ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Επικίνδυνος μισογύνης»: Ο Άντριου Τέιτ αποκλείστηκε από Instagram και Facebook

 

Ο πρώην αθλητής του κικ μπόξινγκ και παίκτης ριάλιτι αποκλείστηκε με βάση τους κανονισμούς της εταιρείας περί «επικίνδυνων οργανισμών και φυσικών προσώπων», σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που παρείχε η Meta στον Guardian. 

Ο Τέιτ έγινε ιδιαίτερα γνωστός μετά τη συμμετοχή του στο Big Brother στη Μεγάλη Βρετανία το 2016. Είχε αποβληθεί από το ριάλιτι μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που τον έδειχνε να χτυπά μία γυναίκα. 

Έκτοτε, είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media αλλά το περιεχόμενο που αναρτά έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με οργανώσεις για ενδοοικογενειακή κακοποίηση να καταγγέλλουν «ακραίο μισογυνισμό». 

Σε post του στο Twitter το 2017 ανέφερε πως οι γυναίκες πρέπει να μένουν στο σπίτι και κατηγόρησε τα θύματα βιασμών ότι «φέρουν ευθύνη» για τις επιθέσεις που δέχθηκαν. Έκτοτε η πλατφόρμα τον έχει αποκλείσει.

Η φήμη του διαδόθηκε μέσω των βίντεό του με συμβουλές προς άνδρες, πολλά εκ των οποίων είναι ακραία σεξιστικά. Σε ένα εξ αυτών, χαρακτηριστικά, περιέγραψε τον εαυτό του ως «απολύτως μισογύνη». «Είμαι ρεαλιστής και όταν είσαι ρεαλιστής, είσαι σεξιστής. Δεν υπάρχει τρόπος να είσαι ριζωμένος στην πραγματικότητα και να μην είσαι σεξιστής». 

Σε δήλωσή του στο βρετανικό μέσο, ο ίδιος έκανε λόγο για βίντεο-παρωδία, σημειώνοντας πως «παίζει έναν κωμικό χαρακτήρα». 

«Ο εντυπωσιασμός του διαδικτύου προκάλεσε την ιδέα ότι είμαι κατά των γυναικών, ενώ τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια» δήλωσε, προσθέτοντας ότι έχει κάνει δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που ωφελούν τις γυναίκες. «Είμαι πραγματικά αθώος».

Ο Τέιτ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και έχει εμφανιστεί σε πολλά δεξιά podcasts, συμπεριλαμβανομένων εκπομπών όπως το Infowars, το οποίο φιλοξενεί ο ακροδεξιός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς.

Πριν από την απαγόρευσή του είχε περισσότερους από 4,7 εκατομμύρια followers στο Instagram.

Και το κανάλι του στο TikTok έχει απενεργοποιηθεί, ενώ διαγράφεται και υλικό που έχει hashtags που συνδέονται με αυτόν. 

«Ο μισογυνισμός είναι μια ιδεολογία μίσους που δεν είναι ανεκτή στο TikTok» δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας. «Αφαιρούμε άμεσα βίντεο και λογαριασμούς εδώ και εβδομάδες και χαιρετίζουμε την είδηση ότι και άλλες πλατφόρμες λαμβάνουν μέτρα εναντίον αυτού του ατόμου». 

Η βρετανική ομάδα υπεράσπισης Hope Not Hate χαρακτήρισε τον Τέιτ «επικίνδυνο μισογύνη» και κάλεσε περισσότερες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τον διαγράψουν.

Με πληροφορίες από Guardian/lifo.gr

Διαβάστε επίσης

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ζητεί τα ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα να φθάσουν στις παγκόσμιες αγορές "ανεμπόδιστα"Κόσμος

Τα ρωσικά λιπάσματα και αγροτικά προϊόντα πρέπει να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές "ανεμπόδιστα", απέναντι στον κίνδυνο μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης ήδη α...

Κριμαία: Ουκρανικό drone έπληξε το αρχηγείο του Πολεμικού Ναυτικού της ΡωσίαςΚόσμος

Επίθεση με drone είχε στόχο σήμερα το κτίριο του γενικού επιτελείου του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο βρίσκεται στη Σεβαστούπολη, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ανα...

Άλλα δύο πλοία που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα αναχώρησαν από λιμάνι της ΟυκρανίαςΚόσμος

Δύο ακόμη πλοία με σιτηρά απέπλευσαν από το λιμάνι Χορνομόρσκ της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ανεβάζοντας σε 27 τον συνολικό αριθμό των πλοίων πο...

Σάνα Μάριν για βίντεο με τραγουδιστή: «Δεν έκανα κάτι που δεν μπορώ να πω στον άνδρα μου»Κόσμος

    Η Σάνα Μάριν απάντησε για το βίντεο με τον χορό στην αγκαλιά τραγουδιστή σε κλαμπ στο Ελσίνκι. Τι είπε η Φινλανδή πρωθυπουργός για τον άνδρα της. Η Σάνα Μάριν  συνεχίζει να δέχ...

Washington Post: Οι Ρώσοι κατάσκοποι παραπλάνησαν το Κρεμλίνο για τον πόλεμο στην ΟυκρανίαΚόσμος

Η αμερικανική εφημερίδα έχει «ευαίσθητο υλικό » που δείχνει ότι οι Ρώσοι πράκτορες έπεισαν τον Πούτιν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα ήταν περίπατος. Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία ...

 Διαγράψτε αμέσως αυτές τις 35 εφαρμογές από το κινητό σας -Δείτε τη λίστα με τα κακόβουλα appsΚόσμος

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Bitdefender δημοσίευσε μια νέα λίστα με 35 κακόβουλες εφαρμογές για το κινητό. Μπορεί τα επίσημα ψηφιακά καταστήματα εφαρμογών να είναι ο πιο ασφαλής τρ...