ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρωσία: Η χώρα είναι αντιμέτωπη με οικονομική αναταραχή, λέει η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας 

Η Ρωσία είναι αντιμέτωπη με οικονομική αναταραχή και θα χρειαστούν 2 χρόνια για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του, λέει η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας. 

  

Η ρωσική οικονομία δεν μπορεί να επιβιώσει επ’ αόριστον με τα χρηματοοικονομικά της αποθέματα και θα πρέπει να μετασχηματισθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τον αντίκτυπο των διεθνών κυρώσεων, ανέφερε η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας Ελβίρα Ναμπιούλινα. 

  

Ρωσία: Θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να επανέλθει ο πληθωρισμός στο 4% 

Στην πιο σημαντική της ομιλία από τότε που η Ρωσία έστειλε τις δυνάμεις της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η Ναμπιούλινα δήλωσε ότι θα χρειαστεί έως το 2024 για να επανέλθει ο πληθωρισμός στον στόχο του 4%. 

  

«Η περίοδος κατά την οποία η οικονομία μπορεί να ζήσει με αποθέματα είναι ορισμένη. Και ήδη το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο μπαίνουμε σε μια περίοδο διαρθρωτικής μεταρρύθμισης και αναζήτησης νέων επιχειρηματικών μοντέλων», δήλωσε. 

  

Οι κυρώσεις αρχίζουν να επηρεάζουν την οικονομία της Ρωσίας 

Οι κυρώσεις είχαν επηρεάσει κυρίως τη χρηματοπιστωτική αγορά, «αλλά τώρα θα αρχίσουν να επηρεάζουν ολοένα και πιο πολύ την οικονομία», δήλωσε. «Τα βασικά προβλήματα θα συνδέονται με τους περιορισμούς στις εισαγωγές και την επιμελητεία του εξωτερικού εμπορίου και στο μέλλον με τους περιορισμούς στις εξαγωγές». Η ίδια δήλωσε ότι οι ρωσικές εταιρίες θα χρειαστεί να προσαρμοστούν. 

  

«Οι ρωσικές μεταποιητικές εταιρίες θα χρειαστεί να αναζητήσουν νέους εταίρους, επιμελητεία, ή να στραφούν στην παραγωγή προϊόντων προηγούμενων γενιών», είπε η κεντρική τραπεζίτης. 

  

  

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας θα καταστήσει περισσότερο ευέλικτη την πώληση ξένου συναλλάγματος 

Οι εξαγωγείς θα χρειαστεί να αναζητήσουν νέους εταίρους και να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις σε επίπεδο επιμελητείας και «όλα αυτά θα χρειαστούν χρόνο», είπε η Ναμπιούλινα. 

  

Παράλληλα αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων με στόχο την προσαρμογή της οικονομίας. Η κεντρική τράπεζα εξετάζει το να καταστήσει περισσότερο ευέλικτη την πώληση ξένου συναλλάγματος που έχουν ως έσοδα οι εξαγωγικές εταιρίες, δήλωσε η ίδια, και παράλληλα την έκδοση ψηφιακού ρουβλίου προκειμένου οι Ρώσοι να μπορούν να κάνουν συναλλαγές μεταξύ ψηφιακών πορτοφολιών. 

  

Σύμφωνα με την ίδια, οι πιλοτικές λειτουργίες που σχετίζονται με το σχέδιο αυτό σχεδιάζονται για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. 

Διαβάστε επίσης

Οι ανεμβολίαστοι που μολύνονται από Όμικρον δεν αναπτύσσουν αντισώματαΚόσμος

Οι ανεμβολίαστοι που μολύνονται από την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού και ιδίως από την υποπαραλλαγή Όμικρον 2 (ΒΑ.2), είναι απίθανο να αναπτύξουν αντισώματα που θα τους προστατε...

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ: Τι συμβαίνει στη Σανγκάη - Δεν υπάρχουν ενδείξεις νέας παραλλαγής του κορωνοϊούΚόσμος

  Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στην Κίνα και τις πρωτόγνωρς σκηνές στην Σανγκάη, εξέδωσε ο ΕΟΔΥ.   Ο ΕΟΔΥ διαψεύδει φήμες ότι κάτι άλλο συμβαίνει όπως είχαν αφήσει να εννοηθ...

Τουρκία: Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη – Εκκένωση τριών κτηρίων – Δείτε βίντεο Κόσμος

  Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στην εμπορική συνοικία Μπεγιόγλου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην πλατεία Ταξίμ.           Οι αρχές προχώρησαν σε προλ...

Μεντβιέντεφ Κίνδυνος οικονομικής καταστροφής της Ευρώπης αν προκαλέσει χρεοκοπία της ΡωσίαςΚόσμος

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ προειδοποίησε την Ευρώπη ότι στην πραγματικότητα θα προκαλέσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στον εαυτό της εάν οδηγήσει το ρωσικό ...

«Μεταξύ πανούκλας και χολέρας» – Το δίλημμα των ψηφοφόρων του Μελανσόν που σάρωσε στους νέουςΚόσμος

Ο ηγέτης της Αριστεράς στη Γαλλία τους είπε να μην ψηφίσουν τη  Μαρίν Λεπέν  στον δεύτερο γύρο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι θα στηρίξουν τον  Εμανουέλ Μακρόν .   Όπως σημειώνει ...