ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γαλλικές Εκλογές: Πικρή “ήττα” για Μακρόν σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ – Χάνει την απόλυτη πλειοψηφία

Η παράταξη του Εμάνουελ Μακρόν «Μαζί» (“Ensemble”) απέχει πολύ από την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με μια πρώτη δημοσκόπηση που επικαλείται η βελγική εφημερίδα Le Soir.

 

Όπως αναφέρει, το κόμμα του Μακρόν αναμένεται να εξασφαλίσει από 208 έως 248 έδρες, όταν χρειάζονται 289 για την απόλυτη πλειοψηφία.

Σύμφωνα με το ίδιο ΜΜΕ η αριστερή συμμαχία Nupes των Σοσιαλιστών, Οικολόγων και Κομμουνιστών υπό την «Ανυπόταχτη Γαλλία» του Ζαν-Λικ Μελανσόν αναμένεται να έρθει δεύτερη εξασφαλίζοντας από 163 έως 203 έδρες, ενώ τρίτη δύναμη στη νέα Γαλλική Εθνοσυνέλευση προβλέπεται να αναδειχθεί ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν εξασφαλίζοντας από 67 έως 90 έδρες και θα σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, που θα του επιτρέψει να εκφράζει τις απόψεις του από το βήμα της Βουλής, αλλά και πρόσβαση σε επιτροπές και χρήμα.

Η συντηρητική δεξιά των Ρεπουμπλικανών μαζί με το κεντροδεξιό UDI αναμένεται, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, να εξασφαλίσει από 30 έως 50 έδρες.

 

Πηγή: libre.gr 

Διαβάστε επίσης

Το παράξενο μπλε σπιράλ στον νυχτερινό ουρανό που αναστάτωσε τους ΝεοζηλανδούςΚόσμος

Σαστισμένους και εντυπωσιασμένους άφησε τους παρατηρητές των αστεριών στη Νέα Ζηλανδία ένας παράξενος, σπειροειδής σχηματισμός φωτός στον νυχτερινό ουρανό το βράδυ της Κυριακής. Γύ...

Ο Τραμπ πίεσε τον πρώην αντιπρόεδρό του να μην επικυρώσει τη νίκη του Μπάιντεν στις εκλογές του 2020Κόσμος

Εμπρηστικές αναρτήσεις στο Twitter, ένα απειλητικό τηλεφώνημα, εμπρηστικός λόγος: η επιτροπή έρευνας για την επίθεση στο Καπιτώλιο παρουσίασε χθες Πέμπτη τις πιέσεις που άσκησε ο π...