ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θρήνος στην Κύπρο για τον θάνατο της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου

Θλίψη έχει σκορπίσει στην Κύπρο ο θάνατος της υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου. Τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους οικείους της εκφράζει ο πολιτικός κόσμος στη Μεγαλόνησο, ενώ με ανακοινώσεις τους τα κόμματα κάνουν αναφορά στο έργο και το ήθος της.

 

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στην Αθήνα έπειτα από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου. Είχε μεταφερθεί μ στην Ελλάδα και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω της σοβαρής υπαραχνοειδούς αιμορραγίας που παρουσίασε. Έδωσε “μάχη”, αλλά δεν τα κατάφερε. Πέθανε σε ηλικία 68 ετών.

Θλίψη και οδύνη στον πολιτικό κόσμο της Κύπρου

Με θλίψη η ηγεσία και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού αποχαιρετούμε τη Ζέτα Αιμιλιανίδου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού και προσθέτει: «Θρηνούμε την απώλεια μιας φίλης, συναγωνίστριας της παράταξής μας που άφησε το στίγμα της στην πολιτική ζωή του τόπου μέσα από την προσήλωσή της και τη διαρκή της προσφορά στον άνθρωπο και στην κοινωνία με απώτερο άξονα το καλό της πατρίδας μας.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο χαρακτήρας και το έργο της, θ’ αποτελούν για πάντα παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας του Εκτελεστικού Γραφείου αποφασίστηκαν οι τρόποι με τους οποίους ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα τιμήσει τη Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Οι σημαίες στο κτίριο του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και σε όλα τα κτίρια της παράταξης θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και την ημέρα της κηδείας, ο Πρόεδρος και σύσσωμη η ηγεσία του κόμματος θα παραβρεθούν στην κηδεία της Ζέτας Αιμιλιανίδου, ενώ αναβάλλονται οι προγραμματισμένες προσεχείς εκδηλώσεις.

Αποχαιρετούμε με βαρύτατη θλίψη τη Ζέτα Αιμιλιανίδου, συλλυπούμενοι την οικογένεια, τους οικείους και τους συγγενείς, τον γιο της Αχιλλέα και τα αδέλφια της Μαίρη και Δώρο.

Ο πόνος τους είναι και δικός μας».

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου, «μιας γυναίκας που υπηρέτησε τον τόπο με εντιμότητα, αφοσίωση και ήθος. Ο χαμός της αποτελεί απώλεια για τον πολιτικό κόσμο και τη δημόσια ζωή της Κύπρου. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει επίσης την οδύνη και τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

«Η Ζέτα Αιμιλιανίδου υπηρέτησε το δημόσιο βίο και τη χώρα μας με αξιοπρέπεια, ακεραιότητα, ήθος, κοινωνική ευαισθησία και αφοσίωση στις κοινές αξίες της συνεργασίας και του δημοκρατικού διαλόγου. Η διαδρομή της, συνιστά φωτεινό παράδειγμα για όλες και όλους.

Την αποχαιρετούμε με απόλυτο σεβασμό και αναγνώριση της σπουδαίας παρακαταθήκης που αφήνει στην κοινωνία, στον συνάνθρωπο και ευρύτερα στον τόπο μας.

Ο Πρόεδρος, η ηγεσία, οι αξιωματούχοι και τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες της. Αιωνία της η μνήμη».

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ θρηνεί την απώλεια της υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

«Η ηγεσία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ είχαν εργαστεί στενά με την Υπουργό Εργασίας ώστε να υλοποιηθούν μια σειρά από προτάσεις του κινήματος όπως είναι η κατώτατη σύνταξη, η επιδότηση των εργαζόμενων μητέρων για φύλαξη των παιδιών τους σε βρεφοκομικούς σταθμούς, η επέκταση της άδειας μητρότητας, η θεσμοθέτηση της άδειας πατρότητας, η γονική άδεια, παραχώρηση πρόωρης σύνταξης στους πάσχοντες με θαλασσαιμία χωρίς περικοπές κ.ά.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου υπήρξε πάντα δεκτική στις προτάσεις του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για κοινωνική δικαιοσύνη, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αγάπη της για τον συνάνθρωπο. Ξεχώριζε για την εργατικότητα, την οξυδέρκεια και την φιλευσπλαχνία της. Αιωνία θα είναι η μνήμη της», τονίζει το κόμμα της ΕΔΕΚ.

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Ζέτας Αιμιλιανίδου και σημειώνει: «Η προσφορά της στον τόπο μας, σπουδαία. Το κενό που αφήνει, δυσαναπλήρωτο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάζει».

Σημειώνεται, τέλος, ότι και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, όπως και όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου με αναρτήσεις τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εξέφρασαν την οδύνη τους για τον χαμό της Ζ. Αιμιλιανίδου.

Αναστέλλονται όλες οι δημόσιες δραστηριότητες του Νίκου Αναστασιάδη
Την αναστολή όλων των δημοσίων δραστηριοτήτων του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη έως την ημέρα της κηδείας της Ζ. Αιμιλιανίδου ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε σήμερα το πρωί με μέλη της οικογένειας της Ζέτας Αιμιλιανίδου στα οποία μετέφερε τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της φίλης, Υπουργού και συνεργάτιδας του. Σε ό, τι αφορά τα περαιτέρω, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να αναστείλει όλες τις δημόσιες δραστηριότητες του μέχρι και την ημέρα της κηδείας. Στην αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις τιμές που θα αποδώσει το κράτος στην εκλιπούσα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες οι σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και στα Υπουργεία να κυματίζουν από σήμερα μεσίστιες. Όλα όσα αφορούν την κηδεία της Υπουργού και τις σχετικές διευθετήσεις, θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Λαβρόφ: Η Ρωσία εγγυάται για την μεταφορά των σιτηρών από τη Μαύρη ΘάλασσαΚόσμος

Η Ρωσία είναι έτοιμη να εγγυηθεί τη ασφάλεια των εμπορικών πλοίων που θα μεταφέρουν σιτηρά από τα λιμάνια της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη ...

Ανησυχητικό εύρημα: Για πρώτη φορά βρέθηκαν μικροπλαστικά σε φρέσκο χιόνι στην ΑνταρκτικήΚόσμος

Ερευνητές εντόπισαν για πρώτη φορά κομμάτια μικροπλαστικού σε φρέσκο χιόνι στην Ανταρκτική, γεγονός που θα μπορούσε να επισπεύσει το λιώσιμο των πάγων και να θέσει σε κίνδυνο το σύ...

Βερολίνο: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 30 τραυματίες όταν όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος - Συνελήφθη ο οδηγόςΚόσμος

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν όχημα έπεσε σήμερα πάνω σε πλήθος στο κέντρο του Βερολίνου, ενώ άλλοι τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της γερμανικ...

ΕΕ: Κόλαφος για την Τουρκία η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου επί της ενταξιακής της πορείας το 2021Κόσμος

  Υπερψηφίστηκε πριν λίγη ώρα, με συντριπτική πλειοψηφία 448 ψήφων υπέρ έναντι 67 κατά και 107 αποχών, η φετινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για την ενταξιακή πορεία της...

Θετική στον κορονοϊο η Ανναλένα Μπέρμποκ - Ακυρώνονται οι επισκέψεις της σε Αθήνα και ΆγκυραΚόσμος

Η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ βρέθηκε θετική στον κορονοιο και διέκοψε την επίσκεψή της στο Πακιστάν, ενώ ακύρωσε και τις προγραμματισμένες για την Πέμπτη και την Παρασκε...