ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ουκρανία: Πληροφορίες ότι οι Αμερικανοί εκκενώνουν την πρεσβεία τους στο Κίεβο – Ακολουθούν και άλλες χώρες

Σε εκκένωση της πρεσβείας της στο Κίεβο από τη απαραίτητο προσωπικό προχωρούν οι ΗΠΑ όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

 


Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, η εκκένωση θα αρχίσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ανάλογα φυσικά και με τις εξελίξεις στο μέτωπο της ρωσοουκρανικής κρίσης η οποία, λόγω της ανάμιξης του ΝΑΤΟ, έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνει επίσημα ακόμα αναφορές που θέλουν να έχει δοθεί εντολή στο προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο να εγκαταλείψει τη χώρα μαζί με τις οικογένειές τους.
Υπάρχει «μια ταξιδιωτική οδηγία» έχει ήδη τεθεί σε ισχύ για την Ουκρανία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και οι πολίτες των ΗΠΑ «θα πρέπει να γνωρίζουν τις αναφορές ότι η Ρωσία σχεδιάζει σημαντική στρατιωτική δράση κατά της Ουκρανίας» ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Sputnik.
«Εάν υπάρξει απόφαση να αλλάξουμε τη στάση μας σε σχέση με τους Αμερικανούς διπλωμάτες και τις οικογένειές τους, οι Αμερικανοί πολίτες δεν θα πρέπει να αναμένουν ότι θα υπάρξουν εκκενώσεις υπό την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Επί του παρόντος διατίθενται εμπορικές πτήσεις για την υποστήριξη των αναχωρήσεων», πρόσθεσε.

 

Φαίνεται ότι η συνάντηση των υπουργών της Αμερικής και της Ρωσίας δεν πήγε καλά, καθώς έγινε γνωστό σήμερα ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή στις οικογένειες των διπλωματών, που υπηρετούν στην αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία να αποχωρήσουν το συντομότερο.

Ο Άντονι Μπλίνκεν και ο Σεργκέι Λαβρόφ είχαν μία δύσκολη συνάντηση την Παρασκευή, στη Γενεύη. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι απαιτήσεις των Ρώσων δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, διότι στην πραγματικότητα παραλύουν το ΝΑΤΟ. Οι αμερικανικές κινήσεις, τις οποίες θα δούμε τις επόμενες ημέρες, αποδεικνύουν ότι οι Αμερικανοί προετοιμάζονται και για πόλεμο.
Τα κανάλια FOX, και CNN, η εφημερίδα Guardian και άλλα αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ αποκάλυψαν επίσης ότι το αμερικανικό υπουργείο θα εκδώσει και οδηγία -για αποχώρηση- προς τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στην Ουκρανία.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να φύγουν με εμπορικές πτήσεις, «για όσο αυτές είναι ακόμα διαθέσιμες».

Η οδηγία δεν επιβεβαιώθηκε ακόμα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Όμως άλλες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση ως μία πολύ πιθανή σύγκρουση το επόμενο διάστημα

 

Για το θέμα αυτό, έχει αναφερθεί ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, με αφορμή τις πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία:

Οι αποκαλύψεις δεν σταματούν στις δύο οδηγίες.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την ενίσχυση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων με αμερικανικό οπλισμό μετά την έγκριση που έδωσε το Κογκρέσο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση έφτασαν τα φορτία των πυρομαχικών που υποσχέθηκε ο πρόεδρος Μπάιντεν στον Ουκρανό ομόλογό του

Επίσης, έχουν σταλεί και αναμένεται να φτάσουν στις αρχές της εβδομάδας οι πύραυλοι που επίσης υποσχέθηκε η Ουάσιγκτον στους Ουκρανούς.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Αμερικανό ομόλογό του για την «άνευ προηγουμένου» διπλωματική και στρατιωτική βοήθεια προς τη χώρα του.

 

Πηγή: OpenTV, nonews-news.gr, AΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ολλανδία: Περίπου 216.000 πουλερικά θα θανατωθούν μετά τον εντοπισμό γρίπης των πτηνώνΚόσμος

Περίπου 170.000 πουλερικά θα θανατωθούν μετά τον εντοπισμό από τις αρχές ενός πολύ μεταδοτικού στελέχους της γρίπης των πτηνών σε αγρόκτημα στην Ολλανδία, ανακοίνωσε σήμερα το υπου...

Υπόθεση Ασάνζ: Η δικαιοσύνη της Βρετανίας εξετάζει το αίτημα έφεσης εναντίον της έκδοσής του στις ΗΠΑΚόσμος

Πιθανόν πρόκειται για καμπή αποφασιστικής σημασίας στο δικαστικό σίριαλ που κρατάει χρόνια: δικαστήριο του Λονδίνου εξετάζει σήμερα Δευτέρα το αίτημα να ασκηθεί έφεση στο Ανώτατο Δ...

Ουκρανία: Αποχωρούν οι οικογένειες Αμερικανών διπλωματών από το Κίεβο με εντολή ΗΠΑΚόσμος

AP Photo, File Η  αμερικανική  κυβέρνηση διέταξε οι  οικογένειες των διπλωματών των  ΗΠΑ   που είναι τοποθετημένοι στο  Κίεβο  να εγκαταλείψουν την  Ουκρανία , «εξαιτίας της μόνιμη...

Όλαφ Σολτς για Ουκρανία: Απειλή για την ειρήνη στην Ευρώπη τα ρωσικά στρατεύματαΚόσμος

Η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας στα σύνορα της χώρας με την Ουκρανία αποτελούν «απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη» για τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλ...

Σάλος στο Βέλγιο: Αστυνομικοί φαίνονται σε βίντεο να ασκούν βία εναντίον 14χρονηςΚόσμος

Έρευνα ξεκίνησαν οι Αρχές της Οστάνδης στο Βέλγιο για τη βία που άσκησαν δύο αστυνομικοί σε 14χρονο κορίτσι, με τα όσα εκτυλίχθηκαν να καταγράφονται σε βίντεο. Όπως φαίνεται στο βί...

Ο καπνός από το ηφαίστειο της Τόνγκα έφτασε στο ύψος-ρεκόρ των 55 χιλιομέτρωνΚόσμος

Η έκρηξη του ηφαιστείου της Τόνγκα στον Ειρηνικό ήταν τόσο ισχυρή, που ο καπνός της έφτασε στο ύψος-ρεκόρ των 55 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης, στα σύνορα της στρατόσφ...