δουν την πραγματικότητα και να δράσουν αναλόγως».

«Παρά τις παράλογες, παράνομες δηλώσεις, έχουμε υπογραμμίσει σε όλες τις εκκλήσεις μας, ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διαλόγου. Έχουμε 20 προβλήματα; Τονίσαμε ότι τουλάχιστον 3 ή 5 από αυτά μπορούν να επιλυθούν με συνομιλίες αντιπροσωπείας, και ακόμη και αν δεν μπορούν να επιλυθούν, μπορούν να διατηρηθούν υπό έλεγχο και να αντιμετωπιστούν με τρόπο που δεν θα βλάψει την περιοχή και τη συμμαχία στο ΝΑΤΟ. Το να λέμε ότι δεν θα καταπατήσουμε τα δικαιώματά μας δεν αποτελεί απειλή. Ο διάλογος δεν αποτελεί αδυναμία. Μην αναλώνεστε στις υποκινήσεις από άλλους. Πατήστε τα πόδια σας στο έδαφος», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Βρετανία: Ραγδαία αύξηση των παιδικών θανάτων από στρεπτόκοκκο τύπου Α’Κόσμος

Ο αριθμός των παιδιών που πέθαναν από στρεπτόκοκκο τύπου Α' στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα ανέβηκε στα 15. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο η Υπηρεσία Προστασία ...

Πούτιν: Τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές θα συνεχιστούν – Μακρά διαδικασία ο πόλεμοςΚόσμος

Ο  Βλαντίμιρ Πούτιν  ανέφερε πως οι επιθέσεις κατά των υποδομών στην  Ουκρανία  θα συνεχιστούν. Συνέχισε λέγοντας ότι όπου έχουν γίνει τα χτυπήματα έχουν προκαλέσει μαζικές διακοπέ...

FT: Η Δύση κατηγορεί την Τουρκία ότι μπλοκάρει τις προμήθειες πετρελαίου στην παγκόσμια αγοράΚόσμος

Η Δύση κατηγορεί την Άγκυρα ότι εμποδίζει τον εφοδιασμό της παγκόσμιας αγοράς με πετρέλαιο. Aυτό συνέβη αφότου  η Τουρκία σταμάτησε να επιτρέπει τη διέλευση πετρελαιοφόρων από τη Μ...

ΠΟΥ: Θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για παγκόσμια συμφωνία με στόχο την καταπολέμηση των πανδημιώνΚόσμος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για μια παγκόσμια συμφωνία με στόχο την καλύτερη καταπολέμηση των πανδημιώ...