ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέθανε σε ηλικία 119 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η Γιαπωνέζα Κάνε Τανάκα

Μια Γιαπωνέζα, που είχε αναγνωριστεί επισήμως ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πέθανε στις 19 Απριλίου, σε ηλικία 119 ετών, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Η Κάνε Τανάκα γεννήθηκε τη 2α Ιανουαρίου του 1903 στη Φουκουόκα (νοτιοανατολική Ιαπωνία). Εκείνη τη χρονιά οι αδελφοί Ράιτ πραγματοποίησαν την πρώτη μηχανοκίνητη πτήση και η Μαρί Κιουρί έγινε η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ.

Η υγεία της Κάνε Τανάκα ήταν σχετικά καλή, έως πρόσφατα και ζούσε σε έναν οίκο ευγηρίας στη γενέτειρά της. Εκεί της άρεσε να παίζει επιτραπέζια παιχνίδια, να λύνει προβλήματα μαθηματικών, ενώ είχε αδυναμία στη σόδα και τη σοκολάτα.

Σε μικρότερη ηλικία, η Τανάκα είχε ασχοληθεί με το εμπόριο, έχοντας αναλάβει μεταξύ άλλων ένα κατάστημα με νουντλς. Παντρεύτηκε το 1922, γέννησε 4 παιδιά και υιοθέτησε ένα πέμπτο.

Επρόκειτο να συμμετάσχει με το αναπηρικό αμαξίδιό της στη λαμπαδηδρομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, όμως αρνήθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Όταν το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες της απένειμε το 2019 τον τίτλο του γηραιότερου εν ζωή ανθρώπου στον κόσμο, την είχαν ρωτήσει ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή της. Εκείνη απάντησε: «Τώρα».

Στην καθημερινότητά της, ξυπνούσε στις 06.00 το πρωί και τα απογεύματά της τα αφιέρωνε στη μελέτη των μαθηματικών και την εξάσκηση στην καλλιγραφία.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Φινλανδία και Σουηδία «θα ανακοινώσουν μαζί τον Μάιο ότι θα ζητήσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ»Κόσμος

Η Φινλανδία και η Σουηδία θα ανακοινώσουν μαζί τον Μάιο την πρόθεσή τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, γράφουν σήμερα η φινλανδική εφημερίδα Iltalehti και η σουηδική Expressen, επικαλούμε...

Στη Σκωτία αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από πρόσκληση του πρίγκιπα της Ουαλίας ΚαρόλουΚόσμος

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί αύριο στη Σκωτία, κατόπιν πρόσκλησης του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Ο π...

Οργή Τουρκίας για Μπάιντεν: Δεν υπάρχει γενοκτονία των Αρμενίων- Διαστρεβλώνεις την ιστορίαΚόσμος

Οργή προκάλεσε στην Τουρκία η χθεσινή δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για την επέτειο των 107 ετών από τη γενοκτονία των Αρμενίων, την οποία αναγνώρισε επίσημα πέρυσι...

Σάλος στην Τουρκία με τον Κιλιτσντάρογλου: Του έκοψαν το ρεύμα επειδή δεν πλήρωσε τον λογαριασμόΚόσμος

Σε μείζον πολιτικό θέμα έχει αναθχεί στην Τουρκία το γεγονός ότι έκοψαν το ρεύμα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ρεπουμπλικανικού λαϊκού κόμματος, Κεμάλ ...