ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντρίι Γιέρμακ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία χρειάζεται να τελειώσει πριν από τον χειμώνα

Ο γενικός γραμματέας της ουκρανικής προεδρίας δήλωσε χθες ότι το Κίεβο πρέπει να τελειώσει τον πόλεμο με τη Ρωσία προτού έρθει ο χειμώνας.

Σε διαφορετική περίπτωση, δήλωσε ο Αντρίι Γιέρμακ στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει τις ενεργειακές υποδομές και τα συστήματα θέρμανσης.

Ο ρωσικός στρατός ήδη πλήττει υποδομές, προειδοποίησε. «Αυτός είναι ένας από τους λόγους που θέλουμε (...) ο πόλεμος να τερματιστεί περί τα τέλη του φθινοπώρου».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία άρχισε την 24η Φεβρουαρίου και οδεύει να συμπληρώσει έξι μήνες.

Σύμφωνα με τον κ. Γιέρμακ, ο ουκρανικός στρατός κάνει ό,τι μπορεί για να ανακαταλάβει εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων. Όσο περισσότερο ο ρωσικός στρατός οχυρώνει τις θέσεις του τόσο πιο δύσκολο γίνεται το καθήκον των στρατευμάτων του Κιέβου, αναγνώρισε.

Ο ρωσικός στρατός κατέχει περίπου το ένα πέμπτο της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας, που η Μόσχα προσάρτησε το 2014.

Δεν υπάρχει σήμερα καμιά ένδειξη ότι θα αρχίσουν σύντομα συνομιλίες για να τερματιστεί η ένοπλη σύρραξη μέσω διαπραγματεύσεων.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Washington Post: Στην κατοικία του Τραμπ το FBI έψαχνε έγγραφα που σχετίζονται με πυρηνικάΚόσμος

Η ομοσπονδιακή αστυνομία επιδίωκε να ανακτήσει έγγραφα τα οποία συνδέονται με τα πυρηνικά όπλα όταν διεξήγαγε έρευνα στην κατοικία του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ...

Κριμαία: Τι όπλο θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιήσει οι Ουκρανοί για το πλήγμα στη ρωσική αεροπορική βάσηΚόσμος

Αν και μέχρι στιγμής η μεν Ρωσία υποστηρίζει ότι η καταστροφική έκρηξη στην αεροπορική βάση Σάκι στην Κριμαία οφείλεται σε ατύχημα και η δε Ουκρανία δεν έχει αναλάβει επισήμως την ...

Ουκρανός υπ. Εσωτερικών: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια "τραγωδία" στον πυρηνικό σταθμό της ΖαπορίζιαΚόσμος

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του πρέπει να είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο στον - υπό τον έλεγχο ρωσικών δυνάμεων - πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαρα...

Eκτακτη σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον πυρηνικό σταθμό της ΖαπορίζιαΚόσμος

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, Μιχαήλ Ουλιάνοφ, δήλωσε χθες ότι η Ρωσία ζήτησε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για ...