ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μόσχα: Δημοσίευσε βίντεο από την φερόμενη ως δολοφόνο της Ντούγκινα (vid)

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών FSB δημοσίευσε βίντεο στο οποίο δείχνει μια Ουκρανή, η οποία φέρεται ως η δολοφόνος της Ντάρια Ντούγκιν, στη Μόσχα.

 

Η Ντάρια Ντούγκινα σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό της, ενώ είναι κόρη του Αλεξάντερ, γνωστού ως «εγκέφαλου» του Πούτιν και θεωρητικός του ρωσικού εθνικισμού. Η Ρωσία χαρακτήρισε την ενέργεια «τρομοκρατική», ενώ η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τη δολοφονία.

Στο βίντεο της FSB αναφέρεται ότι απεικονίζεται η Natalya Vovk, μαζί με την κόρη της, να εισέρχονται στη Ρωσία και μέσα στο κτήριο όπου ζούσε το θύμα και στη συνέχεια να αποχωρούν βιαστικά από τη χώρα.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η 43χρονη Ουκρανή και βασική ύποπτος της δολοφονίας εισήλθε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου με αμάξι που έφερε πινακίδες της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», ενώ στη Μόσχα τις άλλαξε με πινακίδες του Καζακστάν. Λίγες ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση, η 43χρονη πέρασε στην Εσθονία με ουκρανικές αυτή τη φορά πινακίδες.

Οι ρωσικές αρχές ανέφεραν επίσης ότι η ίδια χρησιμοποιούσε την έφηβη κόρη της για «κάλυψη», ώστε να κινείται στη Ρωσία χωρίς να προκαλεί υποψίες. Επίσης, νοίκιασε διαμέρισμα στο ίδιο κτήριο που έμενε η Ντούγκινα.

Έφτασε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου

Οι Μυστικές Υπηρεσίες αναφέρουν ότι το έγκλημα προετοιμάστηκε και διαπράχθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και ο δράστης ήταν η Natalya Vovk, η οποία εισήλθε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου με τη 12χρονη κόρη της και νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην πολυκατοικία όπου ζούσε η Ντούγκινα.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, η Vovk ακολουθούσε τη Ντούγκινα, με ένα Mini Cooper, στο οποίο άλλαξε τρεις φορές αριθμό κυκλοφορίας. Την ημέρα της δολοφονίας, η ίδια και η κόρη της βρίσκονταν στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ Tradition και αφού η Ντούγκινα έφυγε από την εκδήλωση, έκανε ελεγχόμενη έκρηξη του SUV Toyota Land Cruiser Prado. Μετά από αυτό, η Vovk και το κορίτσι έφυγαν για την Εσθονία, αναφέρει η Μόσχα.

Σύμφωνα με την ομάδα χάκερ RahDit, η 43χρονη Ουκρανή γυναίκα υπηρέτησε προηγουμένως στο εθνικιστικό τάγμα Azov. Το πατρικό της όνομα είναι Shaban.

 

Αλεξάντερ Ντούγκιν: Τρομοκρατική ενέργεια του ουκρανικού ναζιστικού καθεστώτος

Δήλωση για το θάνατο της κόρης του έκανε και ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος φέρεται να νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο αμέσως μετά το δυστύχημα.

 

Ο ίδιος χαρακτήρισε το θάνατό της ως «τρομοκρατική ενέργεια του ουκρανικού ναζιστικού καθεστώτος».

«Ήταν μια όμορφη ορθόδοξη κοπέλα, πατριώτισσα, πολεμική ρεπόρτερ και φιλόσοφος. Οι ομιλίες και τα ρεπορτάζ της ήταν πάντα εμπεριστατωμένα και βασισμένα σε αποδείξεις. Ποτέ δεν κάλεσε σε βία και πόλεμο. Ήταν ανερχόμενο αστέρι, στην αρχή του ταξιδιού της. Οι εχθροί της Ρωσίας την σκότωσαν με κακία, κρυφά και αθόρυβα» είπε και πρόσθεσε..

 

Η αντίδραση του Κιέβου

Στην πρώτη αντίδραση του Κιέβου μετά τις κατηγορίες, ο προεδρικός σύμβουλος Μιχαϊλο Ποντόλιακ κάνει λόγο για ρωσική προπαγάνδα και χαρακτηρίζει τις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας «οχιές».

«Η ρωσική προπαγάνδα ζει σε έναν φανταστικό κόσμο: Ουκρανή γυναίκα και το 12χρονο παιδί της θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την ανατίναξη του αυτοκινήτου της προπαγανδίστριας Ντούγκινα. Παραδόξως, δεν βρήκαν επί τόπου την «εσθονική βίζα». Οι οχιές στις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας ξεκίνησαν έναν ενδοφυλετικό αγώνα».

 

 

 

Πηγή: libre.gr

Διαβάστε επίσης

Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες του Δία από το διαστημικό τηλεσκόπιο James WebbΚόσμος

Αμερικανοί αστρονόμοι έδωσαν στη δημοσιότητα νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες του Δία, τις πρώτες που τράβηξε το νέο ισχυρό διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb από τον μεγαλύτερο πλανήτη...

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει γέφυρα του Κατάρ με την Ευρώπη, πύλη εισόδου ενέργειας για την ευρωπαϊκή αγορά(βίντεο)Κόσμος

Το θέμα της ενέργειας ήταν κυρίαρχο κατά την σημερινή, πρώτη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κατάρ. Επίσκεψη, η οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είναι υ...

ΗΠΑ: Ο κορυφαίος επιδημιολόγος δρ.Άντονι Φάουτσι ανακοίνωσε ότι παραιτείται από όλες τις θέσεις ευθύνης του -Τι συνέβηΚόσμος

Με δήλωση στον ιστότοπο του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ, ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, Άντονι Φάουτσι, ανακοινώνει την παραίτησή του από όλες τις θέσεις ευθύνης.   Σ...

Σουηδία: Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν μια βόμβα που βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της ΣτοκχόλμηςΚόσμος

Η αστυνομία κατέστρεψε ένα σακίδιο που περιείχε εκρηκτικά και βρέθηκε στο κέντρο της Στοκχόλμης αργά το βράδυ της Κυριακής, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος των σουηδικών αρχών.   Ο ...

Η Πορτογαλία στο έλεος των δασικών πυρκαγιών – Η Ελλάδα συνδράμει στην κατάσβεσή τους με 2 αεροσκάφηΚόσμος

Η Πορτογαλία , η οποία από τις αρχές Ιουλίου πλήττεται από ένα τρίτο κύμα καύσωνα, δίνει σήμερα 22 Αυγούστου, «μάχη» εναντίον πολλών πυρκαγιών ενώ η χώρα βρίσκεται μέχρι αύριο, Τρί...

Οι ποινικολόγοι στην Αγγλία και την Ουαλία ψήφισαν υπέρ της προκήρυξης επ'αόριστον απεργίας από τις 5 ΣεπτεμβρίουΚόσμος

Οι ποινικολόγοι στην Αγγλία και την Ουαλία ψήφισαν υπέρ της προκήρυξης απεργίας επ'αόριστον από τον ερχόμενο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Ποινικολόγων (CBA), απει...