ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κίνα: ”Κλείνουν τα φώτα” σε μια πόλη 16 εκατ. κατοίκων, ως μέτρο για εξοικονόμηση ενέργειας

Δραστικά είναι τα μέτρα που παίρνει η Κίνα σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις χώρας αναφορικά με τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας, κάνοντας παρεμβάσεις στο δημόσιο φωτισμό και στα ΜΜΜ.

 

Συγκεκριμένα, στην πόλη Τσενγκτούν (16 εκατ. πληθυσμός), στην περιφέρεια της Σετσουάν, λόγω τον πολύ υψηλών θερμοκρασιών, μεγάλο μέρος της πόλης αντιμετωπίζει ελλείψεις σε ρεύμα, κάνοντας τις αρχές να πάρουν μέτρα όσον αφορά τον φωτισμό σε δημόσιους χώρους, το μετρό της πόλης αλλά και τις μεγάλες φωτεινές διαφημιστικές πινακίδες.

Ο υδράργυρος ξεπερνά συχνά τους 40 βαθμούς Κελσίου τις τελευταίες μέρες στην Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, μια περιοχή που εξαρτάται κατά 80% από τα υδροηλεκτρικά φράγματα για τον εφοδιασμό της σε ηλεκτρική ενέργεια.

 

Λόγω του καύσωνα έχουν στερέψει τα ποτάμια της περιοχής, γεγονός που επιβαρύνει το δίκτυο ηλεκτροδότησης ενώ τα κλιματιστικά λειτουργούν σε πλήρη ισχύ.

Για την εξοικονόμηση ενέργειας, το μετρό της Τσενγκντού, της πρωτεύουσας της επαρχίας Σετσουάν, ανακοίνωσε χθες ότι «βελτιστοποιεί» τη θερμοκρασία στο σύστημα κλιματισμού των αμαξοστοιχιών και των σταθμών.

Κίνα: Μειώνεται δημόσιος φωτισμός και φωτεινές πινακίδες
Ο δημόσιος φωτισμός έχει επίσης μειωθεί και οι διαφημιστικές πινακίδες δεν φωτίζονται πλέον στο μετρό, όπως φαίνεται σε βίντεο του δημόσιου μέσου μεταφοράς, στο οποίο οι σταθμοί εμφανίζονται στο ημίφως.

Οι δημοτικές αρχές έδωσαν επίσης εντολή ήδη από την Τρίτη να μην φωτίζονται οι διαφημιστικές πινακίδες στους εξωτερικούς χώρους.

Στους δρόμους, οι φωτεινές πινακίδες, που είναι πανταχού παρούσες στην Κίνα, θα πρέπει επίσης να σβήσουν, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές.

Από αυτήν την εβδομάδα, η Σετσουάν παρέχει επίσης ηλεκτρικό ρεύμα με το δελτίο με αριθμό εργοστασίων και επιχειρήσεων να έχει διακόψει τη λειτουργία του και μέρος του πληθυσμού να υφίσταται διακεκομμένες διακοπές ρεύματος.

 

Κίνα: Πρόκληση για όλη τη χώρα η μείωση παραγωγής ρεύματος από την Σετσουάν

Οι δυσκολίες αυτές δημιουργούν μια πρόκληση για τον οικονομικό πνεύμονα της Κίνας, καθώς οι παραλιακές περιοχές της Τζιανγκσού και της Ζετζιάνγκ, στην ανατολική Κίνα, τροφοδοτούνται με ηλεκτρικό ρεύμα από την Σετσουάν.

Η ροή του ποταμού Γιανγκτσέ είναι κατώτερη κατά 51% του μέσου όρου των πέντε τελευταίων ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων CNS.

