ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Διάγγελμα Μπάιντεν: Κυρώσεις σε δύο τράπεζες της Ρωσίας για αρχή - Δεν θέλουμε πόλεμο με τη Ρωσία

Διάγγελμα στον αμερικανικό λαό από τον Τζο Μπάιντεν. Κυρώσεις στη Ρωσία ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς.
Ως «αρχή της εισβολής» χαρακτήρισε τη ρωσική αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε πως η χώρα του θα αρχίσει να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, απαντώντας για τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία.
Πιο συγκεκριμένα, στο στόχαστρο των ΗΠΑ βρίσκονται δύο ρωσικές τράπεζες με πλήρη αποκλεισμό: η VEB και η στρατιωτική της τράπεζα.


Επίσης, από αύριο και τις επόμενες ημέρες οι ΗΟΑ θα επιβάλλουν κυρώσεις τόσο σε Ρώσους πολίτες όσο και σε μέλη των οικογενειών τους, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Μόσχας, αλλά και το χρέος της χώρας.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως θα συνεργαστεί με τη Γερμανία για να είναι σίγουρος πως ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 «δεν θα κουνηθεί» ενώ διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να παράσχει «αμυντική» βοήθεια στην Ουκρανία.
Μάλιστα, επεσήμανε πως έχει δώσει το «πράσινο φως» στην επιπρόσθετη κίνηση στρατευμάτων στην Ευρώπη στα κράτη της Βαλτικής ενώ ισχυρίστηκε πως «οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία πρόθεση να πολεμήσουν την Ρωσία».
Οι ΗΠΑ θα λάβουν αυστηρές δράσεις για να εξασφαλίσουν ότι οι κυρώσεις «θα στοχεύσουν την ρωσική οικονομία, όχι την δική μας», όπως εξήγησε ο Τζο Μπάιντεν, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, η χθεσινή ομιλία του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν «ξανάγραψε ανάποδα» την ιστορία.

 

Πηγή: sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΚόσμος

Καθημερινά, εκατομμύρια πολίτες στην ευρωζώνη χρησιμοποιούν χαρτονομίσματά του Ευρώ τα οποία, το καθένα ξεχωριστά, απεικονίζουν μια ποικιλία από πολύχρωμες, φανταστικές γέφυρες.  Ε...

image descriptionΚόσμος

Η Κίνα είναι αντίθετη στη μονομερή επιβολή κυρώσεων και δεν θεώρησε ποτέ ότι οι κυρώσεις είναι ο καλύτερος τρόπος επίλυσης προβλημάτων, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτ...

image descriptionΚόσμος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε σήμερα ότι είναι διατεθειμένος να βρει «διπλωματικές λύσεις» με τους Δυτικούς για την αποκλιμάκωση της κρίσης γύρω από την Ουκρανία, ό...

image descriptionΚόσμος

  Τα κράτη μέλη της ΕΕ αποφάσισαν σήμερα με ομοφωνία να επιβάλουν ένα πρώτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Όπως ανακοίνωσαν ο εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοσέπ Μ...