ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πούτιν: Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης

«Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης» δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Δύση ωθεί την Ουκρανία να συνεχιστεί η αιματοχυσία, παρέχοντας στο Κίεβο όπλα.

 

Η Ουκρανία με τη στήριξη των Δυτικών δυνάμεων οργάνωσε την επίθεση κατά της Ρωσίας, τόνισε.


«Η Δύση δεν θα πετύχει στην προσπάθειά της να επιτύχει παγκόσμια κυριαρχία και να διαμελίσει τη Ρωσία», είπε.


«Εάν η Δύση πιστεύει ότι η Ρωσία θα κάνει πίσω, δεν καταλαβαίνει τη Ρωσία», δήλωσε ο Πούτιν την 21η ημέρα του πολέμου κατά της Ουκρανίας.


Πρόσθεσε ότι η “στρατιωτική του επιχείρηση” στην Ουκρανία προχωρά με επιτυχία, λέγοντας ότι η Μόσχα δεν θα άφηνε αυτή τη χώρα να γίνει «προγεφύρωμα» για «επιθετικές ενέργειες» κατά της Ρωσίας.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις, τόνισε ότι η Δύση ήθελε απλά ένα λόγο για να επιβάλει κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας.

«Πίσω από τις υποκριτικές συζητήσεις και τις σημερινές ενέργειες της λεγόμενης συλλογικής Δύσης υπάρχουν εχθρικοί γεωπολιτικοί στόχοι. Απλώς δεν θέλουν μια ισχυρή και κυρίαρχη Ρωσία», είπε ο Πούτιν.


Σε δηλώσεις προς τους υπουργούς του σε μια κυβερνητική συνεδρίαση που μεταδόθηκαν στην κρατική τηλεόραση, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Δύση το μόνο που κάνει με τις εχθρικές της ενέργειες είναι να ενισχύσει τη Ρωσία.


Συνέκρινε τη χιονοστιβάδα των δυτικών κυρώσεων και απαγορεύσεων που πλήττουν τη Ρωσία, την οικονομία της, τους αθλητές της και τον κόσμο του πολιτισμού της με αντισημιτικές διώξεις.

«Η Δύση έχει ρίξει τη μάσκα της ευπρέπειας και έχει αρχίσει να ενεργεί με απέχθεια. Υπάρχουν προφανείς παραλληλισμοί με τα αντισημιτικά πογκρόμ».


Στην πιο ρητή αναγνώριση των βαρών που προκάλεσαν οι δυτικές κυρώσεις, είπε ότι ο πληθωρισμός και οι δείκτες ανεργίας θα αυξηθούν.

Θα χρειαστούν διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, είπε ο Πούτιν.


Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση έχει ουσιαστικά κηρύξει τη Ρωσία σε χρεοκοπία στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχει επιβάλει εις βάρος της Μόσχας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ότι ο πόλεμος ήταν απλώς ένα πρόσχημα για τη Δύση να επιβάλει κυρώσεις.

«Η Δύση δεν μπαίνει καν στον κόπο να κρύψει το γεγονός ότι στόχος της είναι να βλάψει ολόκληρη τη ρωσική οικονομία, κάθε Ρώσο», είπε.

Τόνισε ότι η ρωσική κεντρική τράπεζα δεν χρειάζεται να τυπώνει χρήματα και η χώρα διαθέτει επαρκείς οικονομικούς πόρους για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις.

«Η οικονομία και οι επιχειρήσεις μας έχουν όλους τους απαραίτητους πόρους για να επιτύχουν όλους τους στόχους που έχουν τεθεί, οι προκλήσεις θα πρέπει μόνο να μας κινητοποιήσουν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η ρωσική οικονομία θα προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα που προκλήθηκε από τις δυτικές κυρώσεις ενάντια στη Μόσχα.

Ο Πούτιν διέταξε επίσης την αύξηση της χρηματοδότησης στις υποδομές, είπε ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και υποσχέθηκε περισσότερη στήριξη στις οικογένειες με παιδιά και αύξηση των κοινωνικών πληρωμών καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται.

Δεσμεύτηκε για μια σειρά οικονομικής βοήθειας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τη χιονοστιβάδα των κυρώσεων, διασφαλίζοντας ότι θα ξεπεραστεί το δυτικό οικονομικό «blitzkrieg» (οικονομικός πόλεμος-κεραυνός) κατά της Ρωσίας.

Σε ομιλία του ενώπιον της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου στις 19 Φεβρουαρίου, λίγες μέρες πριν η Ρωσία και οι σύμμαχοί της στο Ντονμπάς ξεκινήσουν την εισβολή στην Ουκρανία, ο πρόεδρος Ζελένσκι απείλησε να αποκηρύξει το μη πυρηνικό καθεστώς του Κιέβου.