Κύματα καύσωνα πλήττουν τακτικά την Κίνα το καλοκαίρι, κυρίως το δυτικό, άνυδρο τμήμα της χώρας, όπως και τον νότο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα τελευταία χρόνια οι καύσωνες είναι πιο ισχυροί εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Η πιο μακρά περίοδος υψηλών θερμοκρασιών από το 1961
Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, η Κίνα περνάει την πιο μακρά περίοδο υψηλών θερμοκρασιών από το 1961.

Στην Τζιανγκσού, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κάνει τόση ζέστη που η θερμοκρασία του οδοστρώματος φτάνει σε σημεία τους 68 βαθμούς Κελσίου. Οι τοπικές αρχές έχουν προειδοποιήσει τους οδηγούς για τον κίνδυνο να σκάσουν ελαστικά οχημάτων.

Παράλληλα ξαφνικές πλημμύρες έπληξαν την Τετάρτη το βορειοδυτικό και άνυδρο συνήθως, τμήμα της Κίνας.

Ο απολογισμός των νεκρών από αυτές, ο οποίος αναθεωρήθηκε προς τα πάνω σήμερα, ανέρχεται σε τουλάχιστον 18, ενώ οι αγνοούμενοι είναι 13, σύμφωνα με το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Οι πλημμύρες αυτές προκάλεσαν σε ορεινή ζώνη κατολισθήσεις και εξέτρεψαν τη ροή ποταμού.

 

 

Πηγή: libre.gr

Διαβάστε επίσης

Washington Post: Οι Ρώσοι κατάσκοποι παραπλάνησαν το Κρεμλίνο για τον πόλεμο στην ΟυκρανίαΚόσμος

Η αμερικανική εφημερίδα έχει «ευαίσθητο υλικό » που δείχνει ότι οι Ρώσοι πράκτορες έπεισαν τον Πούτιν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα ήταν περίπατος. Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία ...

 Διαγράψτε αμέσως αυτές τις 35 εφαρμογές από το κινητό σας -Δείτε τη λίστα με τα κακόβουλα appsΚόσμος

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Bitdefender δημοσίευσε μια νέα λίστα με 35 κακόβουλες εφαρμογές για το κινητό. Μπορεί τα επίσημα ψηφιακά καταστήματα εφαρμογών να είναι ο πιο ασφαλής τρ...

Φινλανδία: Η πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε τεστ για ναρκωτικά - Διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε έκανε χρήσηΚόσμος

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν δήλωσε σήμερα ότι υποβλήθηκε σε εξέταση για ναρκωτικά, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που την έδειχναν να συμμετέχει σε ένα πάρτι με φίλους τ...

Σερβία: Η στάθμη του Δούναβη έπεσε και έκαναν την εμφάνισή τους γερμανικά πολεμικά πλοία, βυθισμένα από το 1944Κόσμος

Η χειρότερη ξηρασία εδώ και χρόνια στην Ευρώπη έριξε τη στάθμη του ποταμού Δούναβη σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα που έχει καταγραφεί ποτέ εδώ και έναν αιώνα, με αποτέλεσμα κοντά...

Ο Πούτιν προειδοποιεί για «τεράστια πυρηνική καταστροφή» στη Ζαπορίζια -Τι είπε στον ΜακρόνΚόσμος

Μια τεράστια πυρηνική καταστροφή απειλεί τον κόσμο εξαιτίας της κατάστασης στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας, σύμφωνα με όσα είπε ο Πούτιν στον Μακρόν.   Σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, ...

«Θα φάμε ή θα ζεσταθούμε;», το δίλημμα του χειμώνα για τους Βρετανούς - Φόβοι για νεκρούς από το κρύοΚόσμος

Αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται η Βρετανία με το δίλημμα να έγκειται μεταξύ... σίτησης ή θέρμανσης.   Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει μια «ανθρωπιστική κ...

Νέα επικοινωνία Μακρόν - Πούτιν: "Οι Ουκρανοί φταίνε για ό,τι συνέβη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια"Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 45 λεπτών είχαν σήμερα ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γαλλική προ...