ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Viral τα καπέλα κατά της αντιγραφής στις Φιλιππίνες – Από χάρτινες αυγοθήκες μέχρι σακούλες και μαντίλια

Viral έχουν γίνει οι φωτογραφίες των μαθητών στις Φιλιππίνες που φορούν τα λεγόμενα «καπέλα κατά της αντιγραφής», κατά τη διάρκεια εξετάσεων σε πανεπιστήμια.

Όπως αναφέρει το BBC, ζητήθηκε από τους φοιτητές ενός κολεγίου στην πόλη Legazpi να φορούν καλύμματα στο κεφάλι που θα τους εμπόδιζαν να κρυφοκοιτάζουν τα γραπτά των άλλων.

Πολλοί ανταποκρίθηκαν δημιουργώντας αυτοσχέδια καλύμματα από χαρτόνι, κουτιά αυγών και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.

 
 
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
 

Η καθηγήτριά τους δήλωσε στο BBC ότι έψαχνε έναν «διασκεδαστικό τρόπο» για να διασφαλίσει την «ακεραιότητα και την ειλικρίνεια» στις τάξεις της.

Η Mary Joy Mandane-Ortiz, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Bicol University College of Engineering, δήλωσε ότι η ιδέα ήταν «πραγματικά αποτελεσματική».

Η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε για τις πρόσφατες ενδιάμεσες εξετάσεις, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες φοιτητές του κολεγίου την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Η καθηγήτρια Mandane-Ortiz δήλωσε ότι αρχικά ζήτησε από τους φοιτητές να φτιάξουν ένα «απλό» σχέδιο από χαρτί. Εμπνεύστηκε από μια τεχνική που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη αρκετά χρόνια πριν.

Το 2013, μια εικόνα που έγινε viral, φαινόταν να δείχνει φοιτητές πανεπιστημίου στην Μπανγκόκ να δίνουν γραπτές εξετάσεων φορώντας φύλλα χαρτιού κολλημένα σε κάθε πλευρά του κεφαλιού τους, προκειμένου να μην μπορούν να αντιγράψουν.

Η καθηγήτρια Mandane-Ortiz είπε ότι οι εκπαιδευόμενοι μηχανικοί ενθουσιάστηκαν με την ιδέα και προσπάθησαν για το καλύτερο.

Όπως είπε, κάποιοι δημιούργησαν πολύπλοκα καλύμματα κεφαλής σε «μόλις πέντε λεπτά», με απορρίμματα που βρήκαν τριγύρω τους. Άλλοι πάλι φόρεσαν καπέλα, κράνη ή μάσκες για το Halloween.

Η καθηγήτρια Mandane-Ortiz δήλωσε ότι οι φοιτητές της είχαν καλύτερες επιδόσεις φέτος, αφού παρακινήθηκαν από τις αυστηρές συνθήκες εξέτασης να μελετήσουν πολύ σκληρά. Πολλοί από αυτούς παρέδιδαν νωρίς τα γραπτά τους πρόσθεσε, και κανείς δεν πιάστηκε να αντιγράφει φέτος.

Πηγή: BBC 

Διαβάστε επίσης

Για πρώτη φορά ακούστηκε ο ήχος του μαγνητικού πεδίου της Γης και θυμίζει...θρίλερ - ΑκούστεΚόσμος

Κάπως τρομακτικός, θυμίζοντας...θρίλερ, είναι ο ήχος του προστατευτικού μαγνητικού πεδίου της Γης. Για πρώτη φορά, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), επιστή...

Ρίσι Σούνακ: Το παιδί Ινδών μεταναστών που έγινε πρωθυπουργός της ΒρετανίαςΚόσμος

Ο 42χρονος Ρίσι Σούνακ, με καταγωγή από την Ινδία και πιστός ινδουιστής,  ήρθε για πρώτη φορά στο προσκήνιο στη Βρετανία όταν, σε ηλικία 39 ετών, έγινε υπουργός Οικονομικών υπό τον...

Α. Μούρτι η πάμπλουτη σύζυγος του Ρ. Σούνακ – Κόρη δισεκατομμυριούχου ιδρυτή κολοσσού πληροφορικήςΚόσμος

Ο  Ρίσι Σούνακ , τις τελευταίες ώρες θεωρείται το φαβορί για την πρωθυπουργία στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την παραίτηση της  Λιζ Τρας . Η πάμπλουτη σύζυγός του,  Αξάτα Μούρτι  είναι ...

Θέμα ωρών για τον Ρίσι Σούνακ να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της ΒρετανίαςΚόσμος

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Ρίσι Σούνακ θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες, μετά την απόσυρση από την κούρσα του Μπόρ...

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν κατοικίες, εκκενώνουν τη Χερσώνα και προειδοποιούν για κλιμάκωσηΚόσμος

Τη δημιουργία τοπική στρατιωτικής μονάδας στην κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα η διορισμένη από τη Ρωσία διοίκηση της περιοχής.  Σύμφωνα με την ...

Aνθρωπιστικές οργανώσεις: «Καταστροφή» η νέα επιδημία χολέρας στη ΑϊτήΚόσμος

Η κατάσταση είναι «ανησυχητική», «χαοτική», μια «καταστροφή»: στην Αϊτή μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της επιδημίας χολέρας, που ξέσ...