«Η επιθυμία της Ουκρανίας να δημιουργήσει ένα πυρηνικό όπλο αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Ρωσία», δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. «Έγιναν δηλώσεις από τις αρχές του Κιέβου σχετικά με την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν πυρηνικά όπλα και τα μέσα για να τα παραδώσουν. Αυτή ήταν μια πραγματική απειλή. Ήδη στο άμεσο μέλλον, με ξένη τεχνική βοήθεια, το φιλοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο θα μπορούσε να πάρει στα χέρια του όπλα μαζικής καταστροφής Και οι στόχοι τέτοιων όπλων θα είναι φυσικά η Ρωσία», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την οικονομία.

Βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία
«Ένα δίκτυο δεκάδων εργαστηρίων λειτουργούσε στην Ουκρανία υπό τη διεύθυνση και την οικονομική υποστήριξη του Πενταγώνου. Εκεί πραγματοποιήθηκαν στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων με δείγματα του κορωνοϊού, του άνθρακα, της χολέρας, της αφρικανικής πανώλης των χοίρων και άλλων θανατηφόρων ασθενειών», είπε ο Πούτιν.

«Τώρα προσπαθούν να εξαφανίσουν τα ίχνη αυτών των μυστικών προγραμμάτων. Αλλά έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι σε άμεση γειτνίαση με τη Ρωσία, στην Ουκρανία, δημιουργήθηκαν ουσιαστικά τα υλικά βιολογικών όπλων», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν είπε ότι οι ανησυχίες της Μόσχας για τις φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, και οι «επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις της Ρωσίας ότι μια τέτοια εξέλιξη γεγονότων αποτελεί άμεση απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας απορρίφθηκαν από την Ουκρανία και τους προστάτες της από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, με θεατρική και κυνική περιφρόνηση».

«Έτσι, όλες οι διπλωματικές δυνατότητες εξαντλήθηκαν εντελώς. Απλώς δεν είχαμε επιλογές να επιλύσουμε ειρηνικά τα προβλήματα που προέκυψαν χωρίς δική μας ευθύνη. Απλώς αναγκαστήκαμε να ξεκινήσουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε ότι τα ρωσικά στρατεύματα που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία δεν ήταν εκεί για να «καταλάβουν» την Ουκρανία. «Όσον αφορά τις τακτικές των στρατιωτικών επιχειρήσεων -που αναπτύχθηκαν από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο, έχουν δικαιωθεί πλήρως», είπε.

«Τα παλικάρια μας, οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας δείχνουν θάρρος και ηρωισμό. Κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να αποφύγουν απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού των ουκρανικών πόλεων», είπε ο πρόεδρος.

 

Πηγή: topontiki.gr 

Διαβάστε επίσης

Τρία πλοία υπό σημαία Παναμά χτυπήθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, το ένα βυθίστηκεΚόσμος

Τρία πλοία υπό σημαία Παναμά χτυπήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους στη Μαύρη Θάλασσα αφότου άρχισε η επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας την 24η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε χθες Τετά...

Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για την επίθεση στο θέατρο της ΜαριούποληςΚόσμος

Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορήθηκαν χθες για την επίθεση σε θέατρο της Μαριούπολης που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για εκατοντάδες αμάχους στο πολιορκούμενο λιμάνι στρατηγικής σημ...

Μεξικό: Όγδοη δολοφονία δημοσιογράφου μέσα στο 2022 – Τον εκτέλεσαν μέσα στο σπίτι τουΚόσμος

Ο δημοσιογράφος Αρμάντο Λινάρες, ο διευθυντής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Monitor Michoacan, δολοφονήθηκε χθες Τρίτη στο Μεξικό, ανακοίνωσε εισαγγελικός λειτουργός.   Πρόκειται γ...

Σύμβουλος Ζελένσκι: «Το προσχέδιο των 15 σημείων εκφράζει τις θέσεις της Ρωσίας»Κόσμος

Το προσχέδιο απηχεί τις θέσεις της Ρωσίας και τίποτα περισσότερο, δηλώνει ο Μικαΐλο Ποντολιάκ, υψηλόβαθμος σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και επικεφαλής...

Μπόρις Τζόνσον: Η Σαουδική Αραβία κατανοεί την ανάγκη σταθεροποίησης των αγορών πετρελαίουΚόσμος

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει κατανόηση από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας για την ανάγκη διασφάλισης της σταθερότητας στις διεθνείς αγορές πετ...

Ο πάπας Φραγκίσκος και ο πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος συζήτησαν για τον πόλεμο στην ΟυκρανίαΚόσμος

Ο πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος και ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πάπας Φραγκίσκος συνομίλησαν σήμερα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ...

Τι είναι το μοντέλο ουδετερότητας της Αυστρίας και της Σουηδίας, που συζήτησαν Μόσχα και ΚίεβοΚόσμος

Μια ουδέτερη Ουκρανία στο πρότυπο της Σουηδίας και της Αυστρίας είναι ο συμβιβασμός που συζήτησαν Ρώσοι και Ουκρανοί διαπραγματευτές, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Άμεση ήταν η απάντηση ...