ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γερμανία: Κυβερνητική Συμφωνία Σοσιαλδημοκρατών, Πράσινων και Ελεύθερων Δημοκρατών

 

Ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε τη συμφωνία έχοντας στο πλευρό του τους ηγέτες των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών

 

«Έχουμε κυβέρνηση», είναι τα πρώτα λόγια του Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς, που αναλαμβάνει εκτός απροόπτου την Καγκελαρία της Γερμανίας.

 
Σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, ο Σολτς , έχοντας στο πλευρό του τους ηγέτες Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών, ο Σολτς ανακοίνωσε τη συμφωνία συνασπισμού κυβέρνησης στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης, ύστερα από ένα μήνα διαπραγματεύσεων των τριών κομμάτων.

 
 
 
SPD, Πράσινοι και FDP θα ηγηθούν της κυβέρνησης στη μετά Μέρκελ εποχή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

 
 
Η Γερμανία «κινείται στον αστερισμό τριών κατευθύνσεων»

 
Ο Σολτς εξήρε επίσης τη συνεργασία στις διαπραγματεύσεις των τριών κομμάτων: «Συνεργαστήκαμε “στενά, εντατικά, μερικές φορές με πάθος και εμπιστοσύνη”».


«Στον αστερισμό τριών κατευθύνσεων κινείται η Γερμανία», δήλωσε από την πλευρά της η «Πράσινη» Αναλένα Μπέρμποκ. Στην ομιλία της για την ανακοίνωση της συμφωνίας σχηματισμού τρικομματικής κυβέρνησης, η σταρ του κόμματος «Die Gruene» τόνισε: «Σε έναν αστερισμό τριών κατευθύνσεων, κανένα κόμμα δεν μπορεί να επιβληθεί», παραδέχτηκε η 40χρονη Αναλένα και πρόσθεσε: «Πρέπει να είσαι έτοιμος να αποδεχτείς την άποψη του άλλου».

 
Η ίδια τόνισε ότι απαιτείται μία ενεργή εξωτερική πολιτική. «Οι κρίσεις, επίσης σε άμεση γειτνίαση με την Ευρώπη, επιδεινώθηκαν, για παράδειγμα, αν κάποιος κοιτάξει τη Λευκορωσία».

Ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο στον Όλαφ Σολτς: «Τον έχουμε δει ως ισχυρό ηγέτη. Πάνω απ' όλα, τον έχουμε δει ως ηγέτη στο εσωτερικό της χώρας. Επομένως «ο Όλαφ Σολτς θα είναι ένας ισχυρός Καγκελάριος της Γερμανίας». Πρόσθεσε επίσης ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να είναι αξιόπιστος εταίρος της Δύσης.

«Αισθανόμαστε ταπεινότητα απέναντι σε αυτό που έχουμε βάλει σκοπό να κάνουμε», είπε ο Λίντνερ. Πρόσθεσε όμως ότι «Θα χρειαστούμε και τη στήριξη όσων δεν μας ψήφισαν».

 
Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ, δήλωσε σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις των τριών κομμάτων: «Μερικές φορές ήταν πραγματικά εξαντλητικές. Καταφέραμε όμως να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας».

Πρόσθεσε ότι τα τρία κόμματα συμφώνησαν σε συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία του κλίματος, όπως η επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 80%.

 
 
Μίνα Αγγελίνη
 
 
Πηγή: Protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Σουηδία: Παραιτήθηκε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας - Oκτώ ώρες μετά την εκλογή τηςΚόσμος

  Λιγότερες από οκτώ ώρες μετά την εκλογή της στη θέση του πρωθυπουργού από το κοινοβούλιο, η Μαγκνταλένα Άντερσον υποχρεώθηκε να παραιτηθεί, αφού οι βουλευτές καταψήφισαν τον προϋ...

Όλαφ Σολτς: "Ο φωτεινός σηματοδότης είναι πραγματικότητα!" - Η κυβερνητική συμφωνίαΚόσμος

  Ο «φωτεινός σηματοδότης είναι πραγματικότητα!», δήλωσε πριν από λίγο ο υποψήφιος Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ανακοινώνοντας την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβ...

Περιοδικό Time: Η συγκλονιστική φωτογραφία από την Εύβοια ανάμεσα στις κορυφαίες του 2021Κόσμος

Η φωτογραφία με την ηλικιωμένη γυναίκα έξω από το σπίτι της, στις Γούβες Εύβοιας, την ώρα που πλησιάζουν οι φλόγες κατά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου, φιγουράρει στο εξώφ...

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν συμμετείχε σε δοκιμές ρινικής μορφής εμβολίου για τον κορωνοϊόΚόσμος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι συμμετείχε σε δοκιμές ενός ρινικής μορφής εμβολίου κατά της COVID-19. Ο ίδιος δήλωσε ότι δοκίμασε το εμβόλιο μια ημέρα μετά τον ...

 Βουλγαρία – Βαρύ πένθος την επομένη του τραγικού δυστυχήματος τουριστικού λεωφορείου από τη Βόρεια ΜακεδονίαΚόσμος

Ημέρα περισυλλογής σήμερα, την επομένη του δυστυχήματος ενός τουριστικού λεωφορείου που στοίχισε τη ζωή σε 46 ανθρώπους στη Βουλγαρία, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονταν ...

ΜΜΕ: «Χαζοχαρούμενη ομιλία Τζόνσον» - Όταν άρχισε να αγορεύει για την Πέπα το γουρουνάκιΚόσμος

Μπέρδεψε τις σημειώσεις του, έχασε τα λόγια του, ξεφύσηξε,και άρχισε να μιλάει  για... την Πέπα το γουρουνάκι! Ο λόγος για τον Βρετανό  πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την ομιλία το...