ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ισπανία ήρε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, όμως πολλοί επιλέγουν να συνεχίσουν να τις φορούν

Η Ισπανία ήρε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους σήμερα, καθώς οι μολύνσεις από την Covid-19 συνεχίζουν να υποχωρούν από τα επίπεδα ρεκόρ που είχαν καταγράψει, όμως ορισμένοι Ισπανοί, ανήσυχοι μπροστά στο ενδεχόμενο διασποράς, επέλεξαν να συνεχίσουν να τις φορούν.

«Με τη μάσκα νιώθω προστατευμένη, ειδικά όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μου», δήλωσε η Χούλια δε Ισίδρο, ηλικίας 50 ετών, που εργάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας.

«Εγώ θα συνεχίσω να τις φοράω, όμως σε χώρους όπου υπάρχουν λίγες πιθανότητες να μολυνθώ, θα τις βγάζω», είπε στο Reuters, έξω από τη βιβλιοθήκη στη Μαδρίτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνη, πολλοί άλλοι πολίτες που φορούσαν μάσκες, ενώ περπατούσαν στα πεζοδρόμια της ισπανικής πρωτεύουσας σήμερα το πρωί.

Ο δείκτης μόλυνσης σε εθνικό επίπεδο των τελευταίων 14 ημερών μειώθηκε στο μισό σε διάστημα 3 εβδομάδων, στα 1.692 κρούσματα χθες από την κορύφωση των 3.397 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στις 17 Ιανουαρίου, οδηγώντας τις αρχές σε ολόκληρη τη χώρα να χαλαρώσουν τους περιορισμούς.

Οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στις πολυπληθείς συναθροίσεις σε ανοικτούς χώρους, όπως στις συναυλίες, στους κλειστούς χώρους και στις δημόσιες συγκοινωνίες, όμως σχεδόν όλες οι περιφέρειες ήραν το μέτρο της επίδειξης ενός πιστοποιητικού Covid για την είσοδο στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα.

Ο Πολ Λέιθαμ, ένας 42χρονος Βρετανός που ζει στη Μαδρίτη εδώ και έναν χρόνο, εξέφρασε την ικανοποίησή του που θα μπορεί εντέλει να βγει από το σπίτι του χωρίς να καλύπτει το πρόσωπό του.

«Είναι φοβερό, είναι ωραίο που μπορώ να ζω ελεύθερος ξανά, υποθέτω, και να μην σκέφτομαι συνεχώς να φοράω τη μάσκα. Μου αρέσει πολύ».

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ο Πούτιν κράτησε σε απόσταση τον Μακρόν γιατί ο Γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε να κάνει PCR τεστΚόσμος

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε ένα αίτημα του Κρεμλίνου να υποβληθεί σε ρωσικό τεστ Covid-19, κατά την άφιξή του ενόψει της συνάντησής του με τον Ρώσο ομόλογό του ...

Διαδηλωτές που συμμετέχουν στο γαλλικό «κονβόι της ελευθερίας» ξεκινούν για το Παρίσι και τις ΒρυξέλλεςΚόσμος

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη νότια Γαλλία σήμερα, στο πλαίσιο ενός «κονβόι της ελευθερίας» (freedom convoy), όπως το αποκάλεσαν, το οποίο θα καταλήξει στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες...

Η Μόσχα πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει γρήγορα αποκλιμάκωση αν η Δύση σταματήσει να στέλνει όπλα στην ΟυκρανίαΚόσμος

Η Ρωσία πιστεύει ότι η διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και η απομάκρυνση από το έδαφός της των στρατιωτικών συμβούλων της Δύσης θα συμβάλλει πολύ σύντομα στην α...

Κατεχόμενα: Εκτέλεσαν αρχιμαφιόζο – Είχε 400 βίντεο για πολιτικούς του Ερντογάν κι όχι μόνοΚόσμος

Ενέδρα θανάτου έστησαν άνθρωποι του οργανωμένου εγκλήματος ή του παρακράτους που δρα στην κατεχόμενη Κύπρο στον τουρκοκύπριο ιδιοκτήτη καζίνο -και μαφιόζο- Χαλίλ Φαλιάλι, ο οποίος ...

Ολλανδία: Συμμορία διακίνησης ναρκωτικών βασάνιζε αντιπάλους της σε ειδικό θάλαμοΚόσμος

Η ανακάλυψη ενός ηχομονωμένου θαλάμου βασανιστηρίων στην Ολλανδία που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε από συμμορία ναρκωτικών θα πρέπει να υπενθυμίζει στους περιστασιακούς χρήστες κ...