ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H Βρετανία γυρίζει την πλάτη στους Ουκρανούς πρόσφυγες - Σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις βίζας

Η Βρετανία απέτυχε να δημιουργήσει μια διαδρομή για τους Ουκρανούς πρόσφυγες να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα.

Παρά την εισβολή πλήρους κλίμακας από τη Ρωσία, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει σταματήσει να δέχεται αιτήσεις βίζας από Ουκρανούς πολίτες που έχουν κολλήσει στη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ασφαλής και νόμιμη οδός για τους Ουκρανούς να ζητήσουν άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός εάν έχουν συγγενείς εδώ.

Την ίδια στιγμή, 137 άνθρωποι φέρεται να έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μετά από χτυπήματα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των εκρήξεων στην πρωτεύουσα Κίεβο.

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ ανακοίνωσε παραχώρηση βίζας για τους Ουκρανούς που βρίσκονται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο για εργασία, σπουδές και τουρισμό, παρατείνοντας τον χρόνο που έχουν πριν αναγκαστούν να φύγουν.

Όμως δεν έχει ανακοινωθεί κανένα πρόγραμμα επανεγκατάστασης για τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία.

 

Εν μέσω της εισβολής, οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι έως και πέντε εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να εκτοπιστούν, με την Πολωνία μόνο να προετοιμάζεται για έως και ένα εκατομμύριο πρόσφυγες.


Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει προειδοποιήσει για «καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες» από τον πόλεμο.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι 1000 στρατιώτες έχουν τεθεί σε ετοιμότητα «για να βοηθήσουν την ανθρωπιστική έξοδο στις γειτονικές χώρες» και είπε ότι η κυβέρνησή του βοηθά τους Βρετανούς υπηκόους.

Ωστόσο, το Υπουργείο Εσωτερικών είπε: «Οι Ουκρανοί υπήκοοι στην Ουκρανία (που δεν είναι μέλη της άμεσης οικογένειας Βρετανών υπηκόων που ζουν συνήθως στην Ουκρανία ή όπου ο Βρετανός υπήκοος ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο), δεν μπορούν επί του παρόντος να υποβάλουν αιτήσεις βίζας για επίσκεψη, εργασία, σπουδές ή να βρεθούν με μέλος της οικογένειας στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Το κέντρο αιτήσεων βίζας στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Κίεβο έχει πλέον κλείσει με όλες τις σχετικές υπηρεσίες να έχουν ανασταλεί στην ουκρανική πρωτεύουσα.

 

Πληροφορίες από την independent

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Τρεις νεκροί ομογενείς στη Μαριούπολη από αεροπορικό βομβαρδισμόΚόσμος

Δυσάρεστα νέα από τη Μαριούπολη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς Έλληνες ομογενείς και άλλους έξι τραυματίες από αεροπ...

Ο Μακρόν προετοιμάζει τον κόσμο για έναν «μεγάλο σε διάρκεια πόλεμο» στην Ουκρανία Κόσμος

«Αυτός ο πόλεμος θα διαρκέσει» και «πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτόν με μεγάλη αποφασιστικότητα», προειδοποίησε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν εγκαινιάζοντας Αγροτική...

Βομβαρδισμοί στο κέντρο του Κιέβου- Μάχες στα περίχωρα- Η Ρωσία κατέλαβε τη Μελιτόπολη Κόσμος

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Μελιτόπολη στη νοτιοανατολική ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το υπουργείο ανέφερε επίσης πως η Ρωσ...

Ξεσπά η Ζαχάροβα κατά δυτικών ΜΜΕ: «Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να παραβλέπετε χιλιάδες νεκρούς εδώ και χρόνια;»Κόσμος

Σφοδρή επίθεση έκανε στα δυτικά μέσα ενημέρωσης η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτ...