ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντίδραση ΥΠΕΞ: Προσβλητικές οι εικόνες βεβήλωσης της Παναγίας Σουμελά

Την αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας προκάλεσε η βεβήλωση της Παναγίας Σουμελά από συγκρότημα που χρησιμοποίησε τον χώρο της Μονής για τα γυρίσματα μουσικού βίντεο κλιπ.

Στην ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ αναφέρει: «Οι πρόσφατες εικόνες που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες ξένο συγκρότημα φαίνεται να χορεύει ντίσκο στον χώρο της Ιστορικής Μονής Παναγίας Σουμελά, αποτελούν βεβήλωση του Μνημείου αυτού, υποψήφιου για την ανακήρυξή του σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO».

Το υπουργείο σημειώνει πως προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δόθηκε η άδεια στο εν λόγω συγκρότημα, καθώς η Μονή της Παναγίας Σουμελά ανοίγει μόνο για προσκυνηματικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης

Λέσχη Απαγορευμένων Βιβλίων: Οι έφηβοι που αντιστέκονται στον αμερικανικό συντηρητισμό… διαβάζονταςΚόσμος

Λένε πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κάνεις κάτι επιθυμητό, από το να το καταστήσεις παράνομο. Και η πρόσφατη έκρηξη πωλήσεων του Maus: A Survivor’s Tale, ενός graphic nove...

Κορωνοϊός: Αναστάτωση σε πτήση από Λάρνακα – Επιβάτης δεν έβαζε μάσκα και έβριζε τους αεροσυνοδούςΚόσμος

Αναστάτωση προκλήθηκε σε πτήση από Κύπρο προς Μόσχα. 45χρονη επιβάτιδα, αρνήθηκε να φορέσει μάσκα και επιτέθηκε λεκτικά εναντίον του πληρώματος καμπίνας. Σύμφωνα με το sigmalive πο...