ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Α. Μούρτι η πάμπλουτη σύζυγος του Ρ. Σούνακ – Κόρη δισεκατομμυριούχου ιδρυτή κολοσσού πληροφορικής

Ο Ρίσι Σούνακ, τις τελευταίες ώρες θεωρείται το φαβορί για την πρωθυπουργία στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας.

Η πάμπλουτη σύζυγός του, Αξάτα Μούρτι είναι η κόρη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της εταιρείας τεχνολογίας «Infosys» Ναραγιάνα Μούρτι. Ενώ η μητέρα της Σουντά Μούρτι, είναι η πρώτη γυναίκα μηχανικός που εργάστηκε για την τότε μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ινδίας, σύμφωνα με τον Guardian. Είναι περισσότερο γνωστή για το κοινωνικό της έργο και τη συμβολή της στη λογοτεχνία.

Η Αξάτα γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1980 και με τον Ρίσι Σούνακ γνωρίστηκαν όταν σπούδαζαν και οι δύο στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Παντρεύτηκαν το 2009 στη Μπανγκαλόρ και έχουν δύο κόρες, την Κρίσνα και την Ανούσκα.

Η Αξάτα Μούρτι είναι διευθύντρια της επενδυτικής εταιρείας Catamaran Ventures ενώ το 2010 λάνσαρε τη δική της μάρκα μόδας, «Akshata Designs». «Με ενδιαφέρει η ιστορία πίσω από ένα συγκεκριμένο ρούχο, η αυθεντικότητά του, η δεξιοτεχνία και η προστασία μιας πλούσιας κληρονομιάς», είχε πει η Αξάτα στη «Vogue India».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Scotsman» η εκτιμώμενη καθαρή αξία των περιουσιακών της στοιχείων φτάνει στο ύψος των 500 εκατομμυρίων λιρών. Εκτός από το μερίδιό της στον οικογενειακό κολοσσό είναι μέτοχος σε έξι ακόμη εταιρείες.

Ο 42χρονος Σούνακ, πρώην υπουργός Οικονομικών, πιθανόν να οριστεί νέος αρχηγός του κόμματος ακόμη και σήμερα. Ο πολυεκατομμυριούχος πρώην χρηματιστής θα αντιμετωπίσει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις για να αποκαταστήσει την αμαυρωμένη δημοσιονομική εικόνα της χώρας με μείωση των δαπανών καθώς η χώρα βυθίζεται στην ύφεση εξαιτίας και του συνεχώς αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, των στεγαστικών επιτοκίων και των αυξήσεων στις τιμές των τροφίμων.

Αν ο Σούνακ βγει νικητής, τότε θα γίνει ο πρώτος ινδικής καταγωγής πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η οικογένειά του μετανάστευσε στη Βρετανία τα χρόνια του 1960, μια περίοδο κατά την οποία πολλοί άνθρωποι προερχόμενοι από τις πρώην βρετανικές αποικίες έφθασαν στη χώρα για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Σούνακ φοίτησε στο πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ όπου γνώρισε τη σύζυγό του Ακσάτα Μέρθι, κόρη του Ινδού δισεκατομμυριούχου Ν.Ρ Ναραγιάνα Μέρθι, ιδρυτή του ινδικού κολοσσού της πληροφορικής Infosys Systems, ενώ εργάστηκε και στην Goldman Sachs ως αναλυτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ρίσι Σούνακ: "Ενότητα ή πεθαίνουμε" - Δραματικό μήνυμα στους Τόρις, απέκλεισε τις εκλογέςΚόσμος

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής του θα είναι η επίτευξη οικονομικής σταθερότητας και στη συνέχεια η υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε το κόμμα πριν από τις εκλογές του 2019,...

Για πρώτη φορά ακούστηκε ο ήχος του μαγνητικού πεδίου της Γης και θυμίζει...θρίλερ - ΑκούστεΚόσμος

Κάπως τρομακτικός, θυμίζοντας...θρίλερ, είναι ο ήχος του προστατευτικού μαγνητικού πεδίου της Γης. Για πρώτη φορά, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), επιστή...

Ρίσι Σούνακ: Το παιδί Ινδών μεταναστών που έγινε πρωθυπουργός της ΒρετανίαςΚόσμος

Ο 42χρονος Ρίσι Σούνακ, με καταγωγή από την Ινδία και πιστός ινδουιστής,  ήρθε για πρώτη φορά στο προσκήνιο στη Βρετανία όταν, σε ηλικία 39 ετών, έγινε υπουργός Οικονομικών υπό τον...

Viral τα καπέλα κατά της αντιγραφής στις Φιλιππίνες – Από χάρτινες αυγοθήκες μέχρι σακούλες και μαντίλιαΚόσμος

Viral έχουν γίνει οι φωτογραφίες των μαθητών στις  Φιλιππίνες  που φορούν τα λεγόμενα «καπέλα κατά της αντιγραφής», κατά τη διάρκεια  εξετάσεων σε πανεπιστήμια. Όπως αναφέρει το BB...

Θέμα ωρών για τον Ρίσι Σούνακ να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της ΒρετανίαςΚόσμος

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Ρίσι Σούνακ θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες, μετά την απόσυρση από την κούρσα του Μπόρ...