ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρκία: Πέφτει η Λίρα και αυξάνονται οι πωλήσεις κατοικιών σε ξένους

Οι πωλήσεις κατοικιών της Τουρκίας σε ξένους αυξήθηκαν κατά 38% στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2021) σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι πωλήσεις έφθασαν σε 43.372 μονάδες, ξεπερνώντας τα στοιχεία των πωλήσεων ολόκληρου του 2020 που ήταν 40.812.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Τουρκίας, στις πρώτες πέντε θέσεις βρίσκονται οι Ιρανοί με 7.188 ακίνητα, οι Ιρακινοί με 6.547 ακίνητα, οι Ρώσοι με 3.658, οι Αφγανοί με 2.277 και οι Γερμανοί με 1.740 ακίνητα.

Οι 3 πόλεις που προτιμήθηκαν περισσότερο για αγορά κατοικιών από ξένους παραμένουν οι ίδιες τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Κωνσταντινούπολη εξακολουθεί να κατέχει το υψηλότερο μερίδιο (20.247 ακίνητα) με ποσοστό 46,6 % του συνόλου. Ακολουθεί η Αττάλεια (8.640 ακίνητα) και η Άγκυρα (2.755).

Αναλυτές της τουρκικής αγοράς ακινήτων σημειώνουν την αυξητική τάση πωλήσεων κατοικιών σε ξένους καθώς και το γεγονός ότι πλέον, 7 στις 10 άμεσες ξένες επενδύσεις στη Τουρκία αφορούν τη κτηματομεσιτική αγορά και ξεπερνούν σε αξία τα 7 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η απόκτηση της Τουρκικής υπηκοότητας από αλλοδαπό είναι δυνατή σε περίπτωση που η επένδυσή του για αγορά κατοικίας / ακινήτου ξεπερνά τις 250.000 δολάρια. Επίσης, η αγορά κατοικίας έγινε ακόμη πιο ελκυστική οικονομικά στη γειτονική χώρα με τη συνεχιζόμενη πτώση της ισοτιμίας του τουρκικού νομίσματος.

 

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε επίσης

Παραλλαγή Όμικρον – Ανησυχία από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – Νέα περιοριστικά μέτρα λαμβάνουν οι χώρεςΚόσμος

H παραλλαγή Όμικρον φέρνει παγκόσμια ανησυχία καθώς πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ πολλές χώρες σπεύδουν να λάβουν μέτρα προστασίας. Χώρες στην Ευρώπη, α...

Κυρίαρχη πλέον στις ΗΠΑ η «Όμικρον» - Πρώτος θάνατος από τη νέα παραλλαγήΚόσμος

Υγειονομικοί αξιωματούχοι της πολιτείας Τέξας ανέφεραν πως καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς που είχε μολυνθεί από την παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού εξαιτίας επιπλοκών τ...

Σήμερα η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους Έλληνες δανειολήπτες ελβετικού φράγκουΚόσμος

Καλείται να αποφανθεί για την καταχρηστικότητα ρητρών σε συμβάσεις. Τα προδικαστικά ερωτήματα, που τέθηκαν.   Σημαντική δικαίωση για χιλιάδες δανειολήπτες σε  ελβετικό φράγκο  πιθα...